Thomas Hartman

Alla är inte välkomna i skolans värld. Och så ska det vara.

REAGERAR | Jag fick en reaktion från moderaten Edward Riedl på min glädje över att skolan i Södertälje fick stöd från länsrätten för sitt beslut att porta nationaldemokrater.

Edward tycks mena att vi som representerar demokratiska partier ska ta debatten mot dessa odemokratiska och rasistiska krafter i varje läge. Jag håller inte med. Vi har ingen anledning att vara naiva och hjälpa exemelvis nationaldemokrater till arenor de inte skulle kunna nå av egen kraft.

Deras mål är att underminera demokratin. Och vi har ingen anledning att hjälpa dom med detta.

Det betyder att jag definitivt är för att vi ska ta debatten mot exempelvis nationaldemokrater exempelvis i de fullmäktigeförsamlingar där de visar sitt fula tryne. Men framför allt ska vi ta debatten i de bostadsområden där de är mest aktiva och då med de människor som bor där.

Men att göra detta till en fråga där det ska vara någon slags självklarhet för ickedemokratiska partier att få tillgång till våra barn i skolans värld köper jag inte. På samma sätt släpper skolan inte in Al-qaida att varva barn och ungdomar. Vi ser inte heller Moonrörelsen få hålla bokbord på våra skolor lika lite som den lokala pedofilringen är välkommen med ett informationsbord.

Det finns en anledning till att det inte är svängdörrar i våra skolor där vem som helst kan komma in. Och så ska det vara. Därför var Stockholms länsrätts beslut med stöd till de rektorer som portat nationaldemokraterna ett glädjande och bra besked. Allt annat är hyckleri.

Någon ordning ska det vara i våra skolor.

THOMAS HARTMAN

2 kommentarer

  1. Martin

    Länsrätten avslog Sverigedemokraternas överklagan på formella grunder eftersom rektorernas beslut inte KAN överklagas. Länsrätten har alltså INTE – vilket Hartman antyder – tagit ställning i sakfrågan och funnit att rektorerna agerade riktigt.

  2. Thomas Hartman

    Jag konstaterar att en rektor kan fatta beslut om att porta nationaldemokrater och andra odemokratiska krafter. Det är ett välkommet och glädjande stöd till alla oss som värnar demokratin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.