Thomas Hartman

Nu ligger boken ute gratis!

PIRATER. Nu finns boken ’Piraterna – de svenska fildelarna som plundrade hollywood’ tillgänglig för nedladdning på the Pirate Bay.

Citat ur boken när det gällde nöjesindustrins inställning till videon:

Vi lever inte längre på en marknadsplats, herr ordförande – du kan helt enkelt inte leva på en marknadsplats, en marknadsplats där det finns ett odjur lössläppt, okontrollerat. Det skulle inte längre vara en marknadsplats, det skulle vara en djungel, där ett sådant okontrollerat instrument är kapabelt att sluka allt det som personer har investerat i och arbetat fram såsom en film eller ett tvprogram och i princip ödelägga den ordnade distributionen av dessa produkter.

Jag säger er att videobandspelaren är för amerikanska filmproducenter och den amerikanska publiken vad Boston Strangler är för kvinnor som är hemma ensamma.

’Orden är Jack Valentis från ett förhör för House Judiciary Committee, en kommitté som har ett övergripande ansvar för ordningen i de federala domstolarna, och Boston Strangler var en vid tiden uppmärksammad kvinnomördare. Jack Valenti som var en av Hollywoods allra färgstarkaste antipiratförespråkare och då president för MPAA (Motion Picture Association of America).

MPAA var de stora filmbolagens intresseorganisation och samma organisation som ett par decennier senare hyrde privatdetektiver för att bevaka The Pirate Bay’.

Håll till godo. Fildelningen är en tillgång för Sverige.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.