Thomas Hartman

En missil från verkligheten rakt in i Reinfelds kulissbygge

UTANFÖRSKAP. Jag ser att Littorin klagar på jobben och att det kommer två skitår framöver med hög arbetslöshet.

Sysselsättningen beräknas minska med hela 145 000 under de kommande två åren. Under valåret 2010 stiger arbetslösheten till nio procent. Det är något de flesta i och för sig redan räknat ut. Så långt räckte alltså snacket om jobbpolitiken.

Det ska bli intressant att se hur lång tid det tar innan även denna borgerliga regering skyller på otur. Eller som Akinder skriver i tidningen Östra Småland:

Naturligtvis är detta ingenting annat än en osentimental missil skickad från verkligheten rakt in i Fredrik Reinfeldts kulissbygge vid namn Allians för Sverige.

Vad som istället för sänkta skatter för dem som redan har jobb skulle behövas är riktade köpkraftsstimulanser till de hushåll som har det knapert och använder hela sin inkomst att handla för.

Utvecklingen som vi nu ser gör att vi stärks i vår uppfattning att regeringen på allvar borde överväga vårt förslag om att byta det ytterligare jobbskatteavdrag på 15 miljarder kronor vid årsskiftet mot en riktad momssänkning.

Faktum är att trygghet, utanförskap, fördelningspolitik och jobbpolitik är den gamla alliansens svaga sidor. Gynna de rika däremot är de duktiga på. Så har det alltid varit med borgerliga regeringar. Det är dags för förändring.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.