Thomas Hartman

Rödgrönt samarbete inför nästa val.

SAMARBETE. Inte för att jag förstår varför det röda alternativet behöver bidra till mer av blockpolitik. Men nu har samarbetet i vart fall gått i en ny fas.

Som jag skrivit tidigare på bloggen så tillhör jag de som är tveksam till utvecklingen mot ännu mer av blockpolitik. Det är inte en utveckling som är bra för landet och hur småpartierna på högerkanten kan gilla detta är en gåta. Det tyder på att de inte tänkt efter och insett konsekvenserna. Fortsätter utvecklingen utrotas de. Kvar står vi med ett tvåpartisystem. Det är knappast något att sträva efter.

Högerpartiernas representanter (även här i Umeå) fortsätter upprepa inlärda centrala argumentationsslingor (skapade av Schlingmann) som att vi socialdemokrater står för bidrag ungefär som om det vore nåt att skämmas för. Tvärtom. Klart att vi ska stå för skyddsnät. Det är bra att högern lämnar valkover i den frågan både i ord och i praktisk politik.

Självklart ska vi socialdemokrater i ännu högre utsträckning än tidigare stå för solidaritet och att vi människor hjälper varandra när det är jobbiga tider. Var och en har med egna ögon sett vad högerns politik handlar om. De blå jävlas med de mest utsatta och gynnar de redan gynnade. Det är bara att ta sjukförsäkringen och komvux kontra fastighetsskatt och pigavdrag som fyra exempel. Den blå regeringen skramlar dessutom som en trasig växellåda ju tyngre det går för svensk ekonomi.

Vi kan se fram mot en bra valrörelse med tydliga alternativ. Då ska högern väck. Det är dags för förändring.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.