Thomas Hartman

Maria är en hjälte

Idag torsdag har det varit styrelsesammanträde i Norrtåg. Därför kunde jag inte blogga förrän nu. Efter att vi beslutat om anskaffningen av tågen som ska gå i regiontrafik på Norrland står nu frågor om taxesystemets utformning och vagnarnas innehåll (stolar, internetuppkoppling, kaffeautomater etc) på tur.

För oss som har det politiska uppdraget att jobba med dessa frågor gäller det att hålla fokus på övergripande inriktningar och inte fastna i detaljer som experterna kan bättre. Efter att ha rest med tåg som haft usel handikappanpassning och sett hur dåligt det kan fungera är det naturligtvis en viktig fråga att bevaka. Det är kul att se hur de fyra nordligaste länen jobbar tillsammans för att få bra lösningar för hela regionen.

I morgon blir det att stiga upp fem för att åka till huvudstaden över dagen och ta del av kulturutredningens tankar på SKL.

Idag beslutade sig regeringen för att fjäska för mediaindustrin i och med IPRED-lagstiftningen. Tydligen har moderaterna inte lärt sig ett skvatt av FRA-debatten. Lagen måste stoppas. Det är vår medborgerliga skyldighet. Det är upphovsrättsindustrin som kommer att tjäna pengar om IPRED går igenom, inte kreatörerna själva.

Jag ser att Anders Ågren gått med i Facebook. Inte illa. Välkommen. Även om Anders säkert är så partilojal att han inte går med i facebook gruppen stoppa Ipred så tycker jag du ska göra det.

Dagens hjältar är de personer i riksdagen som stod emot den svidande partipiskan i FRA frågan exempelvis länets folkpartist Maria Lundqvist-Brömster från Nordmaling. Vi får hoppas att det finns borgare med civilkurage även när det gäller Ipred.

THOMAS HARTMAN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.