Terttus sida

Hälsodagbok

Jag hittade i mina gömmor en ofylld hälsodagbok, som min mamma har gett till mig. Inför det nya året vill jag tänka så positiva saker som möjligt. En dagbok som ger en känsla av välmående är inte dumt att ha.

Först är en hel del fakta om eget hälsotillstånd, som bör fyllas i. Ett diagram för blodtrycket, en karta om olika besvär och hemma-apoteket. Hur är med vikten, åtgärder, uppföljning, motionsaktiviteter dag för dag.

Även mina käraste intressen bör jag notera i den här boken, Känslosvängningar finns plats i den: vecka för vecka bör jag anteckna positivaste och svåraste saker samt lösningarna till problemen. Jag ska inte glömma vännerna heller. En liten test kan jag göra runt dessa frågor.

"Det är bra för människan att höra minst en liten vacker låt, läsa en bra dikt, titta på en vacker tavla eller om möjligt säga några intellektuella ord" (Citatet finns i denna hälsodagbok skriven av Johann Wolfgang von Goethe)

/Sasu

En kommentar

  1. Ekorren

    Hej! Jag tog fasta på de sista meningarna i din blogg och vi får absolut inte glömma kulturens verkan på hälsa. Kultur är hälsa! Lycka till med din hälsodagbok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.