Terttus sida

Kämpigt för invandrare

Arbetsgivare kan ha svårare att bedöma en arbetssökande invandrare än en svensk. De flesta invandrare har fått avslag på många jobb redan i telefonen, kanske för att de bryter på ett språk eller har ett konstigt namn.

Jag sökte till 30-tal arbeten, men alltid fick nej. Jag kom inte ens till en intervjue. På den tiden var det gott om arbete för byggnadsingenjörer.

För att komma in till arbetslivet som ingenjör, gjorde jag ett klokt beslut: Jag annonserade i vk för att byggnadsingenjör söker arbete. Att jag är en kvinna fick jag inte avslöja.

Då nappade det!

/Sasu

En kommentar

  1. Mr Cool

    Att ett finskklingande namn skulle vara en nackdel vid jobbsök förvånar mig eftersom finnar per definition är ett duktigt och arbetssamt folk. Jag har själv provat att anställa medarbetare från såväl Afrika som Mellanöstern eftersom framför allt de senare inte sällan har god utbildning. Allt brukar fungera väl ända tills man vill korrigera eller kritisera deras insatser för då kommer oftast motanklagelser om ”rasism” och att det bara är deras ursprung som ligger till grund för kritiken. Vid ett senare krav om ”bönerum” på arbetsplatsen så la jag ned min målsättning om mångfald på arbetsplatsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.