Terttus sida

Reflextioner efter ett innehållsrikt möte

I dag hölls handikapp- och pensionärsrådets möte. Hela förmiddagens sitting resulterade en hel del tankar åt rätt riktning.

Lagen om valfrihetssystem har utretts. Denna redogörelse handlar om hemtjänsten och handikappomsorgen. Hur sköter man problematiken vad det gäller de äldres hörselapparater, diskuterades.

Speciellt många frågor ställs nu inför 2010, hur hinner man i kapp för att färdigställa enkelt avhjälpta hinder. Och vilka följder blir det om åtgärderna inte fullföljes.

Tekniska chefen informerade om hur Häradsvägens planering är nu på gång. Vägverket ordnar information till allmänheten den 1. september.

En stor fråga är i Vindeln saknaden av allmänna toaletter både i samhället och på Kvarnområdet.

Jag tycker att det är en värdefull kommunal skatt, när kommunens medborgare engagerar sig i frågor som berör människor med funktionshinder. Dessa entusiaster sitter på handikapp- och pensionärsrådet.

/Sasu

 

3 kommentarer

  1. Lucas Lund

    Det som är en stor skamfläck är väl ändock att Handelsbanken tillåts vara i den lokal där de är?
    Man kan ju varken ta ut eller sätta in pengar om man är rullstolsburen.
    Våra livsmedlesbutiker sprider ut sina varor i gångarna så det blir att åka slalom mellan hyllorna eller sitta kvar ute i bilen på handikapp P-platsen om nu ingen dumdristig person parkerat redan där utan handikapptillstånd.
    Fast då blir det ju inga impulsköp så affärerna får behålla sina varor i gångarna desto längre..

  2. Terttu

    Bra Lucas för att du kommenterar. Det finns mycket att göra. Folk måste öppna ögonen och se… Handelsbankens lokal är en evig fråga i handikapprådet. Det bara måste hända saker nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.