Terttus sida

Framåtanda behövs i byarna

Jag var på landssbygdsrådets inspirationskväll i går. Där pratade en proffsig byutvecklare Inez Abrahamsson från Hela Sverige Ska Leva. Vägen från en ide till förverkligandet är en nyttig kunskap i byautvecklingen.

Vi var och en har sin bild av byautveckling – s k idealby. Vissa byar arbetar målmedvetet med sin utvecklingsprojekt. Vissa vill men inte får ihop tillräckligt med entusiaster för att dra för ett gemensamt strå. Byns storlek och folksammansättning spelar en stor roll.

Jag anser att om byn har en mötesplats t ex cafe, kan det börja komma fram gemensamma tankar, som man vill förverkliga tillsammans.

/Sasu

2 kommentarer

  1. Var på mötet ang byautvrckling !!!!!

    Det är bra att du har ideer Tertu men vi måste även få de som styr Vindelns kommun att fatta att utan byar så är Kommunen död.Hoppas att ni KD:are fortsätter att syna de styrande i kommunen och sätta fart på informationen till oss kommunmedborgare

  2. Terttu

    Vi måste arbeta hårt för att medvetenhet om vikten av byarnas levnadsvillkor förbättras. Jag tror att flesta människor har mycket tankar inom sig hur de vill ha sin bygd. Alltså vi gör så gott vi kan. Och vi kan om vi vill…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.