Kan arbetsförmedlingen kraftsamla ännu mer? Gaza-city en del av vänsterpropagandan.?

ARBETSFÖRMEDLINGEN BORDE KRAFTSAMLA PÅ VOLVO
Det har gått några dagar sedan Maud Olofssons besök i Umeå med anledning av varslen vid Volvo lastvagnar. Det framgick väldigt tydligt att regeringens paket till fordonsindustrin före jul är omfattande och framåtsyftande. Dessutom störs inte konkurrensen mellan de olika tillverkarna. Dessutom bekräftade Maud möjligheterna att satsa på utbildning i samverkan med företaget.

De anställda jag träffat efter besöket uppskattar definitivt möjligheten till utbildning. Dessutom ska lastvagnar starta upp en helt nu linje som kräver en hel del utbildning och justeringar. Jag utgår från att företaget tar chansen.

De två yngre volvomedarbetare – redan varslade – berättade att de ännu inte hunnit träffa arbetsförmedlingens representant. De är bara två förmedlare som jobbar heltid med kartläggningen av de varslades situation. Jag ställer mig frågan om inte arbetsförmedlingen kan kraftsamla så att 20 utredare kan fokusera på att snabba på kontakterna med de som redan nu är varslade. 20 av de 110 som jobbar vid arbetsförmedling i umeregionen. De som varslats kommer från alla kommuner i Umeregionen. Dessutom blir fler personer varslade när det är dags för de nya varselförhandlingarna! Nu gäller det att jobba flexibelt. Det duger inte att bara två två brandmän på en storbrand. Alternativet kan vara att länets samordnare och kommunen stöttar ett förslag att kopa in resurspersoner för att snabba upp arbetet.

GAZA-CITY OFFER FÖT VÄNSTRPROPAGANDA.
Vänstern har i en motion föreslagit att Umeå borde bli vänort till Hamasledda Gaza-city. Dagens efter såg jag vid ett besök i Luleå att samma motion lagts i Luleå kommun. Därefter upptäcker jag att samma sak motionerats i flera andra kommuner. Det är alltså en cirkulärmotion som Vänstern partihögkvarter skickat ut. Naturligtvis handlar det om ett försök till opinionstrick. För ingen kan väl på allvar tro att Gaza-city överhuvudtaget har nytta av hundratals svenska lyxvänorter. Inte ens vänstern! Motionerna verkar mest vara ett sätt för vänstern att hamna i det inrikespolitiska rampljuset. Omtanken om Gaza-city är i praktiken minimal. Jag känner stark sympati för det ständigt drabbade palestinierna. Jag tyckert däremot att vi ska betacka oss för partiegoistiska initiativ.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.