S-budget i Umeå: Välkommen på skoltåget två år för sent!

Idag har (s) presenterat sitt minoritetsförslag till budget för Umeå kommun. Det tydligaste tillskottet går till för- och grundskolan dvs 40 miljoner. Det är samma pengar som alliansen förslog redan för två år sedan. Från Centerpartiet sida har vi argumenterat för både mindre grupper i förskolan och större lärartäthet i högstadiet. Det (s) nu presenterat hade man kunnat rösta igenom för två år sedan. Under tiden har både personal, föräldrar och elever fått uppleva slitningar och osäkerhet.

Det brukar inte vara helt lätt att skilja på vad som skiljer och vad som är gemensamt. I s-förslaget ligger redan nu frågor som andra partier på lite olika sätt jobbat för. Exempel är att museet och Gammliaområdet äntligen får mer resurser, atsningarna på ny friidrottsarerna, konstgräs på flera håll, skolinvesteringar på Tomtebo m.m.

Alliansen med ett alternativt budgetförslag nästa vecka. De väsentliga frågorna handlar mer om hur Umeå uppfattas av andra: Öppenhet, företagsklimat, attraktiviteten inför kommande generationer som ska fylla upp universiteten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.