Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Riktig SOSSE

Jag har läst igenom min första kommentar jag fått i bloggen, inte helt oväntat blev det en sosse som skulle lämna den första anonyma. Jag känner att jag måste lämna en kommentar på den riktiga sossens kommentar!
Kära riktiga sosse!
Jag blir trött & besviken på att man kan vara så trångsynt. Höjd skatt är en mycket kortsiktig lösning, läs igenom hela bloggen så att du förstår vad jag menar.Vi moderater i Vindeln har flera år velat satsa mera pengar på äldreomsorgen. Så att du klankar på det är ett tecken på att du inte har någon insikt . Vi har däremot velat göra om Vindeln Utveckling så att vi får en Kommunchef tillika Näringslivs chef. Vi vill flytta över IT-avdelningen till vibo mm detta är att effektivisera. Ni som har total insikt i kommunen ta och sätt er ner och läs igenom protokollen från ks och kf innan ni kastar skit. Sen det du nämner om ett företag som går dåligt antingen höjer priset eller flyttar utomlands visar ännu en gång att du svamlar. Anser du att det är dom två alternativen dom väljer så skulle vi inte ha kvar många företag kvar i Sverige. Man kan inte bara höja priset om det går dåligt man måste börja med att effektivisera. Snabbare flöden mindre lager färre personal mm. Det sista jag vill nämna är att vi moderater inte tänkt pumpa in massa pengar i en tänkt motorstadium. Det vi vill är att ge VMS en möjlighet att bygga den, hjälpa dom med tillstånd mm.
PS det luktar eson.

3 kommentarer

  1. En riktig sosse

    Klart man måste rationalisera oxå.

    Men, inom kommunal verksamehet kan man inte rationalisera som man gör inom den privata verksameheten. Vi kan ju inte bara skära ned verksamhet för att vi har för lite intäkter i form av skattemedel.

    Som kommun är man skyldig att hålla en viss nivå på service, det är lagstadgat.

    Alltså, måste man höja skatter för att kunna hålla denna lagstadgade nivå.

    Vi kommer kortsiktigt inte kunna rationalisera oss fram till en bra service. Klart, om vi lägger ned simhall och sporthall, gatubelysning, då får vi ju pengar över.

    Men då tror jag folk kommer börja reagera.

    Jag tycker vi ska höja skatten, och sedan visa att Vindelborna får valuta för pengarna.

  2. Andreas "eson" Eriksson

    Tackar, tackar måste jag ju säga till Mikaels och min far. Kul att ni både ser att jag är en riktig sosse. För det är jag. Måste dock skriva och tala om att det inte är jag som skrivit den kommentaren. Men nu när jag ändå skriver här så skulle jag vilja veta hur oppositionen i Vindeln ska bekosta allt dom vill? Jag menar att slå ihop kommunchef och näringslivschef samt att flytta IT till VIBO säger ni ju ska spara mycket, men täcker det verligen alla extra miljoner ni vill lägga på äldreomsorgen, ett nytt badhus, pool nere vid älven, vårdnadsbidrag osv?? Missförstå mig rätt nu, jag tycker det är jättebra att man vill satsa på vård och omsorg. Något denna kommun inte gjort på länge men ni måste ju kunna tala om vart alla pengar ska komma ifrån för att det ska vara trovärdigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.