Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Tuffa tider!!!!!!!!!

Efter dagens fullmäktige känns det skönt att få lugna ner sig lite. Det finns mycket som jag skulle vilja nämna men med risk för att bli långrandig så nämner jag bara en del.
Det kommer att bli grymt tuffa tider för nästan alla verksamheter utom för dom som får sig en ny lastbil nu när anbudet som kommunen själv la in på snöröjningen visade sig vara lägst (vilken skräll).

Bidraget till dom enskilda vägarna blev sänkt ytterligare några % så nu kommer det att bli tufft att flytta utanför kommunägda vägar.
Personalen inom äldreomsorgen får rikta in sig på att eventuellt jobba varannan helg och dom som bor i våra boenden kommer att få högre hyra mm.

Ett bra svar som kom på en fråga ställd av en åhörare var att det kommer att finnas möjlighet till 100 procentiga tjänster för dom som vill ha det. Men då får man som anställd eventuellt vara flexibel och kunna jobba på olika arbetsplatser inom kommunen. Detta anser jag måste vara bra med tanke på att omväxling aldrig skadar. Okej jag är inte helt insatt i verksamheten men jag ser till hur jag själv känner när man kan utföra olika arbetsuppgifter. Man blir piggare och mer motiverad.

Någon skattehöjning blev det inte av. Argumenten som nämndes mot en skattehöjning har jag tidigare nämnt i min blogg. Hur som helst kommer det att bli tufft. Den eventuella räddningen för kommunens existens är att det flyttar in folk, att vi som är unga och virila ligger i utav bara den så att fler barn födds och att det nuvarande styret vågar prova alternativa driftsformer av något slag.

Det är nya tider i Sverige så man bör komma med nya idéer och kanske titta på småkommuner som går bra hur dom lyckas. Lätt för mig att säga tänker nog en del men prövar man inte får man aldrig ett svar!

Nu ska jag sova/ Sunken

PS: Läs gärna igenom protokollet från mötet när det är justerat. Ni hittar det på http://www.vindeln.se/default.aspx?di=3657&ptid=0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.