Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Huvudet i sanden!!

OkändHar fått en kommentar angående debatten om en eventuell kommunsammanslagning från en såkallad ’riktig’ sosse har svarat med en egen kommentar på det men jag lägger även in en blogg om detta så ni får se hur jag resonerar. Frågorna jag fått är grundade på bloggen med rubriken Umeå??????

Frågorna och påståendena som jag fick av den ’riktiga’ sossen:
1.Bättre äldreomsorg.
Vad grundar du detta på? Är vår personal i Vindeln sämre än i Umeå? Skulle vilja se lite mer fakta här.

Mitt svar= Personalen är det absolut inget fel på dom arbetar allt vad dom hinner och orkar. Lite sjukt sätt att ställa frågan på tycker jag men det kanske kännetecknar en riktig sosses sätt att bli när man känner att sanningen kommer fram. Vi får avvakta utredningen!

2. Betydligt mindre arvoderade politiker?
Är det här den största vinsten? Siffran 50, är det 50 heltidare? Knappast. Tror inte det är den nedskärningen som kommer göra det stora lyftet.

Mitt svar= 50 är fler än 11 enkel mattematik oavsett om det är heltidspolitiker eller ej. Är det så att du känner dig hotad? förlorat arvode kanske? En hel del sparas på mindre arvoderade politiker har ingen exakt siffra o huvudet. Utredningen får ge svaret.

3. Mindre tjänstemän.
Håller med. Men, den kommunala servicen måste ju finnas kvar, och Umeå kommer nog behöva anställa en hel del för att sköta Vindel distriktet.

Mitt svar= Som du ser i bloggen jämförde jag med Sävar kommundelsnämnd som har mer än 1000 invånare fler så vi ska kunna driva våran eventuella kommundel på samma sätt anser jag! Utredningen får ge svaret.

4. Ingen gräns.
Skattepengar stannar kvar. Ja. Men, får vi i Vindeln ta del av de pengar vi drar in? Inte så säkert, nu ska vi konkurrera med andra samhällen.

Mitt svar= Såklart får vi ta del av skattepengarna se hur dom har det i kommundelsnämnderna i Umeå inte lever dom på luft i alla fall.

5. Lättare att påverka regeringspolitiken.
Detta håller jag inte med om alls. Alla medborgare och kommuner har samma möjlighet att påverka. Riksdagen är ju indelad i mandat utifrån vilket län du kommer ifrån osv. Som du säkert vet har bl.a. Ewa-May viktiga EU uppdrag, trots att hon kommer från lilla Vindeln.

Mitt svar= Ur mina perspektiv är det helt klart att det blir mer tyngd bakom en kommun med ca 117371 invånare istället för 5600st. När man ska påverka regering och Riksdag i tillexempel infrastruktur, näringslivsfrågor och regionala frågor. Jag är helt övertygad om att om vi varit med i Umeå när motionen som jag skrev om att vi skulle utreda om sanatoriumet i Hällnäs skulle lämpa sig som anstalt. Utredningen som kom tillbaka är det sämsta jag sett hittills. Där hade vi säkert fått bättre gensvar än vad vi fick nu om Lennart, Anders och Britt-Marie tagit tag i frågan istället. Som det nu blev så skiter kommunledningen fullständigt i sanatoriumets vara eller icke vara. OK inte riktigt ärlig där. Näringslivschefen sa att det var på gång ett företag dit men det var hemligt så ingen vet om det blev nåt med det.

Angående dina slutord i kommentaren! Så visar det att du som riktig sosse saknar insikt i den kommunala politiken som vi för i Vindeln.
Att du törs anklaga oss moderater i Vindeln för att ej engagera oss.
Vi har skickat in åtskilliga motioner och skrivelser, vi har arbetsgrupper som verkligen sätter sig in i ekonomifrågorna. Och det är just efter flera års budget arbeten vi har börjat fundera om vi ska gå med i Umeå.
Vi kan inte som strutsar stoppa huvudet i sanden! Utan vi måste lyfta huvudet för om möjligt se nya lösningar för framtiden. Låt oss nu utreda frågan på ett ingående och seriöst sätt. För att i kommande val ge folket möjlighet att välja färdriktning. Vår absoluta vilja är att få en stark utveckling i vår bygd även i framtiden.

/ Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.