Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Respekt!

Ingen aning.Mäktigt och respektfullt djur.

Uppskjutning igår! Gick fint så jag får vara med i år igen. Resultat 5′ 5 5′ 4 Ser ut som att trenden med att sista skottet alltid ska gå lågt håller i sig. Tydligen orkar jag inte hålla i bössan längre än tre skott. Denna skjutning var stående på fast mål. Löpande älg skall jag fixa på Torsdag.
Vi börjar på Lördag morgon kl 5,00.

I år har vi tagit upp några trappers från Dalarna som har med sig ryss stövare.
Vår förhoppning är att nån björn dyker upp och då sätter vi in dessa hundar för att få stopp på björnen. Hoppas det funkar!

Har personligen grym respekt för just björn.
Såg en mycket stor björn i utkanten av byn för fem-sex år sen. Fick då uppleva hur grymt snabb den är.
Den klev upp framför bilen och jag fick ha den framför mig i ca 100m. Jag körde nånstans mellan 50-60km/h och den löpte ändå i från mig. Så jag kommer aldrig ens försöka springa ifrån en anfallande björn. Jag kommer nog att tömma det jag har (om jag hinner) och hoppas att den ändrar sig eller lägger sig platt ner på backen.

Jag la ut en film tidigare i bloggen som visade en kall gubbe som gick i mot björnen när den gjorde utfall. Han gjorde sig stor och pratade lugnt med den, björnen vek undan varje gång otroligt nog.

Problemet för oss hundförare är att om hundarna inte riktigt har nerverna att möta en björn så springer dom till oss förare om dom blir rädda när björnen anfaller.
Om vi då står och ser ut som ett fån så anfaller björnen oss istället för hunden.
Dom flesta björn attacker mot människor har om jag inte minns helt fel gått till på det sättet.

Min hund har jag ingen aning om hur han skulle göra om han gick på björn, men man kan ju alltid hoppas att han inte ger sig så björnen ängar sig åt honom i stället för att äta upp mig.

/ Sunken

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.