Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vrider er av skam!

Det är synnerligen märkligt att en ledande tjänsteman med uppdrag av majoriteten (måste det va) går ut och blandar sig i politiken, är det så att fru hövding (Ewa-Maj Karlsson)har gett honom det uppdraget? När hon bevisligen inte själv kan stå för det dom håller på med?
Jag menar varför inte svara för sig i bloggen där debatten råder?
Kanske någon fler ur majoriteten och då menar jag framför allt Centern någon gång kommer att inse att det är slut på deras skyddade verkstad. Sossarna har ju Dan och han har beviseligen svarat så gott han kunnat.

IT-ÅLDERN ÄR HÄR FÖR ATT STANNA och framför allt bloggandet, ibland kan säkert en del bloggande vridas lite väl mycket, men om så är fallet är det bara att sätta sig ner framför datorn och besvara och mot strida det man tycker är fel.

Men som läget är i Vindeln idag så förstår jag att ni hellre ligger i sängen och vrider er av skam än att mot argumentera det nuvarande läget!

P-O! Nu gäller dagsläget! Jag reagerar på att ni tänkt lägga ner en demens avdelning och placera ut 12st dementa människor i övriga boenden trots att ni saknar platser. Sen att jag framhåller att jag till fullo håller med kommunals skrivning har jag all rätt att göra.
För upplysningsvis lever vi i ett fritt samhälle där kan man tycka vad man vill och den stora skillnaden mellan dig och mig är att det är vi politiker som ger dig uppdrag inte tvärt om!

/ Sunken

Här följer några frågor Michael Schmidt-Nägel (V) Ställt till Socialchef Ulf Norberg som han också har svarat på!

Idag finns i Vindeln 45 platser på demensboende, därifrån vill ni stänga 12 platser på Bäckebo (27 %). Finns 12 lediga platser på de kvarblivande 33 platser?

Svar: Nej, idag finns totalt 4-5 platser lediga.

Vill ni blanda demenssjuka och långvårdspatienter?

Svar. De blir ju färre platser och det kan mycket väl bli så att demenssjuka som blir äldre och sämre fysiskt bor kvar på en demensavdelning och då får vi en blandning på avdelningarna.

När man tar bort boendeplatser (Solhaga F, Bäckebo) och därmed minskar antalet personal borde man detta väl också märka på chefnivån, eller? Hur mycket är planerat att dra ner där?

Svar: Nej vi kommer inte att dra ned på chefsnivån. Vi har nyligen dragit ned på chefsnivån när MAS uppdraget togs in under enhetschefstiden. Det är en större procentuell neddragning än 2,0 år på älvbacken. Sen har vi tagit bort gruppledarna och den tiden som frigjordes där är mer tid till direkt verksamhet.

Sedan i fjol väntar vi på den stora organisationsförändringen och schemaöversynen som ska spara flera miljoner. Snart är det oktober och inte mycket har hänt.
Var ligger problemet? Hur mycket kommer ni att spara?

Svar: Organisationsförändringen är en sak. Den togs i nämnden i december 2007 och den effektiviseringen som förväntades av förändringen är långsiktig och handlar om bättre koppling mellan budgetansvar och direkt verksamhetsledning, min bedömning är att den kan ge ca 2 mkr/helår, men nu är det ju så att vi hela tiden fått göra akutinsatser, schemaförändringar, stängning av F eftersom det handlar om att minska kostnader med 7-8 mkr, så det är svårt att säga vad det ena och det andra har gett.

Samma personaltäthet i alla hus, trots att Älvbacken får (pga. takliften där) även i framtiden de tunga fallen?

Svar: Ja enhetscheferna är överens om det.

4 kommentarer

  1. P-O Moström, chefsekonom Vindelns kommun

    Att antyda att jag skulle gå på uppdrag av vissa politiker är för mig ärekränkande!

    Jag bloggar på de fakta som jag har kännedom om och reagerar på att det skrivs felaktigheter på bloggen. Som jag tidigare konstaterat i en blogg så har oppositionen i Vindeln inte tagit någon större ansvar för kommunens ekonomi i sina budgetförslg. På senaste budgetfullmäkgite sa tom revisionens ordförande Rune Johansson att ”både majoritetens och oppositionens budgetförslag för skit”.

    Jag vill bara peka på vad som måste göras – inte värdera vad som politiskt är möjligt! På storleken – inte innehållet! Jag kan väl inte rå för att en del inte vill blogga!

    Även om en kommentar ironiserar så har har jag 17 års kommunal erfarenhet bakom mig från 4 kommuner.

    Jag förväntar mig en ursäkt av dig Mikael för ditt kränkande skriveri! Den ursäkten bör du också ge till kommunalrådet om du har nån råge i din rygg!

  2. Mikael Sundling

    Det är synnerligen märkligt att en KF ledamot utan att kolla fakta går ut på bloggen och håller med kommunal!!!!
    Så skrev du P-O om mig!

    Jag tar det du skrev som ärekränkning! Men i stridens hetta kan jag vika mig och be om ursäkt angående min antydan att du springer majoritetens ärenden URSÄKTA MIG P-O!

    Angående att du anklagar mig för att inte hålla mig till fakta så måste jag peka på Svaren socialchefen lämnat till Michael Schmidt-Nägel (V) där står svaret jag bloggar om och litar på!
    Idag finns i Vindeln 45 platser på demensboende, därifrån vill ni stänga 12 platser på Bäckebo (27 %). Finns 12 lediga platser på de kvarblivande 33 platserna?

    Svar: Nej, idag finns totalt 4-5 platser lediga.

    Är inte detta fakta? Jag bloggar på de fakta som jag har kännedom om och dom källor jag har litar jag på! Vill även påpeka att kommunals skrivelse är deras jag har inte författat den.

  3. Malin

    Mikael om du läser svaret kommunals ordförande lämnat i förgående blogg, så kan du nog förvänta dig en ursäkt av P-O. Han påstod ju att du kom med fel uppgifter men det visade sig att du hade rätt. Få se nu om P-O har råg i ryggen att be dig om ursäkt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.