Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vad gör vi?

Nu kommer det ena varslet efter det andra, en del funderar nog på vad vi kommunpolitiker ska göra för att dämpa effekten. Det jag kan säga då, är att tyvärr finns det inte mycket vår kommun kan erbjuda.
Vi har problem med att utföra det som vi enligt lagen är tvingade att göra. (Skolan, vården omsorgen) Så pengar till offensiva satsningar inom den privata sektorn finns med andra ord inte.

Vindeln utveckling som sköter kommunens näringslivsfrågor, har en grupp under bildande. Denna grupp ska jobba med frågorna och vad dessa ska erbjuda har jag inte riktigt kläm på. I denna grupp förmodar jag att politiker, tjänstemän och kanske nån från näringslivet ska sitta med. Det som är viktigt vid bildandet av denna grupp är att alla partier är representerade, men just detta bestämmer inte vi utan det är majoriteten som väljer och vrakar.

Men ni får inte hoppas att kommunen har lösningen får då kommer ni att bli besvikna! Men att vi politiker ska försöka hitta lösningar så att det kanske kan bli bättre är ett måste.

Vi får hoppas att staten hittar på lösningar som dämpar effekten av nuvarande lågkonjunktur. Vi får inte glömma bort att den är global, och Sverige är ett lillepluttland när det gäller den totala världsekonomin.

/ Sunken

6 kommentarer

  1. Hervor

    EN POSITIV SAK rapporterats från Vindeln. Där har en samverkansgrupp bildats. Målet är att via kompetenshöjande utbildningar rusta sig för framtiden. Ett bra initiativ. Men tyvärr är inte alla företag ekonomiskt lika starka som exempelvis Indexator och Cranab.
    Uppsagda från mindre lönsamma företag behöver också utbildning.
    Samhället kan inte abdikera, vilket den här regeringen är på väg att göra.

  2. Martin

    Nu blir jag lite besviken sunken, tror inte att Vindeln eller andra kommuner har råd att vänta på staten utan ni måste kunna komma över dom osämjor som finns och börja jobba tillsammans oavsett partitillhörighet.
    Lösningar finns garanterat bara man har viljan och tron.

  3. En trogen bloggläsare

    Det kanske är bäst att skynda på utredningen om en sammanslagning med Umeå kommun. Vindeln har ju inte några pengar kvar.

  4. Robin

    Vindeln som går minus 8-10 miljoner har säkert råd Martin.
    Och då spelar det ingen roll hur många partier som slår ihop

  5. Inte politiker

    Märkligt att Mikael Sundling nu är positiv till en grupp med folk från näringslivsutskottet!

    Var det inte moderaterna som ville lägga ner den verksamheten!

    Igen ser vi vad moderat politik i Vindeln skulle ha lett till!!

    Tack och lov finns det klokare politiker i kommunen!

  6. Johan

    Måste bara instämma. Vet att Tomas N argumenterade för att läga ned Vindeln Utveckling.

    Tur att inte han fick som han ville.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.