Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

En blogg tillägnad ’BYbo än så länge’ och Maud!

Tom JuslinSå ser det ut på macken i Tvärålund!

Hej du ’BYbo än så länge’
Du skrev så här i en kommentar angående macken i Tvärålund:
Här skulle vi behöva en förening som jobba med service och trafiksäkerheten m.m i byn för de boende i byn. Och inte som i dag att de håller på med någon bowlinghall för 20 miljoner.
Och att en viss politikers barn(barn) har det bra.

(Är lite skeptisk till att du bor i byn men jag utgår från det.)

Typiskt kommentar från en som inte gör ett dyft för byn!

Vi som jobbar ideellt i byarna lägger ner enormt med tid, för att alla ska trivas så bra som möjligt.

Sen att alla kanske inte tycker att det satsas på rätt saker har jag förståelse för!

Men istället för sådana här idiotiska kommentarer ta och kom på ett möte och säg vad du vill att vi som jobbar ideellt för byns räkning, ska jobba med. Istället för att sitta inne och sura och leva i din egna lilla bubbla.

När det gäller bränslemacken så kommer den att komma igång på ett eller annat sätt så det behöver du ej oroa dig för!

Och när det gäller Bowlinghallen har byaföreningen haft stormöten om just denna fråga, där framkom det att byn ville att byaföreningen skulle gå vidare med planerna med att bygga en mindre sporthall och bowlinghall.

De som har varit närvarande på dessa möten (De som vill nåt) har med andra ord sagt att de vill ha en sådan anläggning.

Min familj kommer solklart att utnyttja denna hall när den står färdig! Kanske dina barn (om du har några) också kommer att komma dit. Däremot tvekar jag på dig, för du lär sitta hemma och hitta på saker som går att gnälla på istället för att ha roligt med andra!

Maud Olofsson har uttalat sig på följande vis i en riksdagsdebatt: Däremot är det ingen lösning att ändra eller ta bort den så kallade pumplagen som kräver att bensinmackar som säljer över en viss volym även ska erbjuda alternativa drivmedel, enligt Olofsson.

-Pumplagen är inte roten till det onda. Det är något som bensinbolagen använder för att skylla ifrån sig, sa hon i riksdagsdebatten.

Svammel säger jag vad skulle det annars bero på lilla Maud?
Denna lag som Socialdemokraterna och de gröne införde, när de satt i regeringsställning sist utarmar glesbygden så är det bara! Miljömässigt är det inte bra att vi ska uppmana folk att köra längre för att tanka. Alla med sunt bondförnuft inser att det är fel väg att gå om vi ska prata om att vi ska värna om vår miljö.

Riv upp denna lag och det omgående är min uppfattning. Sen att mackarna ska erbjuda alternativa bränslen är bra, men den dagen dessa bränslen är betydlig billigare än de fossila, då kommer mackarna med automatik sätta in pumpar för det. Det jag tycker regeringen ska göra är att se till att exempelvis etanol inte kostar mer än en 5a, då kommer vi att köpa dessa bilar det garanterar jag.

/Sunken

Länk till artikeln om macken i Tvärålund

Länk till artikeln om Maud

8 kommentarer

  1. vindelbo

    Räcker det inte snart med förslag??
    Man har ju senaste tiden fått höra en massa olika såsom badhus,bowlinghall,fängelse jätte beckasin,motorbana säkert nåt fler.Vad blir det här näst ??????
    Flygplats låter väl bra det ska ju finnas i varje kommun.Det här börjar ju likna REVYN.

  2. Robert

    Tycker det är bra att det kommer med en massa förslag men man kan väl skynda långsamt.Inte bara lägga fram ett och sen rusa och ta fram ett till,jag tycker att det är lite oseriöst.Försök att driva igenom nåt av era förslag tex motorbana.Kan inte kosta så jätte mycket att genomföra med tanke på vilka som är medlemmar. Tillgång på maskiner och kunskap finns det ju i överflöd.

  3. Stereotyp

    Jag undrar lite vad du menar med ”lilla Maud”. Är det att hon är liten till växten eller är hon lite värd – för du kan väl inte anspela på åldern?

  4. Christoffer

    Jag är lite tveksam till en bowlingbana i en så här liten by. Umeå hade väl under den stora bowlingtiden 2 anläggningar (Teg och Mariedal). Banan på Teg las ner i brist på intresse och givetvis på grund av konkurrensen från den nyare banan på Mariedal. Vilket i dagsläget innebär att det finns 1 anläggning i Umeå.
    Detta är samma nivå som Tvärålund vill uppnå med sin anläggning.

    I värsta fall tror jag att denna bana kommer bli lika populär som LAN-möjligheterna i Bygdegården. Det vill säga måttligt populärt i början för att idag enbart besökas av en mindre skara ungdomar (vad jag vet).

    Det är inget fel med idéer och förslag men är ett 20-miljonersbygge rimligt i en by på knappt 300 invånare?
    Någon ska ju betala bygget och fördelas det upp på varje invånare så är det 66 000 per skalle. Vindelns kommun kan ju omöjligt betala det samtidigt som kommunen ligger back samt att motorsportanläggningar har börjat diskuteras där.

    Sen kommer det ju en kostnad att underhålla stället. En bowlingbana sköter ju inte sig själv. Ska skolans vaktmästare sköta om det för kommunens räkning eller ska en deltidsanställd sköta det?
    Rent utrustningsmässigt, hur ska det funka då? Datoriserade prylar som i Umeå eller antika metoder som papper, penna och muskler?
    Vad handlar det om för totalkostnader i slutet? Räcker det med medlemsap i Dartklubben eller liknande eller kommer det handlar om några hundringar per bowlingkväll per person?
    Vad kommer det mer finnas i anläggningen förutom bowling? Några klot och käglor gör inte många lyckliga. Blir det pubmöjligheter som i Dartlokalen och/eller fika som på dammen? Turneringsmöjligheter?
    Och så vidare. Det blir några $$$ skulle jag tro. Eller är det så enkelt att dessa 20 miljoner som det pratas om är den totala summan för bygget, underhåll, periferi och övriga detaljer?

    En lite rolig tanke hade varit om anläggningen kunde byggas på typiskt klichéaktig amerikansk manér från filmer. Byn engagerar sig och bygger allting själv för egna resurser.
    Det finns ju fackmän inom många branscher i byn som kan bidra. Ingen lär väl dock göra något sådant gratis så idén faller pladask redan på startlinjen. Rolig är den dock. 🙂

    Jag är lite pessimistisk till detta förslag mest av ekonomiska skäl men också av framtidsintresset. I början är ju alla byggnationer intressanta men långt ifrån alla behåller sin populäritet.

    Aja, den som lever får se. Jag har nog flyttat härifrån för länge sedan när banan är spikad och klar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.