Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Blodinbella!

Har försökt hänga med lite i ett litet bloggbråk mellan Blodinbella och Katrin Zytomierska
Det handlar tydligen om att de har lite olika uppfattningar om förebilder, sjuka ideal och ätstörningar.

Jag har inte själv tänkt kasta mig in i en sådan diskussion, utan det enda jag vill nämna är att ett uttalande Blondinbella gjort och som jag ställer mig fullt bakom.

Hon har blivit inbjuden till ’Debatt’ på SVT. Hon avböjde att ställa upp med följande motivering: Jag tycker Janne Josefsson är en värdelös programledare. Jag vägrar ställa upp i hans program och bli avsnoppad mitt i en mening. Dessutom är han helt fel person att ta upp detta ämne.

Det sista om att han är fel person att uttala sig i detta ämne kan jag inte uttala mig om. Men att han inte låter de som interjuvas tala till punkt håller jag tillfullo med om. Dessutom tycker jag han springer vänsterblockets ärenden när han allt för ofta vinklar sina reportage i den riktningen. En del reportage han gjort är väl inte så tokiga men allt för ofta får jag kalla kårar när jag ser hans program.

/Sunken

Länkar:
Blondinbellas blogg

Katrin Zytomierska

3 kommentarer

  1. Isak

    Trodde inte att du var så långsur.
    För det är ju över 6 år sedan, som
    Janne avslöjade den moderate
    politikern, om sin främlingsfientlig-het med gömd mikrofon. Det är för
    mig förlåtet, men inte glömt. Det är
    mänskligt att fela.

  2. Lisbet - bloggen bredvid

    Jag har skrivit lite om Blondinbella etc. Tycker det är rätt konstigt hur man kan bråka om sådan här sak.

    Har lagt en läng till dig från mig.

  3. Christoffer

    Jag tycker inte det är konstigt om han avbryter de så kallade diskussionerna. Dels är programtiden begränsad och dels är det inte en diskussion om man inte kan föra en argumentation på en vettig nivå utan att börja tjafsa eller hålla fast vid principer som inte fungerar för stunden. Och därmed bara trampar runt på samma plats.
    Man är helt enkelt oförmögen att föra en argumentation då.

    Sen förstår jag inte att en sådan som du är emot att man avbryter ”tjafs” när det uppenbart inte funkar på grund av tid eller annat. Nu vet jag inte hur kommunfullmäktige i Vindeln funkar men jag har aldrig varit med om att politikerna i kommunfullmäktige i Umeå får dra över tiden bara för att de har mycket att säga eller att de för femtiotolfte gången drar upp samma, i många fall, irrelevanta utlägg som redan besvarats. Ordförande avbryter, precis som Janne, när det är behövligt.
    Och jag personligen tror inte att tittarsiffrorna ökar om debattörerna ska sitta 4 timmar och diskutera om den gråa bilen egentligen är blå eller grön och att programmet därmed bryter mitt i diskussionen. Någonstans måste man sätt punkt när man bara har ~1 timme att röra sig med.

    Sen om hans åsikter är färgade kan ibland vara ett problem, ja. Det blir svårt att hitta en TV-profil som inte sympatiserar med något parti eller som kan lägga allt sådant åt sidan i ett debattprogram.
    Jag har dock svårt att tro att programledarens politiska åsikter spelar så stor roll i en diskussion om huruvida Isabella har dåliga förebilder, ätstörningar och sjuka ideal eller om det är Katrin som har det.
    Däremot tror jag inte att Katrin är en lämplig person att yttra sig om att Isabella agerar på fel sätt i media med tanke på hennes egna utsvängningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.