Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Polisen del 2!

PuggenTydligen någon som lagt ner lite tid i photoshop.

Har i en tidigare publicerad blogg ondgjort mig och ställt frågor till polisen angående det ökande antalet inbrott som sker på uppställningsplatser hos skogsentreprenörer och inom den gula entreprenadsidan.

Skickade ett mail med frågor till polisen som jag ville ha svar på. Fick inget skrivet svar men dock en påringning, som ledde till att jag blev kallad till polisstationen så att vi kunde diskutera problemet. Sagt och gjort, jag tog med mig en entreprenör som blivit drabbad och for dit och hade ett möte med lokalpolisen.

Vi kom fram till att vi skulle träffa vår organisation inom skogsmaskinssidan (SMF) och fortsätta diskutera där.

Efter det mötet blev nog många överraskade att polisen skulle ställa upp som de nu ska göra. Men hur det ska gå till hade jag inte tänkt gå in på ännu.

Men heder till vår lokale polis Mats Johansson som tog tag i frågan på fullaste allvar och dessutom som vi hoppas kommer att ge ett bra resultat.

Men jag kan fortfarande inte släppa att inte polisen lägger ner mer resurser i inlandet. Skamligt hur ledningen prioriterar anser jag. Länspolismästaren kanske skulle ta sig en tur runt i Västerbotten istället för att sitta och nöta stolar dagarna i ända. Så kanske han skulle börja förstå hur vårat län ser ut geografiskt. Nästa år ska vi tydligen få en massa nya poliser i länet. Då blir det intressant att se om inlandsstationerna blir fullt bemannade igen.

Håller mina tummar för det!

Hur som helst all heder till er poliser som fortfarande jobbar några dagar i inlandet. Ni gör så gott ni kan. En fördel för er måste vara att ni blir grymma på att köra bil. För en hel del mil lär det bli för er.

Länk till bloggen med frågorna

Lite fler coola polisbilar hittar ni här

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.