Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ringleden!

Håller tummarna för att detta går igenom!

Ringleden runt Umeå måste stoppas. Det anser Naturskyddsföreningen som överklagat starten av bygget. Troligen kommer väl byggstarten försenas i vanlig ordning när det ska byggas någonting runt Umeå!

Hela ringledsprojektet bygger på gamla värderingar att framkomlighet går före klimathotet. Fler vägar ger ökad trafik, säger Göran Bergqvist, ordförande Naturskyddsföreningen i Umeå.

Ja vad säger man? Inte lätt att göra något till det bättre i Umeå. När det gäller ringleden så byggs den väl i första hand för att slippa de tunga transporterna genom centrum.

Varför behövs ringleden?

Motiv 1: Bättre miljö
En fullt utbyggd ringled är den viktigaste åtgärden i det åtgärdsprogram som har tagits fram av Umeå kommun på regeringens uppdrag för att förbättra luftmiljön i centrala staden och klara miljökvalitetsnormerna.

Motiv 2: Förbättrade förutsättningar för näringslivet
Ringleden, i kombination med den nya godsbangården och Botniabanan innebär en kraftig förstärkning av infrastrukturen i Umeå. Förutsättningarna för näringslivet blir kraftigt förbättrade.

Nu är det bara hoppas på nuvarande regering!

För tio år sen stoppade den dåvarande (S) regeringen ringleden efter ett överklagande. Även den här gången blir det regeringen som får sista ordet. Så förhoppningvis går den igenom nu! Hoppas Lennart Holmlund håller tummarna för ytterligare en borgerlig seger vid nästa val. Annars lär det inte bli någon ringled nu heller med tanke på att S ligger i samma säng som MP!

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.