Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Roligt att se Centern kompromissa!

Reaktorhall Oskarshamn

Blev faktiskt uppriktigt glad i dag när jag fick höra att Centern har gått med på en energiuppgörelse. Den går enkelt ut på att deras krav på nedläggning av kärnkraften skjuts på framtiden. De uttjänta reaktorerna skall bytas ut eftersom, och inte läggas ner som det tidigare var sagt!

De nya reaktorerna ska inte få något stöd från staten utan ska helt och hållet finansieras av företag. Detta är en mycket viktig detalj enligt mig!

Regeringens förslag om få fram mer förnybar energi genom utbyggnad av systemet för gröna certifikat och en enklare process för att bygga ny vindkraft är också ett mycket bra förslag. Detta tillsammans med satsningen på kärnkraften kommer att medföra att vi till slut kan se en sänkning av elpriserna.

Men hur som helst har en av mina största farhåga ej besannats!
När borgarna gjorde upp om alliansen, så var jag orolig att regeringen skulle få stora bekymmer just pågrund av Centern och deras tidigare ställningstagande när det gäller kärnkraftsfrågan!.

Jag säger bara: Tur att inte allt man tror på händer!

Roligt att se Centern kompromissa på riksdagsplanet, tänk om det smittar av sig till någon kommunal förening! (nämner igen)

Jag lyssnade på Mona Sahlin i radion idag när jag begav mig hem från jobbet. Ungefär så här sa hon:
Vi kommer inte att utveckla kärnkraften, vi kommer däremot jobba för en fortsatt nedläggning!

Efter det jag hört måste jag Meddela Lennart Holmlund att debattartikeln de skrev i DN i Lördags endast var slöseri med tid!
Ett litet axplock ur debattartikeln:
Vi inser naturligtvis att varje minoritetsregering måste kompromissa. Men detta får inte innebära att vårt parti i förväg anpassar sig. Även om kärnkraften är en hjärtefråga för miljöpartiet så får vårt parti inte använda felaktiga eller vilseledande motiveringar för en politiskt styrd kärnkraftsavveckling.

Till Lennart säger jag: Otur att inte allt man tror händer!

/Sunken

En kommentar

  1. Paul

    Sossarna vill lägga ner industrin och att vi alla flyttar ut i lador med miljöpartisterna hur roligt låter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.