Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

IF METALL OCH WILLE!

Genom en egen opinionsmätning bland sina medlemmar har William Frank kommit med ett krav på omval!
(Här kan ni läsa mer om detta i Edward Riedls blogg!)

Har en liten fundering gällande IF Metall på Volvo!

Har flera vänner som har mist sitt jobb på Volvo. Dessa har berättat för mig att man via en försäkring kunde få mer pengar i plånboken än det som A-kassan erbjuder.
Stämmer detta?

De svar dessa Metallmedlemmar fått är att pengarna Metall ruvar på är till för strejk, så några extra slantar till de arbetslösa medlemmarna blir det inte med andra ord.
Stämmer detta? Och är det inte så att strejk är bortförhandlat?

Man kan undra hur många som är besviken på facket av de som mist sitt jobb? Här har de år efter år betalat betydligt mer pengar till Facket än till A-kassan. Men när de nu förlorar jobbet så ser de inte skymten av sitt insatta kapital i Facket! Utan tack och adjö blir det bara!

Har även de medlemmar som redan mist sitt jobb tillfrågats i Willes opinionsmätning?

/Sunken

4 kommentarer

  1. Mattsson

    Frågan är vad gör arbetsgivaren för att mildra detta? Att Metall har ställt upp med utbildningspaket och stöttat sina medlemmar är ingen hemlighet.

    Jag antar att den försäkring du syftar på är inkomstförsäkringen som saknas i medlemskapet i metall, och ett antal fler fackförbund tex skog och trä.
    Den är upp till var och en att teckna och stå ur egen ficka, detta hade inte varit aktuellt att teckna ifall taket för a-kassan hade varit höjt med ett par tusenlappar.

    Man kan undra hur många som är besviken på facket av de som mist sitt jobb? Här har de år efter år betalat betydligt mer pengar till Facket än till A-kassan. Men när de nu förlorar jobbet så ser de inte skymten av sitt insatta kapital i Facket! Utan tack och adjö blir det bara!

    Jag tror inte att det är Metall de är besvikna på utan jag är övertygad att vad medlemmarna är mest besviken på är företagsledningen.
    Det insatta kapital som medlemmarna har satsat i metall har betalat igen sig med högre löner, bättre arbetsmiljö och humanare villkor, lite tråkigt att det är medlemmar som ska driva dessa frågor eftersom det inte finns naturligt i företagskulturen.
    Fackföreningarnas roll som jag ser det är att upprätthålla en balans mellan företag och arbetare.
    Vi behöver företagen och företagen behöver oss!

    Att urholka Metall kassan för att hjälpa företagen tror inte jag är aktuellt.
    Fast det kanske är alliansens mål?

  2. Matias Karlsson

    Till det tredje… Eftersom de här är det senaste inlägget på bloggen så kanske de är här jag bäst skriver… vem ska man prata me om man glömde en väska på den förövrigt mkt trevliga kvällen på bygdegårn i lördags?? / Sandsjöboo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.