Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Utbildning och fritidsnämnd!

Har haft nämnd hela dagen!

Mycket siffror och övriga ärenden så nu är man rätt mör!
Hade bra diskussioner och vi var förvånansvärt överens om mycket eller varför inte säga om nästan allt! I och för sig togs inte budgeten idag, det ska vi göra i April. Då kanske diskussionerna blir lite annars.

Ser tufft ut ekonomiskt, men jag tror att vi ska kunna få ihop det utan allt för stora verksamhetsförändringar. En del inom vårt verksamhetsområde kommer att känna av de besparingar som vi nu måste göra, men förhoppningsvis blir de ej så mycket.

Som jag nämnt i tidigare bloggar så är det värsta jag vet att genomföra besparingar. Nu börjar jag bli rätt van i och för sig, för så länge jag suttit med i politiken har besparingar genomförts på ett eller annat sätt. Så det kanske är så att jag inte kan göra annat än att spara.

Nu blir det en tuff tid med tanke på lågkonjunkturen, men det vänder snart och kanske man får vara med nåt år då man inte behöver spara i samma omfattning!

En del positiva problem har vi också! Ytterligare en förskola måste startas i central Vindeln som det ser ut. Problemet är att detta troligen måste ske redan till hösten, vi har inga pengar för detta nu så våra tjänstemän får nog fundera rätt hårt hur de ska lösa detta problem inom befintliga ramar. Men hur som helst är det roligt att barngrupperna ökar inom kommunen.

Hoppas att vi kommer till skott med mer samverkan mellan våra grannkommuner, så att vi tillsammans kan utföra en del av verksamheterna ännu mera effektivt och på så sätt spara pengar. Men denna boll ligger hos majoriteten, och som jag uppfattar det ser det ut som dom har dålig bollkontroll. Men med en bra extern tränare kanske de också börjar hitta av till slut!

Ger mig där! Nu ska Oskar i säng.

Måste berätta en rolig sak han sa för några dagar sen när jag la honom. Jag frågade om vad man kunde göra om man åt och sov ordentligt, svaret jag fick var följande: Köra traktore och panga älg! Kan aldrig bli fel med en sådan inställning eller hur?

/Sunken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.