Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Jobbskatteavdrag!

Tabellen från finansplanen BP09

Med anledning av en kommentar jag fått av en som kallar sig Hans J så hade jag tänkt nämna lite om jobbskatteavdraget!

Han skrev bland annat följande:
De flesta kvinnor jobbar inom vården och då kan man förstå att deras första val inte är moderaternas välfärdspolitik. Tror knappast att de kan få fram en som jobbar inom vård och omsorg som står bakom deras politik.

Varför skulle de inte rösta på oss eller något annat Alliansparti?
Med vår politik lönar det sig att arbeta och som läget är nu har de förutom löneökningar fått mer pengar kvar i plånboken i och med jobbskatteavdraget, enligt vad jag läst mig till har en undersköterska i Vindeln ca 19000kr i lön på en heltid i grundlön. Jobbskatteavdraget ger dom drygt 1.100 kr i avdrag per månad. (Se bilden)

Med Sossarna vid rodret försvinner troligen detta avdrag och dessutom vill de lokala Sossarna höja skatten. Så efter valet 2010 om Sossarna tar över kan alla som jobbar räkna med betydligt mindre pengar kvar i plånboken!

Och det som många missförstått är att detta avdrag inte drabbar kommunernas ekonomi, de får nämligen kompensation från staten för det!

Här kan ni läsa mer om jobbskatteavdraget, och själva räkna ut hur mycket ni som jobbar tjänar på det per månad!

/Sunken

5 kommentarer

  1. Erik O

    Att välja bort S nästa val.
    Med S borta så slipper vi svågerpolitiken som kostat VindelnsKommun miljonbelopp.

    Gör rätt välj bort S

  2. Karin

    Jag som undersköterska tycker det är hemskt att placeras i ett politiskt fack bara för att man tillhör denna arbetsgrupp!
    Sluta upp med det och försök förstå att man kan vara med i facket utan att vara Socialdemokrat! Personligen skulle jag gärna se ett fack som är mer oberonde av ett politiskt parti!
    Jag är inte sosse och jobbar inom vården så jag kanske är unik om man får tro de ledande inom de fackliga organisatioenerna.

  3. Hans J

    KAn verkligen förstå att flrtalet av vårdpersonalen är sossar eller andra partier inte är det många som skryter med att det är moderater inom vården inte..

  4. En som vet!

    De törs inte säga att de tillhör borgerligheten för då blir de mobbade av facket och övrig sosse personal!

  5. rätt ska vara rätt

    Det är så här Mikael: Att ju mer ni sänker sänker skatten för dem som tjänar mest samtidigt som stadsbidragen fryses desto mer måste kommunen höja skatten för att bibehålla servicen. Ekvationen är enkel. På detta sätt smygöverför staten kostnader till kommunen. Sedan går regeringen ut och säger att kommunerna är slösaktiga och får bära hundhuvuden för nedskärningar. Det handlar om att behålla jobben – ingen kommun är förtjänt av en massa arbetslösa medborgare. Stoppa skattesänkningarna – behåll välfärden. Skattesänkning ges inte till dem som är arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer eller personer som på annat sätt står utanför arbetsmarknaden. Det är dessa grupper som redan har det kärvt som drabbas av regeringens skattesänkningspolitik. Det är ju de som har det svårt som behöver pengarna! Dessa ska inte betala för skattesänkningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.