Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

6-9skola=Socialdemokraterna Vindeln

I bloggen ’Kommunstyrelsens ramar’
så lämnade Anders Vikström en kommentar, som jag måste svara på.

Här kommer svaret:
Intressant sätt att tänka på Anders. Men måste tyvärr säga att vi (M & KD) tänker helt olika än Socialdemokraterna i Vindeln!

För det första tycker jag det är tråkigt att du ska blanda in byapolitik när vi pratar om barnens framtid.

6-9skolan som ni vill ha drabbar även Älvbrinkens elever lika mycket som byaskolornas elever upplysningsvis. Ta en kontakt med hem & skolaföreningen och pedagogerna på Älvbrinken så får du höra vad de tycker.
Här kan du och mina övriga läsare, läsa en skrivelse som vi fått nämnden tillsänd, från pedagogerna på Älvbrinkens skola i Vindelns centralort som gäller just 6-9skolan.

Vi Moderater vill inte ha en 6-9skola av flera anledningar.
En av dessa är att vi vill att barnen ska vara barn så länge som möjligt.

Tar det steget upp till högstadiet ett år tidigare, så ökar risken att de dras med i dumheter just pågrund av att de är yngre och mer lättpåverkade. Tillexempel kan det bli så att deras kontakt med alkohol och droger blir tidigarelagd. Och vi har tyvärr flera exempel på att det är just på högstadiet de börjar pröva på detta elände.

Att barnen får tillgång till språklärare det vet vi men det finns förslag på hur man ska kunna lösa detta utan att de behöver gå på Renforsskolan.

Varannan vecka åker barnen in och har sitt språkval tillsammans med Älvbrinkens elever helt enkelt. Detta är mycket positivt då de lär känna varandra bättre innan steget upp till sjuan tas. Mer om detta kan ni även läsa i skrivelsen som pedagogerna på älvbrinken skrivit.

Slutord: Att Socialdemokrater anklagar oss Moderater för att inte komma med nytänkande tar jag som ett skämt. Har flera gånger i min blogg presenterat nya idéer för att om möjligt få kommunen på fötterna igen. Att (S) är för en centralisering förstår nog alla, men vi anser att hela kommunen måste satsas på för att vi ska kunna fortsätta att vara egen kommun. Vi har lyft fram frågan att eventuellt slå oss ihop med Umeå, pågrund av att som majoriteten för politiken nu så finns det snart inget annat alternativ tyvärr.

God natt
/Sunken

3 kommentarer

  1. Förälder i Rödåsel

    Om nu barnen får en sån fördel med att gå i en 6-9skola kommer våra barn i Rödåsel bli B-laget då?
    Inte tror jag Umeå är beredd att betala ett extra år för eleverna för att de ska gå i vindeln.
    Även här ser det ut som ni Socialdemokrater bara tänker på Centralorten. Talesättet Sköt dig själv och skit i andra trodde jag var andra partier som stod för.

  2. tänk efter före

    Du kanske var lite snabb där, Sunken. Tror knappast Anders Wikström stavar sitt eget namn fel…

  3. Frågarn

    Är det så! Är det grymt tragiskt att någon utger sig för att vara Anders. Är det här er nya taktik för att få bort Sunken?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.