Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Alkotest stoppades av facket

Återvinningsföretaget Ragnsells i Sollentuna avskedade två av sina anställda eftersom de inte ville blåsa i företagets alkoskåp. Facket stämde företaget men i Maj kom domen som gav arbetsgivaren rätt.

Målet har i grunden handlat om att facket ville ha alkolås i alla lastbilar, medan arbetsgivaren valde att installera ett alkoskåp. Transportarbetareförbundet menar att alkolås är säkrare och att det hela bara handlar om pengar.
– Man har gått på en metod som gör det mycket billigare. Det är inte så att vi inte vill ha en trafiksäker miljö, säger Lars Lindgren, ordförande Transportarbetareförbundet.
Man kan fundera hur facket tänker när de säger att det är intrigitetskränkande att anställda ska alkotesta sig innan de ska ut och möta medtrafikanter på vägarna. Har man rent mjöl i påsen är det väll inget problem att blåsa så att man får ut nyckeln så att man kan börja jobba eller? Sen att företaget väljer en metod som är billigare är väll också bra, bättre lönsamhet= Bättre trygghet! Hur som helst var det ett bra domslut.
/Sunken

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.