Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Möte med föräldragrupper

Blev något teknisktfel på min förra blogg. Så jag får helt enkelt skriva en ny. Dock blir denna något bantad.

Föräldragrupperna från Hällnäs, Vindeln och Tvärålunds skola hade kallat oss politiker från Utbildnings och Fritidsnämnden till ett möte i Vindeln igår. De ville prata om vårt sätt att tänka när det gäller de besparingar som vi har gjort och står inför. Tydligen hade det uppstått en kommunikationsmiss då ingen av föräldrarna från Vindeln dök upp. Men intressanta och bra diskussioner blev det ändå.
 
Vi förklarade vad vi beslutat 2009-06-24. Jag berättade även att en felbudgetering har gjort så att gymnasieskolan ligger back med ca 2miljoner. Detta hade tydligen inte majoriteten tänkt berätta men nu fick föräldrarna som var med på mötet reda på det ändå. Nu har vi inte fått detta sparbeting på vårt bord ännu, och jag hoppas att pågående budgetberedning kan hitta dessa pengar någon annanstans. Alla föräldrar förstår att vi måste spara. Men de vill absolut inte att fler skolor läggs ner eller att Renforsskolan skall bli en 6-9 skola. Så de hoppas att kommunen kan utreda andra alternativ som ej drabbar skolan och omsorgen ännu mera.  
 
Majoriteten sa de att de inte finns en majoritet inom majoriteten för en skolnedläggning eller ombildande till 6-9skola. 2010 är som kanske alla vet valår detta spelar nog också in en hel del.
Vi inom (M) och (KD) som stridit för detta håller såklart med om detta. Vi inom oppositionen menar att vi måste ha saker kvar om vi ska vara attraktiva som kommun. Man kan bara inte montera ner utan man måste även satsa när det går tungt är vår motto. Vi kommer också att komma med tuffa besparingsförslag men vi ska in i det sista inte lägga ner verksamheter inom skolan. Vi måste värna om skolan och omsorgen i dessa kristider. När det gäller budgeten vi redan tagit i UFN var hela nämnden enig om de besparingar som kommer att genomföras i och med den klubbas i KF i September.
 

Inte bara detaljer som gäller skolan pratades om. Allt från gemensam löneadministration med andra kommuner till hemtjänst dryftades. Även att kommunen ska utreda alla verksamheter pratades om.

 
Fick under mötet en näsbränna av en Centerpartist som menade att det är lätt att som opposition sitta och lova saker om man inte behöver ta något ansvar. Mycket dumt och tråkigt uttalande, vi måste liksom majoriteten lägga budgetar i balans och se till att verksamheterna fungerar med en god service. Om han hade sagt att vi tänker olika pågrund av att vi är olika partier hade jag accepterat. Men men detta uttalande för stå för den som sa det.
 
Sammanfattningsvis tycker jag gårdagskvällens möte var intressant och givande. Bra att föräldrar kallar oss politiker till möten så de får veta hur vi tänker och det är även enormt viktigt för oss, så att vi får veta hur de tänker. Hoppas de som har funderingar inte tvekar att kalla oss politiker så vi kan diskutera om allt som gäller vår kommun.
 
/Sunken
Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.