Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vindelns Camping

En jättefin camping med enorma utvecklingsmöjligheter. KD kom med en motion för ett tag sen, som gick ut på att man skulle utreda möjligheterna att anlägga ett utomhusbad inom samma område. Detta för att locka ännu fler ska besökare. Ett mycket bra förslag som vi Moderater ställde oss bakom. Tyvärr ville inte majoriteten att en utredning skulle göras så det blev avslag på motionen.

Kommunen tar ut 22500kr/år i hyra för hela anläggningen av nuvarande arrendator. Personligen förstår jag inte att man kan hyra ut en sådan fin anläggning till ett så lågt pris! Skulle gärna vilja veta hur denna upphandlig är genomförd och vad som gör att de inte anser sig kunna ta ut mer i hyra.
 
Är det så att kommunen anser att den inte är värd mer pengar tycker jag anläggningen bör gå ut till försäljning omedelbart. Med tanke på läget och utvecklingspotentialen inom området bör kommunen få bra med pengar för anläggningen. En privat ägare kan nog se nyttan med fortsatta satsningar i området.
 
Campingen har 30 uppställningsplatser med tillgång till el, dricksvatten, avlopp via slang till brunn och TV-uttag. 8 uppställningsplatser är något enklare.
Till campingen hör en modern servicebyggnad (byggår –95) Stugbyn består av 8 fullutrustade, moderna trivsamma 6-bäddsstugor inrymda i tre röda byggnader (byggår –95), Ingår gör även café mjölnaren med sidobyggnaderna.
Visst borde man få mer än 20000kr/år? Blir svårt att få in pengar till underhåll och vidare satsningar om detta får fortgå.
 
/Sunken

 

Etiketter: , , , ,

15 kommentarer

  1. Läsare

    Lagen om offentlig upphandling gäller inte i detta fall. Den är till för när en vara eller tjänst säljs/utförs till en kommun.

    Däremot kan man infordra anbud. Men då kan man välja vem man vill oberoende av pris….

    Förstår att Ni vill sälja för en spottstyver så att någon privat kan tjäna mer pengar.

    Det är bra att kommunen står som garant. Vid privat ägande kan den lika gärna läggas ner om vinstnivån är för låg….

  2. Roffa roffa inte!

    …och ifall vårdbolaget lägger ner verksamheten pga ringa vinst, var hamnar då alla 60+:are? Kanske på långvården i Hedemora…

    Det är tryggt att veta att Ewa-May står som garant.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Läsare (2009-09-17 14:17)
    Vill inte sälja för ett spottstyver, anläggningen är nog värd mycket pengar. Kommunen ser tydligen inte värdet i anläggningen därför kanske en försäljning skulle ge kommunen mer. Om vi säljer den för låt oss säga 2milj
    ( Alldeles för billigt) så innebär att om man ska få in dessa pengar i så måste man hålla på i 100år.

    Men visst är det så att det är bra att kommunen står som huvudman, men då måste de se till att ta ut ett vettigt arrende, så man kan återinvestera utan att ta medel från övriga verksamheter.

    Du skriver: Förstår att Ni vill sälja för en spottstyver så att någon privat kan tjäna mer pengar. Sådana här uttalanden är ett annat uttryck för den SVENSKA AVUNDSJUKAN. En farlig sjukdom som hämmar mycket.

  4. Nils-Fredrik Sundling.(M) Tvärålund

    Svar till läsare säger. Anläggningen ägs av kommunen och då bör alla få en chans att lägga ett anbud på arrendet.Varför skall det vara den här ordningen? Även om arrendet hade varit med marknadmässig hyra så blir det fel om inte alla fått vara med.Som det nu ser ut så hade det varit bättre att driva den i egenregi.Finns det inget intresse från de styrande i Vindeln att få ekonomi på denna anläggning så håller jag med Mikael att den bör säljas.En privat entreprenör eller varför inte någon Caravanklubb skulle se möjligheterna i detta fantastiska Kvarnområde.

  5. sosse

    Man blir trött på dina enkla lösningar , Mikael. Det finns många exempel på att verksamheter försämras genom att privatisera dem som tidigare har funnits i kommunens regi. En privatisering ska ge vinst, och ett exempel är hur städet har lagts ut, kan du svara på vad som skett med ekonomi eller kvalite? En övertro på privatisering är en politisk fråga,vad väljer folket? Moderaterna vill sälja ut det mesta, skattepengar försvinner ut från vår kommun och kanske ut ur landet, kanske någon sheijk som ska ha vinsten. Vad är uttryck som solidaritet, lika lön för lika arbete, vad är de värda. Enligt min åsikt så är det helt fel att vi säljer ut all verksamhet som sker i kommunal regi, vi försvårar rehabiliterg inom kommunens regi, där vi behöver olika arbeten i organisationen,och vi kan och är effektiva i kommunen. Det finns inga enkla billiga lösningar, herr Sundling. Du har ofta slängt ut osanningar och då kräver det svar på tal. Socialdemokrat.

  6. Vad är detta för dummheter som sosse säger?

    Sosse säger:Vad då enkla lösningar? Begriper du inte vad Mikael menar med Campingproblematiken? Eller försöker du dribbla bort sakfrågan för den är känslig? En enkel fråga till vad är det som är osanning i Mikaels blogg om arrendesituationen på ”vår camping” vid kvarnområdet? Sosse skall inte komma och påstå att Moderaterna vill sälja ut det mesta. Men däremot vill Moderaterna att det skall vara ordning och reda. Alla kommunmedborgare som vill ska ges möjlighet att lämna anbud på ”vår egendom” när den som i detta fallet skall arrenderas ut.Dessutom tycker jag du kan hålla dig till sakfrågan,och inte komma med en massa dravel av osanningar.1/ Socialdemokratin är i majoritet i Vindeln.Alltså har dom lagt ut städet på entreprenad.2/ Hemtjänsten i Åmsele har dom ochså lagt ut.3/ Majoriteten har ochså ansvaret för campingarrendet.Slutligen förstår ni läsare vem som försöker mörka eller är det någon med okunnighet(hoppas det)som försöker göras sig lustig. MIKAEL! fortsätt att upplysa oss kommunmedborgare och håll dig bara till sanningen så kommer sådana här kommentatorer(sosse säger) att få problem med sin egen tunga.

  7. Solidaritet på sosse sätt

    På sosse vis hyr kommunen ut till partibröder till sanslöst lågt pris så kom inte och snacka om solidaritet.
    Sossarna i Vindeln är ett svågerparti.
    Klart man vill ha kvar all verksamhet i kommunal regi så det går anställa sina partibröder.
    Även om det är till priset att kommunen försvinner

  8. Svar till sosse säger!

    Vilka osanningar har Mikael farit fram med på sin blogg? En fullständig redovisning krävs av ”Sosse säger”.Vi är många som väntar på svar.När det gäller privatiseringen av Städet,hemtjänsten Åmsele,arrendet av campingen så är det faktiskt Socialdemokraterna som är majoriteten och styr Vindeln sedan många år tillbaka och har tagit dessa beslut.Håll dig till verkligheten och försök inte lura oss Vindelbor med svammel.När det gäller skattepengar som far utomlands så kan du jämföra vad Perssontrojkan gjort under sina 12 år och hur nuvarande Allians arbetar med problemet skatteparadis för skattesmitare.Slutligen när det gäller privatisering så kan du lyssna på din Mona vad hon tycker om bla privata friskolor och deras vinst.Det finns åtskilliga socialdemokrater som kommit till insikt och det gläder oss Moderater som kämpat i många år för konkurrens och mångfald, att driva i egenregi finns alltid möjlighet till om inte alternativen passar.För en bra framtid haka på Moderaterna.

  9. Carin Stenberg

    En berättelse om de verkliga vinnarna i livet

    MINA SYSTRAR OCH JAG är alla födda i Västerbotten, men flyttade så småningom till andra platser i landet. Jag tycker att vi lyckats rätt bra.
    Min äldsta syster flyttade till Stockholm. Hon och hennes man köpte 1965 en villa i Danderyd för cirka 200 000 kronor. Den har stigit enormt i värde, till cirka 6–7 miljoner kronor. Vilken röta, eller hur?
    Vår kusin, som är kvar i Skellefteå, har inte alls ”lyckats lika bra”. Hon köpte en villa i Skellefteå för ungefär samma pris, men den är nu inte värd alls lika mycket, bara cirka 1,5 miljoner. Trots att den nästan är ännu mer välskött än den i Danderyd. Konstigt!

    MIN YNGSTA SYSTER flyttade också till Stockholm, till Östermalm. Lägenheten skaffade hon genom att köpa den svart för nästan ingenting. Hon fick arbete på dagis i Årsta. För två år sedan köpte hon förskolan hon jobbade på för en struntsumma, 600 000 kronor. Nu när två år gått har hon tagit ut vinsten, drygt tre miljoner kronor! För ett år! Tänk vilken jätteduktig syster jag har. En sådan
    värdestegring! Hon och hennes man funderar på att skaffa
    semesterbostad på Rivieran. Jättetrevligt!
    Och bostaden! Den omvandlades till bostadsrätt och är nu värd mer än dubbelt så mycket som min syster betalade för den. Hon är rätt skicklig, min syster!
    Min näst yngsta syster flyttade till Skåne, till Lomma. Där bor hon och hennes man i lugn och ro med låga skatter och fjärran från allt bråk bland hyreshusen i Malmö och Rosengård.
    Själv har jag en bostadsrätt i Stockholm som gissa vad! Ja just det, den har ökat ofantligt i värde!

    ALLA VI FYRA systrar njuter i fulla drag av våra bostäder särskilt nu när fastighetsskatten tagits bort för villor och fritidshus. För fritidshus har vi så klart alla skaffat. Vi får såå mycket över varje månad. Alla sätter vi av massor till våra barn – och barnbarns framtid.
    Vi har inte det minsta dåligt samvete, för tänk vad lite våra kusiner betalade i fastighetsskatt, de som fortfarande bor kvar i små städer eller på landet. Den var ju verkligen orättvis, fastighetsskatten!
    När vi alla fyra systrar vid uppnådd 70–80-årsålder kommer att sälja våra bostäder kommer vi att göra en rejäl förtjänst efter skatt. Det blir underbart.
    Jag glömde berätta om min yngsta systers man som plockat hem en rejäl bonus från sitt jobb i banken. Han är duktig, han!

    EN FÖRUTSÄTTNING FÖR all denna lycka är förstås att ”alliansen” får sitta kvar vid makten. Det är ju dom som fattat alla dessa fina beslut. Som ”ger” bort bostäder till bostadsrätter, som ”ger” bort företag och som inte förstår att en villas värdestegring i Stockholmstrakten inte beror på eget arbete utan genom samhällets utbyggnad av bland annat infrastruktur, teatrar, högskolor och fritidsanläggningar. Men tyst, säg det inte högt så att fler förstår vad som sker! För tänk om ”alliansen” inte fick fortsatt stöd! Nej! Så får det bara inte bli!
    Vi är en ganska stor grupp som blivit lyckligt lottade genom ”alliansen”. Vi hoppas att den får fortsätta att regera
    i all evig tid.
    Märkligt nog finns det många av mina kusiner som trots bostadsort i små städer eller på landet fortfarande röstar på denna allians. Det är bara att tacka och ta emot.

    JAG TYCKER SYND om mina kusiner… men so what, man är ju sig själv närmast!
    Och varför har dom inte själva flyttat till en universitetsstad Ja, dom får skylla sig själva!

    CARIN STENBERG
    Stockholm

  10. Mikael Sundling

    Svar till Vad är detta för dummheter som sosse säger? (2009-09-19 00:31)
    Bra kommentar, tråkigt att de blandar in sånt som inte tillhör sakfrågan. Det är nog som du skriver frågan är känslig så de försöker dribbla bort den. Men bättre dribblare har jag stöt på genom åren, så ”sosses” försök att flytta fokus fungerar inte. Kommunen har som nog alla vet vid detta laget en mycket dålig ekonomi och sådana detaljer jag nämner i bloggen, är saker som måste rättas till. Fortsatta satsningar på campingen ska finansieras via ett rimligt arrende. Som läget är nu kan man inte investera utan att ta skattemedel från kärnverksamheterna. Skolan och vården av våra äldre anser jag är viktigare än en camping som inte står på egna ben.

  11. Otur Carin Stenberg?

    Vad är vinnare? När man läser Mikaels berättelser om jakt och skogen så förstår man att det är tur vi har landsbygden,för eljest skulle ju Carin Stenberg med flera svälta ihjäl.Fortsätt att leva där ni är i tro att ni har det bäst i världen.Jag har förstått att C.S skall försöka få oss avundsjuk,men otur tösen vi har andra värderingar.Vi har ochså förstått att nu kommer alliansen att titta över andra områden inom Svea Rike,för dom där 0-åttorna är nöjda.”Viktigt” den dagen dessa cementmänniskor kommer på att flytta ut på landet så kommer våra fastigheter att stiga i värde.Då är det skönt att alliansen har fixat taket på fastighetsskatten.Alliansen för framtiden.

  12. Varför denna ordning?

    Jag tycker att någon från majoriteten(S+C) skulle förklara varför vissa PRIVATA FÖRETAGARE kan få sådana här gräddfilsavtal? Har arrendet varit ute på anbud? Ifall inte varför? Är alla politiker informerade om tågordningen runt ”våran camping”? Det blir intressant att få en förklaring,men skicka inte fram Moström som talesman för det skulle bara få oss än mer fundersamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.