Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Jobbpolitiken jag är stolt över!

  • Vi förhindrar att fler jobb försvinner
– Statsbidragen till kommuner och landsting har höjts tillfälligt med 10 miljarder kronor 2010 för att undvika uppsägningar i välfärdens kärna.
– Skattereduktion på ROT-arbeten och sänkta socialavgifter.
– De genomförda skattelättnaderna på arbetsinkomster ökar människors konsumtionsutrymme och håller igång ekonomin.
– Ordning och reda också på bankerna är centralt för att förhindra härdsmältor i det finansiella systemet med konsekvenser för hela samhället.

  • Vi satsar på omställning och bygger broar tillbaka till arbetsmarknaden
– Bättre matchning och en effektivare arbetsmarknadspolitik. Ökade resurser till aktivering inom arbetsmarknadspolitiken.
– Jobb- och utvecklingsgaranti med individuellt utformade åtgärder.
– Ökning av antalet utbildningsplatser inom yrkesvux/komvux, yrkeshögskolan samt universitet och högskola.  
– Jobbskatteavdraget har förstärkt drivkrafterna för att arbeta, vilket är viktigt för att undvika att arbetslösheten biter sig fast.  

  • Vi skapar förutsättningar för att jobben ska bli fler
– Det har blivit enklare att starta och driva företag genom bl a minskad administrativ regelbörda, sänkt bolagsskatt och nedsatta egenavgifter.
– Enklare att tillfälligt anställa personer upp till 24 månader och möjligheten till säsongsanställning har återinförts.
– Forsknings- och innovationssatsning med nivåökning om fem miljarder kronor för anslagen 2012.
– Minskade kostnader för att ha anställd personal, framförallt för unga.
– Att värna sunda offentliga finanser är avgörande för att långsiktigt göra Sverige till ett attraktivt land att investera i

/Sunken

Etiketter: , ,

36 kommentarer

  1. Ewa

    Jag tänker på de snart 30 procent av svenska ungdomar under 25 år som är arbetslösa.

    Ni behöver inte åka längre hemifrån än till Norge. Där skriker de efter ung svensk arbetskraft. England, USA – eller varför inte Kina, Tanzania eller Nicaragua. Det finns länder som förstår att uppskatta dig. Sverige av idag är dock inte ett av dem.

    Vad har du att förlora? Din kölapp på arbetsförmedlingen?

  2. Frida

    Tror inte han kommer från en annan planet, han är Moderat och bor i Norrland ganska sällsynt, men förhoppningsvis en vanligare syn efter valet 2010.
    Keep upp the good work Sunken!

  3. Mikael Sundling

    Svar till Ewa (2009-11-14 17:41)
    EWA! Vi ligger i en lågkonjuktur som gör så att företagen inte säljer produkter i samma omfattning, det innebär att de inte kan ha lika många anställda.
    Inte konstigt att ungdomar blir arbetslösa, Facken vägrar kompromisa i Las listan då blir det per automatik de yngre som blir utan jobb. Ni inom S tycker jag ska sluta kasta skit på regering när det egentligen är ni själva som är problemet.

  4. Ewa

    Sunken, turordningsreglerna kan inte ens förklara en liten bråkdel av ungdomsarbetslösheten. Om turordningsreglerna hade haft den stora betydelse som hävdas skulle svensk ungdomsarbetslöshet vara bland de lägsta i VÄRLDEN

  5. Ewa

    Turordningsreglerna kan inte ens förklara en liten bråkdel av ungdomsarbetslösheten. Om turordningsreglerna hade haft den stora betydelse som hävdas skulle svensk ungdomsarbetslöshet vara bland de lägsta i världen.
    20.23

  6. lf

    Vad jag inte kan förstå är varför inte centern och sossarna bemöter kritiken från dessa bloggare.Har ni inte förstått detta oponionsinstrument?Centern har väl en svår situation,men hur kan sossarna var så tysta.
    Tomas Lundmark ta bladet från munnen och förklara.

  7. Berra

    Börjar bli less på ditt hackaden på facket. Det är ju arbetsgivaren som avgör om man följer LAS turordning eller inte. Hur kan du påstå att facket avgör?

    Sen om arbetsgivaren inte har skäl för att göra undantag och berörda uppsagda tycker det är fel, jag då kan facket agera.

    Jag förstår inte att du lägger allt skit på facket. Det verkar som att du av ren princip är emot facket. Tråkigt!
    Om du vill ändra LAS, så borde du gnälla på regeringen, de har ju mandat att ändra på LAs, och det är väl din regering som fortfarande sitter vid rodret.

  8. Mikael Sundling

    Svar till lf (2009-11-14 20:33)
    Kan bli rätt så patetiskt om centern går emot denna blogg som handlar om alliansens jobbpolitik. De sitter i regeringen, och är med andra ord en av föräldrarna till dagens jobbpolitik.

    Jag tycker att Vindelsossarna bemöter kritiken! De har Dan, Mattsson, P-O Moström, Ewa, Albert, Nils mm mm som i möjligaste mån försöker försvara en politik som är föråldrad. (Tror man att skattehöjningar ska lösa alla problem så är man fel ute. Så är de bara!)

  9. Mikael Holmlund

    Rätta mig om jag har fel……

    Nog för att jag inte är någon raket forskare men var i denna blogg hackar Sunken ner på LAS och facket snälla förklara det för mig eller håll er till ämnet.

  10. Berra

    i hans kommentar ”Facken vägrar kompromisa i Las listan då blir det per automatik de yngre som blir utan jobb.”. hackar sunken på facket!

    Hur många arbetsgivare tror ni kräver att de ska behållaunga före gamla i uppsägningsförandlingar? Mkt sällsynt. Däremotkan det kräva att göra undantag pga kompetens, vilket är förståligt…

    MEn fortsätt gnäll på facket, det är bra inför valet!

  11. Ewa

    Mikael Holmlund läs ’Mikael Sundling svarar’:
    ”Facken vägrar kompromisa i Las listan då blir det per automatik de yngre som blir utan jobb.”

    Jag svarade på hans replik:
    ”Sunken, turordningsreglerna kan inte ens förklara en liten bråkdel av ungdomsarbetslösheten. Om turordningsreglerna hade haft den stora betydelse som hävdas skulle svensk ungdomsarbetslöshet vara bland de lägsta i VÄRLDEN”.

    Sen att Sunken väljer att inte svara på mitt inlägg i debatten tolkar jag bara på ett sätt.

  12. Mikael Sundling

    Svar till Ewa (2009-11-15 11:45)
    Lungn Ewa! Jag bor inte vid datorn, håller på med annat också.
    Jag anser att en del av problemet med ungdomsarbetslösheten är LAS. Finns inte så mycket att orda om det utan jag tycker så.

  13. Mikael Sundling

    Svar till Berra (2009-11-15 11:10)
    Att ja gnäller på facket finns det många anledningar till tre av dessa är:

    1. De sprider sossepropaganda under arbetstid.

    2. De gnäller över jobbsaktteavdraget trots att deras medlemmar får mer över i plånboken varje månad.

    3. De kräver rejäla löneökningar trots en lågkonjuktur som aldrig varit värre sedan 2avärldskriget.

    Sen är det ett måste med facken anser jag. Men likväl som en moderat ska få utstå kritik ska även facket tåla kritik. Metall och Kommunal i Vindeln har själva valt att ge sig in i politiken då får även de lära sig att utstå kritik, så är det bara Berragubben!

  14. Mikael Sundling

    Svar till Berra (2009-11-14 20:44)
    Vadå less på mitt hackande? Likväl som ni håller på med Moderathackande så borde Metallklubben i Vindel som nyligen startat en S-Förening också tåla kritik, eller tänker jag fel? De har gett sig in i politiken det är inte mitt fel hur mycket du än gnäller Berra!

  15. Mikael Holmlund

    Det jag hakar upp mig på är att man inte kan komma med konstruktiva motargument mot dina inlägg. Man klarar inte av att sakligt bemöta dina argument utan man kommer med mer eller mindre flummiga kommentarer.

  16. Ewa

    Satsa på nya jobb – inte coacher.
    Arbetsförmedlingen får svidande kritik och många tycker att Angeles Bermudez-Svankvist borde ta sitt ansvar och avgå.
    Varför ska dyra coacher göra Arbetsförmedlingens jobb?

    Vad har du för åsikt om det Mikael Holmlund? 19.33

  17. Den röda julgröten luktar bränt

    Mikael! Man blir imponerad när man ser hur du rör om gröten i den röda grytan.
    Många av dom som lämnar kommentarer mot dig vet mycket väl att du har rätt.
    Men att en moderat skulle kunna ha rätt existerar inte i deras grötvärld.
    Fortsätt argumentera med fler bloggar för det är rent underhållande.
    Ett tips! Vart tog Vindelsossarnas förslag på en skattehöjning på 1,00 kr vägen.Har det förslaget bränt fast i botten på grötpannan? Jämför gärna Vindeln/Rödåsel med ett sånt sosseförslag.Vad innebär det ekonomiskt för en pensionär eller en arbetare med 20000 kr i lön med eller utan jobbavdrag?

  18. Arbetstid

    Sunken hakar upp sig på facket för att de sprider sossepropaganda på arbetstid.

    Har du sunken erfarenhet av detta i skogskojjan?

    Facket bildade SAP, det är helt naturligt att facket och politiken går hand i hand. Sen så bygger du dina argument på fördomar. Hur kan du vara så säker att det sker på arbetstid? Sen är föreningsrätten väldigt stark, men du vill ju tydligen begränsa den!

    Tror du är avundsjuk på facket…

  19. Dan Oskarsson

    Varför bloggar inte Ewa-May Karlsson(c) och Tomas Lundmar(s)? Varför skriver dessa två personer så sällan kommentarer på lokalmoderaternas begåvade inlägg? Tror att svaret INTE är att de saknar argument *s*. Dessa två personer är strategiker. De vet att moderaterna som parti är död. Ingen vill leva med ett lik. Varför umgås med något som aldrig eller åtminstone på väldigt länge inte kommer att ha något inflytande i jordelivet. Moderaterna har 5 mandat av 31, vilka partier kan tänka sig att vara i majoritet med (m)? (m) är majoritetens främsta röstmagnet, skriv fler bloggar som denna ovanför 🙂

  20. David R

    Vilket inteligent inlägg Dan! Varför bloggar du överhuvudtaget? I och med detta inlägg känns det som att du är orolig över att er skattehöjarpolitik inte är något för oss Vindelbor. Ska du kommentera på andras bloggar varför kommer du inte själv med argument som övertygar!
    Jag och många med mig säger go Sunken go!

  21. Mikael Holmlund

    Till Ewa
    Som jag brukar säga: Allt som högern gör är inte alltid rätt och i detta fall är även jag tveksam (utifrån den information som jag har) tanken var nog god men i verkligheten blev det fel.
    Jag är av den åsikten att förmedlig av jobb ska Arbetsförmedlingen sköta och om dom inte uppfyller samhällets krav så får man byta ut ledningen.

  22. Dan verkar stressad

    Valresultat 2006 Socialisterna 12 mandat Vänstern 1 = 13
    C+Fp+KD+M= allians för Sverige i Vindeln =18

    Kan det vara så att Ungvänsterrevoltörerna i S behandlat sina majoritetspartners så dom håller på fundera över andra lösningar?

  23. Dan verkar stressad

    Valresultat 2006 Socialisterna 12 mandat Vänstern 1 = 13
    C+Fp+KD+M= allians för Sverige i Vindeln =18

    Kan det vara så att Ungvänsterrevoltörerna i S behandlat sina majoritetspartners så dom håller på fundera över andra lösningar?

  24. Besviken

    Det var det tristaste jag sett från Dans tangentbord. Har inte S talat om bloggkultur ibland? När man kallar politiska motståndare för lik tycker jag att VK:s spärrar skulle ha slagit till för länge sen.

  25. Dan Oskarsson

    Med lokalmoderaternas sätt att bedriva opposition behöver ingen Socialdemokrat kännas sig stressad. Go moderater go! Har aldrig haft så låg puls som sista tiden. Inget som moderaterna har satt nävarna i det senaste århundradet har fungerat väl. 62%(!) har den öppna arbetslösheten ökat på ett år under denna regerings försök att hålla en ”arbetslinje”. Ni är inte ens verkliga ni som tror att ni kan lura svenska folket ytterligare en gång. Inget lokalt centerparti kommer efter valet räcka ut handen till Tomas Nilsson, Paul Redstig eller Mikael Sundling. Den handens fingrar bör räknas efteråt..

  26. Vi genomskådar Dan O:s skamgrepp

    Visst är han trovärdig Mr Dan O.
    Som att det skulle vara Moderaterna i lilla Sverige som ställt till med finanskrisen ute i världen.
    Men däremot har Alliansregeringen skött den svåra uppgift dom fått över sig på ett ypperligt sätt.
    När det gäller den lokala politiken så får framtiden utvisa vad som händer i form av samarbete,även när det gäller vilka som röstas fram i kommande val.
    Det är bra att Dan O känner sig lugn så här inför vår stora högtid, Julen.Han kommer att måste vila upp sig före allvaret startar.Var beredd Dan vi är ”lik”-som många som länktar till 2010 års valupptakt.

  27. Moderater utelämna ingenting utan mal på

    Heja Mikael!Den här bloggen om jobbpolitiken är så bra!!!
    Det märks inte minst på dom kommentarer som skrivits.
    Tänk att det finns förtroendevalda inom facket som kan stå och förorda att jobbavdraget skall plockas bort från deras medlemmar.
    Att sedan sjunka så lågt att man börjar kalla partier för lik och död är skrämmande.
    Men Moderater stå på er! Er ärliga och informativa linje kommer att ge framgång.
    Ni visar att garderobspolitiken i Vindeln har ett alternativ.
    Informera om allt som vi ”Röstare” bör få veta före vi går till valurnorna.
    OBS! Moderater! Akta er för otvättade händer!

  28. Nils

    Vad är en övertygande jobbpolitik? Är det Sveriges bekymmersamma ekonomiska läge? Eller det faktum att det senaste året har antalet arbetslösa ökat med 100000? Eller är det att sedan valet 2006 har utanförskapet ökat med 70000 människor?
    Försämringarna av A-kassan och höjningarna av A-kasseavgifterna som medfört att folk inte hade råd och snart stod utanför A-kassan.

    Eller är det nu så att alla de långtidssjuka som blitt utförsäkrade bara är ett påhitt?

  29. Dan O

    Räkna ut procentsatsen för hur många som dött under tiden socialdemokraterna haft makten i Sverige. Säkert högst av alla, eftersom de haft makten mest. Skall man tolka det som att socialdemokraterna är ett mordisk parti? Tänkte bara eftersom du tydligen kan dra paralleller till moderaterna och ökad arbetslöshet i dessa kristider. Du pratar om lik & död och siffror om makt på ett konstigt vis. Känner du inte att som du/ni sossar håller på, kommer Vindeln dö ut alldeles säkert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.