Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

S Mörkar sin egen budget.

Socialdemokraternas skuggbudget är de själva hemskt tyst om, men de är duktiga på att kasta skit. Faktum är att de behåller utförsäkringen av förtidpensionärerna. Så de håller med andra ord på med en bluff av sällan skodat slag!

“Om Socialdemokraterna vill stoppa utförsäkringen av 32000 förtidspensionärer kostar det cirka 3,3 miljarder. Men de tillför inga pengar till detta i sin budget – vilket innebär att de behåller utförsäkringen av förtidspensionärer.

Tabellerna som visar siffrorna över utgifter har till och med tagits bort från den skuggbudget som delades ut till journalister. Kvar finns bara rubriken “Tabeller över utgifter och skatter”. Under rubriken står det ingenting.”

 

Läs denna artikel

/Sunken

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Peter Andersson

    Är ganska nyfiken på hur spinnet av den där ”nyheten” har gått till. Förslagen har funnits lite överallt på nätet, inklusive på partiets hemsida och riksdagens hemsida.Inklusive tabeller. (http://www.slideshare.net/socialdemokraterna/budgetmotion-jobben-frst).
    http://www.riksdagen.se: I riksdagens betänkande (ex. 2009/10 SfU1) Och för att ta den centrala ”linjen”: (i) Är man sjuk ska man få sjukpenning. (ii) Människor ska få hjälp att komma tillbaka i arbetslivet. Därför har vi i vårt budgetalternativ resurser till rehabilitering, utbildning och introduktionsjobb.” Det är inget mörkande.

    /peter

  2. Vetenskapliga fakta

    Mikael är knappast känd för sitt vetenskapliga sätt. Fakta i hans vokabulär existerar inte så som vi övriga är van.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Nils (2009-12-14 22:13)
    Absolut inte snabb i vändnigarna. Tog detta ur Expressen, kan inte rå på att de skrev fel i artikeln. Men jag har läst slidesharen. Inte var det helt uppåt väggarna S hade missat lägga ut tabellerna, det är mänskligt att fela.

    Men faktum kvarstår S har inte budgeterat för att behålla sjukförsäkringen som den vara före valet 2006. Så försök inte flytta fokus. Veronica Palm erkänner att Socialdemokraternas skuggbudget innebär att förtidspensionärerna blir utförsäkrade. Behöver jag säga mer?

  4. Mikael Sundling

    Svar till Vetenskapliga fakta (2009-12-15 11:32)
    Om du tar och läser artikeln i Expressen en gång till, så förstår nog även du som tydligen är vetenskapsman hur det står till med Sossarnas skuggbudget.

    Veronica Palm (S)erkänner att hon själva vill kasta ut
    32 000 människor ur försäkringen.

    Ni är otroligt skickliga på att flytta fokus och skylla ifrån er. Ta istället och erkänn att omtag i sjukförsäkringen behövs. Vi kan inte ha det som det är nu!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.