Reglerna för alkoholservering föreslås ändras. Några av dessa ändringar är:
Kommunerna ska ha riktlinjer för vad som gäller för att få serveringstillstånd
Statens folkhälsoinstitut får i uppdrag utarbeta en modell för utformningen av kommunala riktlinjer
Kommunen ska upprätta en tillsynsplan för efterlevnaden av bestämmelserna om servering
Cateringföretag som serverar slutna sällskap ska kunna få stadigvarande serveringstillstånd, varje serveringstillfälle ska anmälas till kommunen.
Flera tillståndshavare ska kunna utnyttja ett gemensamt serveringsutrymme, vid misskötsel kan det gemensamma tillståndet återkallas
Reglerna för serveringstillstånd moderniseras: -kök i anslutning till serveringslokalen -tillhandahållande av lagad eller på annat sätt tillredd mat
Gatukök, caféer, hamburgerrestauranger ska inte kunna komma ifråga för serveringstillstånd
Rumsservering ska vara tillåten för hotell som har serveringstillstånd
Provsmakning ska vara tillåten vid arrangemang riktade till allmänheten, ex. mässor
Provsmakning av alkoholdrycker från råvaror som produceras på den egna gården, ska vara tillåten på tillverkningsstället
Återkallelse av tillstånd ska ske efter upprepade varningar eller vid allvarliga missförhållanden
/Sunken
Senaste kommentarerna