Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Statlig skatt

 

Del 2 angående vad våra olika Riksdagspartier har tänkt göra med skattefrågorna.
 
Statlig skatt
Den tas ut med 20% på månadsinkomster över 31 500kr vilket motsvarar 50% marginalskatt. Ytterligare 5% (Värnskatt) tas ut på månadsinkomster över 44 700kr. Gränsen för stalig skatt brukar varje år räknas upp ,med inflationen plus 2%.
 
Socialdemokraterna: Har inte föreslagit några avvikelser från regeringen
Egen kommentar: Lär nog komma skulle jag tro!
 
Miljöpartiet: Värnskatten ska vara kvar
Egen kommentar: Låter bra, men deras övriga skattepolitik kommer att göra så att vi kommer att ha mindra kvar i plånboken om de får vara med och bestämma.

Vänsterpartiet: Vill ha en 1procentig uppräkning av skiktgränserna varje år. De vill även ha värnskatten kvar Egen kommentar:Peppar peppar de som lever om mest törs tydligen inte göra de utspel som de egentligen vill känner jag på mig. Har redovisat och kommer att redovisa hur de kommer att göra så att vi vanliga svenska kommer att få mindre kvar i plånboken om de får bestämma.
 
Moderaterna: Vill höja den nedre skiktgränsen i den statliga inkomstskatten för att motverka marginalskatterna, ej slopa värnskatten Egen kommentar: Detta är bra för Sverige. Regeringens skattepolitik med jobbskatteavdrag och höjd brytpunkt för statlig skatt har gett oss vanliga svenskar mer i plånboken varje månad. Den politiken bör vi fortsätta med. LO-, TCO- och även Sacogrupper får mycket större förtjänster av jobbskatteavdraget som riktas mot låg- och normalinkomsttagare och av att man höjer brytpunktsnivån, än att ta bort värnskatten.
 
Folkpartiet: Vill ha hälften kvar. Kan lösas genom avskaffad värnskatt eller sänkt statligskatt eller bägge två Egen kommentar: Vet inte om värnskatten är det man ska sikta in sig på att ta bort i första läget  Att höja skiktgränserna är betydligt bättre.

Kristdemokraterna: I första hand höja skiktgränserna för när statligskatt ska tas ut och på sikt vill de även att värnskatten avskaffas Egen kommentar: Skiktgränserna håller jag med om.
 
Centerpartiet: Vill sänka den statliga skatten med 5% (20 -15%). Egen kommentar: Tror inte att skatten bör sänkas i nuläget bättre att höja skiktgränserna.
 
Källa: DI
 
Här kan ni se det Svenska skattetrycket jämfört med andra länder. (Vi har legat på första plats) Om nu S med de ännu rödare och de gröna kommer att ta över lär vi inta första platsen igen. I just denna "tävling" vill man inte vara på första plats så jag hoppas på en lägre placering framöver. Känner på mig att vi får förtroende igen till hösten. För Sveriges bästa.
 
/Sunken

 

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.