Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ganska väntat

Det var ganska väntat att sossarna med sin skuggbudget skulle lova mer av allt och inte kunna visa på hur de har tänkt finansera hela kalaset. Så tänk er för!

Om jag skulle sköta min ekonomi som de kommer att göra, så hade kronofogden nitat mig för längesedan. Men det är klart jag kan ju inte bara sänka skatten så jag får mer över, utan om det mot förmodan skulle bli ett skifte till hösten så kommer jag att få mindre över till min familj för skattehöjningar kommer det att bli, på allt från lönen till bränslet elen och kilometerskatt blir det åter igen mm mm. Jag ryser på blotta tanken.

Låt oss istället fortsätta på linjen att det ska vara mer lönsamt att arbeta och mer attraktivt att starta och driva företag i Sverige.

Varför gå bakåt när vi kan fortsätta att satsa framåt och se till att Sverige åter igen kan vara konkurrenskraftigt med övriga världen?

Har någon av er ställt er frågan varför så många företag flytt utomlands med sin produktion under tidigare sossestyren!? Utan arbeten att gå till stannar landet. Och Sverige överlever inte på den offentliga sektorn hur mycket än vissa tror det.

/Sunken

Etiketter: , , , , , , ,

19 kommentarer

  1. lf

    En svår blogg att förstå men att dela med dig till de som har det svårt det kan du inte tänka dig.Då är det lättare att förstå din svåra situation.

  2. Ingvar

    Varje gång en ung, frisk och kapabel ungdom stiger in på socialkontoret idag för att få bidrag måste det betraktas som det ultimata misslyckandet.
    Det måste vara jobb, utbildning, eller praktik som möter dem i inledningen av vuxenlivet inte som i dag socialbidrag.

  3. Mikael Sundling

    Svar till lf (2010-05-03 19:15)
    En mycket tråkig och nedvärderande kommentar LF. Av varje hundralapp jag tjänar betalar jag minst 35.10kr i skatt. Så jag tycker jag delar med mig. Jag tycker jag betalar tillräkligt med skatt.

    Om ni inom Socialdemokratin vill betala mer, så garanterar jag att den kommun ni lever i skickar er ett inbetalningskort så att ni frivilligt kan sätta in mer pengar. Det lovar jag!

  4. Mikael Sundling

    Svar till Ingvar (2010-05-03 20:47)
    Visst kan man kalla det ett misslyckande Ingvar! Men jag vet att läget kommer bli annorlunda när vi kommit ur den ekonomiskakrisen vi faktiskt är i fortfarande. Det hade garanterat sett värre ut om vi inte hade den regering vi nu har. De höll hårt i pengarna och såg till att de hade kapital att satsa när kommunerna behövde det utan att spe på stadsskulden allt för mycket. Vi får inte glömma att vi har lägre stadsskuld nu än när vi tog över 2006. Det kallar jag att ta hand om Sveriges ekonomi. Nu är vi ett av de länder i Europa som klarat krisen bäst och kommer att återhämta oss snabbt.

  5. Cranabare

    Budgeten är riktigt bra. De rödgröna lovar mer pengar till välfärd och de rikaste ska vara med att betala.

    Man lovar oxå sänka a.kasse avgift och höjd a.kasse ersättning.

    Socialdemokratena tar ansvar med sin budget, och därmed arbetar för minskade klyftor.

    Vi får hoppas denna kommenatr får vara kvar nu, så du inte gör som din bloggranne Paul Redstig!

  6. Mikael Sundling

    Svar till Ingvar (2010-05-03 20:47)
    Tänk om vi gjort som Mona Shalin med bihang velat. Då hade staten satsat miljoners miljoner i bilindustrin. Med facit på hand har det löst sig för de nu. Visst är det bra att vi inte behövde satsa våra skattepengar i Amerikanska bolag? Jag och många med mig tycker det är det.

    Regeringen såg till att bla Vindeln fick 7miljoner , detta gjorde att vår kommun gjorde ett plusresultat istället för ett rejält underskott. Detta innebar att vi ej behövde spara ännu mer inom skolan, vården och omsorgen. Så viktigt är att vi inte glömmer att det var de som ordnade vår ekonomi inte majoriteten (S & c)

  7. Mikael Sundling

    Svar till Cranabare (2010-05-03 22:04)
    De som tjänar mycket med pengar betalar också mycket skatt! Ett ”litet” räkneexempel följer. Jag tjänar 1000kr och du tjänar 10000kr. Vi betalar låt oss säga 10% i skatt. Vem betalar mest i skatt?

    Svar:
    Jag som tjänar 1000kr betalar 100kr i skatt!
    Du som tjänar 10000kr betalar 1000kr i skatt!

    Kan du svara mig vilka klyftor du menar!?

    Är det skillanden på att arbeta eller att inte göra det, som du menar är klyftorna? Så är min bestämmda uppfattning att det måste vara skillnad på om man arbetar eller inte gör det. Om inte så kraschar samhället!

  8. Mikael Sundling

    Svar till Cranabare (2010-05-03 22:04)
    Jag har raderat några kommentarer i tidigare bloggar. En av misstag. De andra var påhopp på min familj. Det accepterar jag inte! Ska ni kritisera, så kritisera mig blanda inte in andra i min familj eller släkt.

  9. Mikael Sundling

    Svar till Ingvar (2010-05-03 22:59)
    Vad vill du mena med länken?

    Är det frågan om att kastrering ska utföras på våldtäktsmän du vill jag ska svara på så kan jag göra det.

    En våldtäktsman som är dömd och suttit av sitt straff. Och sen kommer ut och fortsätter att våldta. Tycker jag ska kunna dömas till kastrering. Det har jag tidigare bloggat om och det står jag för.

  10. Mikael Sundling

    Svar till Ingvar (2010-05-03 22:59)
    Ni inom vänstern är inte ärliga. Den ekonomiska krisen rår för den ökande arbetslösheten. Jag känner jättemånga som förlorat jobbet pågrund av att företagen de jobbade i ej fick några ordrar. Det ledde i sin tur till att företagen blev tvugna att säga upp personal, annars hade företaget gått i konkurs.

    Så sluta skylla på regeringen, de har gjort ett mycket bra jobb. Utan deras ekonomiskapolitik hade de nog sett mycket värre ut. (Om S styrt dvs.)

  11. JonasE

    Ja hur har Alliansens skött sin ekonomi:

    -Sänkt sina intäkter rejält(jobbskatteavdrag, osov).
    -Marginellt sänkt sina utgifter(värna välfärdens kärna).
    -Sålt sina tillgånar till underpris, och vill REA ut mer.
    -Försämrat sina försäkringar(a-kassa, sjukförsäkring).
    -Lånat för att få ekonimin att gå ihop.

    Den huvudsakliga anledningen till att Alliansens politik klarade lågkonjunturen någorlunda, var att den förra regeringen lämnat kassakistan full efter sig, hur ser den kassakistan ut nu tro, full av lånehandlingar!.

    Var det kronofogden du skrev?, dags för en utmätning hos Alliansen!

  12. Vem kan få förtroende när man ser dom tre?

    Var vaken skattebetalare! Detta är bara början på skattecirkusen,man behöver inte vara särskilt begåvad för att förstå att den Rödgröna sörjan är tvungen att justera skatterna ytterligare för att täcka det underskott som vallöftena skapat.Enkelt att visa 2011 och justera 2012,2013 när man fått makten.
    Enklast för detta betonggäng är att försämra för glesbygden där folket har minsta möjlighet att påverka.
    Framför allt kommer makteliten att kunna sko sig.
    Ohlys kommunister med en speciell hårddisk skall inte inbilla oss att dom tror på småföretag för den programvaran finns inte inprogrammerad

  13. Cranabare

    Med klyftorna menar jag skillanden mellan de som har de bäst och de som har de sämst i samhället.

    Eran politi, gjorde att fler tusan inte kvalificerade sig för a-kassa, och flera tusen lämnade för att ni höjda avgiften. Detta ökar klyftorna.

    Sen så har ni beskattat de som är sjuka och arbetslösa högre än de som är friska och arbetsför. Detta ökar oxå klyftor.

    Ni har oxå beskattat pensionärer högre. Pension är uppskjuten lön. Varför ska dessa betala mera skatt? Som sagt ni ökar klyftorna.

    Bra att inte du gör som din raderar granne Paul Redstig!

  14. Mikael Sundling

    Svar till Cranabare (2010-05-04 10:26)
    De har inte blivit ökande klyftor! Att de som tjänar mer pengar har mer att röra sig med varje månad är för mig en självklarhet. Alla kan inte tjäna lika mycket. Och de som tjänar mer än du och jag betalar rejält med skatt för sin högre inkomst. Ni får det att låta att de inte betalar nån skatt alls. (En fult politiskt knep kallar jag det).

    De som arbetat har fått lägre skatt. Pensionärer har inte fått högre skatt de hade samma skatt som när S styrde sist. Men de kommer att få lägre skatt nu har regeringen beslutat. Är det inte lite komiskt att ni helt plötsligt vill sänka en skatt!?

  15. Mikael Sundling

    Svar till JonasE (2010-05-04 02:39)
    Vi har lägre stadsskuld nu än när vi tog över efter Sossarna 2006 Jonas! SMenar du att det är att missköta vår ekonomi. ´Ni låter lite desperata när ni håller på som ni nu gör. Regeringen såg till att vår kommun Vindeln gjorde ett plusresultat i och med att vi fick sju miljoner till våra verksamheter.

    Visa gärna på hur ni inom Ohlyansen har tänkt finansiera allt ni lovat innan du påstår att vår regering missköt vår ekonomi.

  16. Mikael Sundling

    Svar till Vem kan få förtroende när man ser dom tre? (2010-05-04 05:08)
    Under valnatten brukar reportrarna nämna vår del av landet på följande vis: ”OCH NU ÖVER TILL RÖDA NORRLAND”

    Låt oss chocka de rejält och visa på att vi Norrlänningar vågar kliva ur det röda diket och vågar rösta på ett annat parti som vill att hela Sverige ska leva (M). De rödgröna kommer att se till att det kommer att bli hemskt dyrt för oss att bo där vi bor. De som ej har speciellt mycket rötter kommer inte att dra sig för att flytta det lovar jag. I och med detta kommer skatterna även att öka i kommunerna. Och dessutom om vi har riktigt otur så blir vi uppätna av en Varg!

  17. JonasE

    I Alliansens vårbudget framgår att andelen fattiga ökade med två procent-enheter till ca 10 procent perioden 1991-2006. Mellan 2006 och 2007 ökade andelen till drygt 12 procent och till 13 procent 2008.
    Utanförskapet ökar med andra ord i rekordfart, även i finansdepartementets egen statistik.
    I gruppen hushåll med hemmavarande barn och vuxna utan sysselsättning (arbetslösa, sjuka) har andelen fattiga ökat från 49 procent 2006 till 64 procent 2008.
    Den fattigaste tiondelen av befolkningen har lägre månadsinkomst i dag än 2002.
    Hur rimmar det med ditt påstående om att klyftorna inte ökat??.

  18. lf

    Jag har inte nedvärderat någon.Men vad jag tycker är att vi måste utjämna skillnaderna i samhället.Om du hade det så knapert så du måste gå till socialkontoret.Hur skulle din då din blogg ha sett ut?
    Du har inte raderat några kommentarer.Försök inte med detta billiga påstående.Det är VK som bestämmer.
    Sen Sundling kan du ju meddela Edvard Ridel att varken du eller han bestämmer över bloggkommentarerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.