Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Jägarna ger regeringen MVG

När den nuvarande mandatperioden nu går mot sitt slut ger Jägareförbundet regeringen tummen upp.

I samband med Jägareförbundets årsstämma  fick den sittande borgerliga regeringen ett tydligt godkänt från Jägareförbundets ordförande Torsten Mörner.
Under de snart fyra år som regeringen styrt landet har en rad förändringar på jaktområdet gjorts. Mest diskussioner har det varit omkring vargjakten men flera andra beslut har också påverkat jägarna.

Just nu är inte minst frågan om hur älgförvaltningen ska skötas under utredning och ny lagstiftning är på gång. Jägareförbundet vill att både älg- och rovdjursförvaltningen ska styras med stort lokalt och regionalt inflytande.

Regeringen har också ändrat lagstiftningen så att jägarna får försvara sina hundar mot rovdjursattacker, förenklat reglerna för åteljakt och tagit initiativ för att få ut mera vildsvinskött på marknaden.
Jordbruksministern var inbjuden att tala på stämman.

– Vi har gjort vad vi lovade och jag är stolt över det. Men det finns också mera att göra, sade han enligt tidningen Svensk Jakt.

Egen kommentar: Regeringen har gjort mycket som är positivt för oss som håller på med jakt. Skulle de grönröda ta över kommer mycket av de arbete som gjorts gå till spillo anser jag. Miljöpartiets jaktpolitik är ett skämt enligt mig. Så tänk er för!  

  Jibb med liten älgtjur

/Sunken

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.