Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet

Socialdemokraterna vill tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet minska försvarets resurser med närmare sex miljarder kronor. Det skulle leda till stora förbandsnedläggningar och skapa svarta hål i försvarets ekonomi. Tusentals jobb över hela Sverige skulle hotas och många mindre orter drabbas hårt.

Vi måste ha ett försvar vi kan lita på! Låt inte vänsterblocket ta bort det vi nu har återuppbyggt!

Läs mer HÄR!

 

JAS 39 GRIPEN

/ Sunken

Etiketter: , ,

15 kommentarer

  1. Tro inte allt du läser

    Det är ju det jag gjort… Har du överhuvudtaget bemödat dig att läsa denna?

    Dnr 2010:954 Dokumentet Moderaterna inte vill kännas vid

    För en månad sedan beställde moderaterna en utredning i frågan från Riksdagens Utredningstjänst (RUT), men fick inte riktigt det svar man önskade. RUT konstaterade att 1) man kan inte räkna som moderaterna gör och 2) alla kostnadsökningar av denna typ kompenseras enligt lag.

    Ändå väljer moderaterna att gå vidare.
    Varför?

    http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/08/augusti-4-2010-dnr-2010954-dokumentet-m.html

  2. Kalle

    Återuppbyggt? Om jag inte minns helt fel så avgick en M minister för att M drog ner för mycket i försvaret? Men jag kanske minns fel… inte många koll i den här bloggen killen.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-08-09 13:40)
    Under mandatperioden har Alliansen lagt fram en ny inriktning för Sveriges försvar. Den nya inriktningen innebär att hela Försvarsmaktens insatsorganisation om 50 000 personer kommer att finnas tillgänglig inom några dagar om Sverige hotas. Tidigare var det politiska kravet att en tredjedel av insatsorganisationen, cirka 11 000, skulle vara tillgänglig inom ett år. Det var för lite och för sent.

    Angående avhoppet! Ibland drar man ej åt samma håll i vissa frågor. Antigen väljer man att kliva av eller i god demokratisk ordning hålla med majoriteten. Den nämnde valde det första alternativet.

  4. Kalle

    Vad menar du nu? Hur har M då byggt upp försvaret? Hur många regementen har ni lagt ner under dessa 4 år? Hitta inte på saker för det blir bara fel fel fel.

  5. Jalle

    Kalle! Jag ser tydligt i rapporten vad han menar. 11000soldater inom ett år är en stor skillnad mot 50000soldater inom en månad. Antal regementen är oväsentligt det är antalet soldater som kan mobilisera som är intresant. Alliansen har gjort ett mycket bra jobb med försvaret utifrån förutsättningarna Socialdemokraterna gett dom! Håller med Mikael läs rapporten Kalle! När du skriver blir det bara fel fel fel! Erkänn i stället att försvaret är bättre nu än när Socialdemokraterna styrde. Att ni Socialdemokrater nu vill skära ytterligare är fruktansvärt mot alla Svenskar som värnar om vårt land.

  6. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-08-10 08:30)
    Läs Jalles svar & läs rapporten en gång till!

    Skillnaden mellan 11000soldater inom ett år och 50000soldater inom en månad tycker jag är stor. Om du vägrar inse det så veta jag inte om det är lönt att argumentera med dig. Jag litar på de rapporter regeringen lämnar! Om man som du tror att allt regeringen skriver är lögn så måste du du nog ransaka dig själv och inse att i en demokrati sker allt öppet (utom sekretessärenden).

    Jag är fritidspolitiker med begränsad insyn i de ”stora” korridorerna. Via regeringens och partiets hemsida läser jag mig till vad som händer & sker. Prova du också!

  7. Britt-Marie

    Krig är något av det mest destruktiga mänskligheten någonsin har kommit på. Om man la ned alla försvarsmakter i hela världen skulle all svält och fattigdom kunna utrotas. Ingen mänska vill egentligen ha krig. Det skulle nog behöva ett slags värlsomspännanande Lysistrate-uppror, alltså att alla världens kvinnor kärleksstrejkade mot sina män om de på något vis stödde militär makt.Kvinnor föder barn. Män mördar barn genom krig. Alla mänskor har ju blivit födda av en kvinna. Försvarsmakten är en djup förolämpning mot den födande, livgivande kraften och smärtan och hat mot kvinnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.