Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Snälla Posten tänk er för!

Läste att lantbrevbärare ska ersätta paketombud i Bullmark.

Då även avtalet med affären i vår egen by är uppsagt så lär det bli samma visa här antar jag.

 

De som gjort konsekvensutredningen på posten måste få bakläxa! LÄS FÖLJANDE!

-Ulf Hellström ansvarig för paketombuden i Norrland. Säger att folk kanske inte varit medvetna om den service som lantbrevbäraren ger, genom hemkörning av paket.

– Vi har bra service med lantbrevbäraren, och har bedömt att det är ganska rimligt avstånd till Sävar de få gånger det inträffar att man behöver hämta paket där
.

Nog är det bra att de kör hem paketen!

Men jättemånga hushåll har de som arbetar när lantbrevbäringen levererar vår post! Med andra ord vi är inte hemma på dagarna! Och vi som inte är hemma kommer att få lov att hämta paketen i centralorten. 

(Enligt rykten så lär visst Coop i Vindeln vara pågång att ta över paketutlämningen!)

Upplysningsvis Ulf Hellström så finns det flera nackdelar med att ni försämrar denna service för oss som tidigare lätt kunnat hämta ut paket i den lokala affären. 

1. I dessa tider med miljötänkandet i fokus så borde väl även posten tänka på just det! Nu kommer det att bli ett ökat resande för alla som inte passerar Vindeln!

2. Servicen för oss som bor på landsbygden kommer med detta förslag inte förbättras utan den kommer att försämras ytterligare.

3. De affärer som tappar denna service kommer med stor sannolikhet att få sälja mindre varor, dvs förutsättningar för dessa affärer som redan har det tufft att överleva blir ännu sämre! (Hämtar man ett paket idag brukar man passa på att handla.)

4. MM

Så om någon läser detta och råkar känna någon som har något att säga till om inom posten, försök få dem att förstå vad de håller på med!

När sådant här händer blir jag mer och mer övertygad om att fler mindre privata företag måste in och konkurrera med denna koloss

/Sunken

PS: Nu hjälps vi åt att lobba så vi slipper denna försämring!

 

Etiketter: , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. lf

    Nja,vad jag vet är väl Posten ett statligt företag som får sina budgetdirektiv.Här har du chansen att påverka dina ledare.Ring Reinfeldt och din numera allierade Maud och säg ifrån.Nu får det vara nog. Det är svårt för tjänstemännen att hålla sig inom budgetramarna.
    Banverket skall spara 700 millioner.Spåren fungerar inte.Det vet vi ju.Och man hänvisar till bristande underhåll för 20 år sedan.Det är löjeväckande och bär en prägel av Maud Olovsson retorik.

  2. Mikael Sundling

    Svar till lf (2010-11-17 16:56)
    Nog ska jag försöka påverka.

    Men tjänstemän bör också tänka på att hela Norrland ska leva.
    De har ofta en tendens att göra saker och ting så lätt som möjligt för sig!

  3. lf

    Du är en som tycker att hela Norrland skall leva.Jag håller med dig.Men hur många tror du håller med oss?I en demokrati är vi helt chanslösa.Jag garanterar.Jag har därmed inte sagt att vi inte skall leva i en demokrati.

  4. Henningsson

    Jag håller med dig helt och hållet Micke!
    Brukar själv handla en del via nätet och eftersom det inte är någon hemma här på dagarna så finns det ingen möjlighet att lösa ut paket som ska lösas ut mot postförskott. När Posten hade paketutlämning så var det svårt att hinna dit innan stängningsdags p.g.a. arbetet.
    Så jag hoppas att affärerna får fortsätta att lämna ut paket, dom har kundvänliga utlämningstider. 🙂
    Dessutom är jag säker på att det gynnar affärerna på landsbygden genom att fler kunder väljer att handla där.

  5. Mikael Sundling

    Svar till lf (2010-11-17 18:01)
    Där vi bor är det nog många som håller med oss. Det vi är dåliga på i Norrland är att lobba, mot de som verkligen bestämmer. Jag hoppas våra riksdagspolitiker vet varför vi valt dom!

  6. Mikael Sundling

    Svar till Henningsson (2010-11-17 18:35)
    Exakt!

    Det är katastrof om detta går igenom utan att vi som drabbas får säga sitt.

    Att som Ulf Kristoffersson säga: Vi har bra service med lantbrevbäraren, och har bedömt att det är ganska rimligt avstånd till Sävar de få gånger det inträffar att man behöver hämta paket där.

    Är bevis på bristande kunskap!!

  7. Bussåkande,bussgods,posten.Vart är vi på väg?

    Man blir mer och mer trött på företag som ägs och leds av stat, kommun, landsting.Det finns inget företagstänk utan enbart skattepengar skall rädda verksamheterna.Dags att skrota eländet och privatisera.
    Kan man inte se miljövinsterna i att utnyttja befintlig lanthandel så visar bara det på okunnigheten.
    Dessutom vet alla att lantbrevbäraren kan inte lämna paket vind för våg när berörda inte är hemma.
    Då kan man inte lättvindigt mena att kunderna skall åka 40 km (tor Tvärålund-Vindeln) för att hämta ett paket,när posten kunnat lämna paketet i Tvärålund.Har teoretikerna inget praktiskt tänk?

  8. Mikael Sundling

    Svar till Rune (2010-11-17 22:27)
    Mycket bra med sådana som tar bladet ur munnen. Ska följa hennes jobb med högsta intresse. Man kanske skulle kunna göra nåt gemensamt så att posten förstår att de är helt fel ute.

    Kontakt med Eva Linda och alla som kanske kommer att tappa servicen borde skapas på nåt sätt. (Får fundera ut nåt smart sätt)

    Men jag hoppas framför allt att kommunledningen agerar mot posten. De flesta politiker håller med om att hela kommunen ska leva, så en sådan här sak bör vara prioriterat hos många politiker.

    Det tar jag för givet!

  9. Henningsson

    Stina.S
    Gissar att du syftade på mitt inlägg? Jag vet inte vad andra människor handlar på nätet men för min del så är det iaf inte det som finns hos ICA eller Konsum. Men det är klart, om lanthandlarna tar hem ventilfjädrar gjorda för dragracing till min motorcykel så handlar jag gärna där! Och då spelar det ju ingen roll heller om det är brevbäraren eller affären som delar ut paketen. 🙂

  10. Mikael Sundling

    Svar till Henningsson (2010-11-20 01:24)
    Det är perfekt att man kan handla via nätet och få paketen levererade till den butik som är närmast.

    Det är dessutom bra för matvarubutikerna för då passar man på att handla när man liks är där och hämtar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.