Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Roligt och tråkigt!

Tack för allt stöd! Moderaterna har gjort ett bra val här i Vindeln.

Lokalt vann vi ett mandat och till riksdagen fick vi också ett till mandat som det ser ut. Och som ni ser har fortfarande borgerligheten här i vindeln majoritet. Trots att Centern tappat rejält. Till riksdagen valde drygt 20% M från Vindeln, detta visar tydligt att Fredrik är en ledare som är hemskt omtyckt av många.

Vi gjorde som sagt ett bra val här i Vindeln, men jag hade förväntat mig ett litet annorlunda resultat. Nu får vi analysera lite lätt om det fanns nåt vi kunde ha gjort annorlunda.

En sak vet vi, skulle vi likt Metall och kommunal och andra LO-Förbund få vara inne på arbetsplatserna och propagera i samma utsträckning som de har gjort hade resultatet sett annars ut! Fick ett mail av en kompis som jobbar på Volvo i Umeå. Han visade den propaganda Metall gick ut med där. Rena och skära lögner som får stå helt oemotsagda! Så ska det inte få fortsätta!(=

Men men vi sitter i fortsatt regeringsställning med en rejäl skillnad mot de röd gröna. Smolket i bägaren är SD som jag tror kan ställa till med en del problem. Men Fredrik är skicklig  så jag tror han löser så vi får en stabil regering.

I min egen hembygd såg resultatet ut på följande vis (se nedan). Ett trendbrott är det att Moderaterna är det nästa största partiet i den bygden. Nu får vi se till att förvalta det förtroendet. Och även profilera oss mer i de bygder där vi ej har så stort stöd.

Att vi hoppas på en borgerliga majoritet sticker vi inte under stolen med, men vi låter resultatet sjunka in för att sedan sätta oss ner och prata ihop oss. 

/Sunken 

PS: I veckan och ett tag framöver blir det lite bloggande. Ska helt enkelt ägna mig åt min familj och jobbet som länge har hamnat lite på sidan om pga detta val.

Etiketter: , , , , , , ,

7 kommentarer

  1. Vindeln

    NU är ju inte allt räknat och klart än – men tycker du 24 + är ett bra resultat?

    Jämf med hur vindeln röstade i riksdagsvalet har ni ju lägre förtroende.. vad syftar det på?

  2. Arbetare

    Hej!

    Tråkigt att du inte kan glädjas av (S) resultat, de har faktiskt gjort en bra valrörelse i Vindel.

    Vart än man vart har man sett dom ute och jobba 🙂

  3. Mikael Sundling

    Svar till Arbetare (2010-09-20 10:56)
    Varför skulle jag glädjas åt det? Socialdemokratin tilltalar mig inte alls.

    Men visst har de gjort en bra valrörelse både ute bland vanligt folk där vi har möjlighet att vara med och inne på arbetsplatserna med en massa skrämslepropaganda och rena lögner, där har vi igen möjlighet att mot argumentera(=

  4. Mikael Sundling

    Svar till Vindeln (2010-09-20 10:54)
    Jag är nöjd med resultatet! Vi är det borgerliga parti som ökar i Vindeln vi lycades med att få ett mandat till som det nu ser ut. S fick också ett mandat till centern tappar ett och tyvärr tappar kd ett också.

    Att vi har lägre siffror än på riks tyder på att de finns de som ej gillar vår politik, det är inte svårare än så!

  5. Erik

    Har du ens frågat de berörda arbetsplasterna, om ni får föra fram moderaternas budskap?

    Om svar är ja, Så kan du nämna vart du blivit nekad. Annars tar jag det som att du inte ens föröskt.

  6. Mikael Sundling

    Svar till Erik (2010-09-20 19:48)
    Ja! Via mail konvers med VD Pär Lärkeryd på Indexator. Det är inte acceptabelt att propagera politik där enligt honom. Facket får sätta upp sin info på deras anslagstalva inget mer enligt honom. Inte några partisymboler mm. Men vi vet ju vad kepsarna och t.shirtarna som det står byt regering nu står för.

    Inte är det ett parti ur alliansen som vill att metall ska bära sådana på arbetstid!Jag är för att partier ska få sprida sin info, MEN DET SKA SKE PÅ LIKA VILKOR! Just det sistnämnda står Socialdemokratin varmt om hjärtat men det gäller tydligen inte när de ska försöka komma åt makt.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Vindeln (2010-09-20 10:54)
    Har under dagarna efter valet träffat en del som valt borgerligt i riksdagen och annat i kommunen. Vet du varför de valt så? Det vet jag de ville inte se miljöpartiet i regeringen. Ett tungt argument som jag köper rakt av! Kanske var det därför inte Miljöpartiet hade nåt att hämta här i Vindeln!?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.