Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Massor för vår regering

Ett efter ett ger de klassiska skatteparadisen upp. På tisdagen sällade sig furstendömet Luxemburg till skaran genom att ge upp banksekretessen, skriver tidningen Dagens Industri.

Detta problem har funnits länge. Göran Persson sprang som katta runt hetgröten och vågade inte ta tag i problemet. Vår nuvarande regering tog tag i det och mellan 2006 och 2009 har kontroller av pengaströmmar till och från utlandet gett skatteintäkter på 2,6 miljarder kronor tillbaka till vårt land. 

Tummen upp i massor för vår regering säger jag bara.

Dessa pengar behövs i Sveriges ekonomi inte i skatteparadis.

/Sunken

 

Länk: Artikeln i DI

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Kalle

    Men tala om var ni får alla bidrag till partiet ifrån vill ni inte! Tycker att Socialdemokraterna är kloka som redovisar öppet från vem eller vilka alla bidrag över 20 000:- kommmer ifrån. Jag undra hur många miljoner svenskt näringsliv pumpar in till moderaterna?

  2. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-09-10 13:40)
    Jag tycker de som vill skänka pengar och vill vara anonyma ska få vara det också. De som vill att man går ut med att de skänkt pengar ska redovisas. I Socialdemokraterns fall är det inte så svårt LO är den största bidragsgivaren, oavsett om en medlem vill det eller inte.

  3. Rättvisa skatter skall det vara

    Stellan S. är ingen man lyssnar på,han flänger runt världen och har ingen koll.
    Låt vanliga arbetare komma till tals och inte film-miljonärer.
    Men han hoppas väl på att bli en av de utvalda att få skattereduktion.Det är lika synd om honom som det var för HM-Stefan under förra Sosseperioden.
    Vilket hån mot oss vanliga knegare.

  4. Hmm

    Tråkigt inlägg ”Rättvisa skatter”
    Var och en efter behov är rättvisa, att nästan ingen av de kända exportprodukter vi har i Sverige backar upp alliansen måste vara tungt. Stellan S är en ambassadör för sverige, och en ovanligt klok sådan.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Rättvisa skatter skall det vara (2010-09-13 18:29)
    Det är ganska tyst om de som Socialdemokraterna skatterbefriade för att de skulle stanna i landet. Att de nu åter igen vill införa en skatt som gör att kapital som behövs i Sverige åter igen flyttas ut är inte en bra politik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.