Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Den inofficiella Sossefria dagen!

Idag är det den 3e September! Jag lovade i en tidigare blogg att jag skulle ha en sossefri dag. Jag ska inte se Mikael Wiehe här i Vindeln och inte läsa Socialdemokratiska bloggar mm. Men däremot lär det bli svårt att inte läsa alla arga vänsteranhängare som kommenterar min egen blogg.

Hur som helst utlyser jag den 3e September till den inofficiella Sossefria dagen! Försök ni också så ska ni se att det blir en dag då man slipper vara på dåligt humör. Att åter igen förespråka en bidragspolitik istället för att främja att folk arbetar är för mig en gåta. Men tydligen anser Socialdemokratin att välfärden kan vara bra genom att folk får bidrag istället för en lön. Just detta gör att jag är Moderat, jag tror nämligen att de som behöver hjälp i samhället får det bättre om de som har möjlighet att ha ett riktigt vit förvärsarbete tillsammans hjälps åt att betala skatt så att just de som är utsatta kan få den hjälp de behöver.

/Sunken 

PS:

Etiketter: ,

21 kommentarer

  1. :) :)

    Över 400.000 arbetslösa – 25.000 färre jobb inom vården – ni har ingen politik för fler jobb, däremot för sänka skatterna … vem ska finansera välfärden??

  2. Kalle

    Som sagt, jag undrar fortfarande vem som ska vara Kommunalråd om ni vinner valet? Varför rösta på er då inga besked ges? Kom igen nu, Mathias Haglund (S) har tydligt sagt att han är Kommunalråds aspirant. Tänk på det då ni röstar! En tydlig ledare som gjort oerhört bra ifrån sig i debatterna.

  3. Kalle 2

    Jag som är Kalle är inte trög! Jag har läst Mikaels svar om varför de inte går ut med sin kommunalrådskandidat. Mathias Haglund är ert förslag är det inte så att han varit med i en enda debatt och de som var på plats påstod att han endast pratade ideologi. Hur kan Socialdemokraterna tro att de ska kunna strya ihop med något borgerligt parti (de behöver det fär att klara sig)med den inställnigen. Har nyss läst ert valmanifest, man mår illa när man tänker att ni kan få makten en period till. Jag och många andra hoppas att det blir borgerligt styre igen i VIndeln.

  4. Debatten på forum

    Härlig stämning på debatten. Kraftigt övertag av sossarnas kandidat. 3 st applåder. Centern fick 1, möjligen 2 applåder. Ingen applåderade moderaten. Varför Mikael? Du var där!

  5. Mikael Sundling

    Svar till Debatten på forum (2010-09-04 03:27)
    Facket hade mobilserat såg jag så nog förstår jag att de röda fick flest applåder. Men nog fick vi applåder det glöms lätt bort när man har röd vadd i öronen=)

    En bra debatt var det där man såg tydliga skiljelinjer. Ni inom Sossarna vill gå i gammla fotspår medans Borgerligheten vill förnya och prova nya alternativ för att få kommunen på fötter igen. Är ni stolta över att ha placerat kommunen som den fjärde sämsta ekonomin i landet?

    Det är inte vi!
    Vi måste få till en förändring för kommunens bästa. Det är vår politik som kommer med förnyelse.

  6. Byt regering i Sverige nu!

    Är det inte väldigt slösaktigt att en överläkare som får en stroke och kan arbeta 75% skickas till Samhall?

  7. Mikael Sundling

    Svar till Debatten på forum (2010-09-04 03:27)
    Att som ni gå och tro att allt ska köras på som det alltid har gjorts är tragiskt för alla kommunens medborgare. Alla som bor och verkar i Vindeln förstår nog att en förnyelse måste till för att kommunen ska överleva. Den förnyelsen kommer bla vi Moderater att leverera om vi får chansen. Har roat mig med att läsa ert valminifest, det ända ni lovar är att bygga nya hyreshus. Att ytterligare spe på våra skulder istället för att ordna upp ekonomin som ni raserat är oansvarigt så det räcker och blir över.

  8. Conny Forsström

    Del II: de pengar ni ”sparar” på att kasta ut sjuka använder ni sen till skattesänkningar för oss som jobbar och ändå klarar oss. Kanske borde moderaterna inse att även de kan bli sjuka och behöva stöd. Eller blir man aldrig sjuk om man är moderat?

  9. Vi försöker igen VK

    Är det inte väldigt SLÖSAKTIGT att en överläkare som får en stroke och kan arbeta 75% skickas till Samhall?

  10. Det nya Sverige

    3 September 2010 – Efter utfrågningen: Moderat vill SÄLJA UT SVT.
    —–
    INHUMANT. Aftonbladet ”avslöjar” att Miljöpartiets uppgift om att 85 000 människor kommer att ha utförsäkrats 2014 bygger på gamla uppgifter. Egentligen är det ”bara” 75 000 sjuka som måste skaffa sig ett jobb eller leva på socialbidrag för att Alliansen har bestämt att man endast får vara sjuk under en viss tid.

    Och det är ju mycket mindre upprörande.
    —–

    Oenighet i M-ledningen om SD
    Reinfeldt öppen för passivt stöd – Douglas kallar dem Nazister

  11. Det nya Sverige

    Lärare tvingas städa skolor
    Moderatstyrda Västervik sätter lärarkåren på nya arbetsuppgifter. Den kommunala upphandlingen av städtjänsten lämnar en del att önska. Ett dråpslag mot ELEVERNA.
    —–
    Rikskrim VÄGRAR verkställa regeringens fördrivningsidéer.
    apropå att migrationsminister Tobias Billström (M) vill utvisa tiggande romer trots att tiggeri inte är brottsligt.
    —–
    I TV-debatt slog Anders Borg fast – sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen är bortprioriterad från den moderata välfärden. SKATTESÄNKNINGAR är viktigare än trygghet vid sjukdom och arbetslöshet.

  12. Mikael Sundling

    Svar till Conny Forsström (2010-09-04 12:24)
    Så är det inte alls! Du överdriver. Men de som kan arbeta tycker jag ska göra det. Det tar ett tag innan det nya systemet börjar fungera och det är på god väg.

  13. Mikael Sundling

    Svar till Conny Forsström (2010-09-04 12:30)
    Din ton är tråkig=(
    Jag har flera gånger varit sjuk trots att jag är Moderat. Ganska löjligt att skriva sådana här kommentarer.

  14. Baksidan av skattesänkningarna

    En av de som alliansen räknade in i ”utanförskapet” var Anna Olsson – den första som slog larm om hur regeringens omänskliga sjukregler drabbade svårt cancersjuka. Hon kämpade mot de nya reglerna och jagades av försäkringskassan in i döden. Så här avslutade hon sin kommentar, citat;

    PS. På pin kiv så ska jag överleva för att få vara med och rösta bort Alliansen Ds

    Jag hoppas att vi som finns kvar, på pin kiv, ska göra det du Anna aldrig fick chansen att göra….

    Rösta bort Alliansen!

  15. Mikael Sundling

    Svar till Det nya Sverige (2010-09-04 17:49)
    Om lärarna har tid över är det väl bra om de kan hjälpa till med exempelvis städning. Jobbar man åt en kommun tycker jag alla anställda ska vara berreda på att kunna utföra olika arbetsuppgifter.

  16. lf

    Hur kan man bli så insnöad i så tidig ålder.Socialdemokraterna har styrt det här landet till välstånd och solidaritet.Du kallar dem för ”socialister” och du menar naturligtvis ett skällsord.
    Den grund till välfärdssamhället som du nu också får ta del av är grundat av socialdemokraterna.Men du har väl inte historien klart för dig.Men du kan skörda frukterna.
    Var lite tacksam Mikael Sundling.

  17. Mikael Sundling

    Svar till lf (2010-09-08 17:35)
    Det är så här Lf! Jag sympatiserar med ett helt annat parti än du. Det innebär att jag inte har mycket till övers för Socialdemokratin eller vänstern överhuvudtaget. Visst gör de saker som är bra men det är inte i närheten av vad jag tycker Moderaterna och de borgerliga gör.

    Om du läser de kommentarer jag får av vänsteranhängare eller om du läser vänsterbloggar, ser du att de skriver mycket positivt om vi Moderater?

    Jag tycker ni vänsteranhängare ska var mer tacksam också. Regeringen har klarat oss igenom den värsta krisen sen 30talet på ett galant sätt men ni bara gnäller(=

  18. lf

    Nu måste väl gamla socialdemokrater ryta till.Skall en goddaspojke från Tvärålund få styra debatten? Nu måste ni väl ni tag i debatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.