Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Tror på detta

Under dagens Ufn:au så hann vi med en massa ärenden och en massa annan info. Konstgräsplan kom upp på agendan. Vår ekonomiska situation i Vindeln ger oss inte möjlighet att bygga en konstgräsplan utomhus anser vi i Au. Därför tycker vi att det bör utredas vad det skulle kosta att anlägga den inne i ishallen istället. Det kommer att medföra att direkt isen är borta kan man börja träna inomhus med fotboll istället. Hoppas på detta! Ska bli intressant att se hur föreningarna mottager detta förslag.

/ Sunken

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. Magnus Sigvardsson

    Personligen så tror jag absolut inte på denna idé, spelar ingen roll vem som kommit på den. Är av den åsikten att det inte både går att skita och samtidigt hålla igen. Att spela fotboll i en hockeyrink är inget som jag som ledare kommer att tycka är bra. Alla våra ungomslag strävar åt att spela fotboll på fullstor plan när dom blir 13 år gamla och då är en ishall inte rätt sätt. Bygg planen på Renforsskolans grusplan för då kan man få skolan med på ett hörn. En konstgräs plan behöver inte vara uppvärmd för att fungera så låt oss träffas och disskutera.
    Mvh Magnus Sigvardsson

  2. Mikael Sundling

    Svar till Magnus Sigvardsson (2010-08-20 20:35)
    Att inledningsvis börja träna five a side inne på ishockeyhallen tror jag skulle uppskattas från många håll. Vi har flera fina grusplaner som på våren fort kan tas i bruk. Utan uppvärmning börjar inte säsongen tidigare än idag och det var väl inte meningen?

    Detta är bara ett förslag som vi vill utreda så ni får inte dra iväg för fort med era tankar och tro att det ska införas typ nu!

    Vi ska solklart träffas och diskutera frågan med berröda idrottsföreningar!

  3. Resultat av skattesänkningar i ett 'rättvist' Sverige

    Aliansen har vältrat över fattigdomen på kommunerna, som är skyldiga att ta hand om medborgare som inte längre har något skyddsnät i form av a-kassa eller sjukförsäkring. Samtidigt visar granskningar att staten drar in miljardöverskott på socialförsäkringarna. Villkoren har hårdnat, avgifterna har inte lättats i samma takt. Kvar är kommunens ansvar för de som behöver socialbidrag som staten har dumpat i den heliga arbetslinjens namn.

    Alliansen har slagit undan benen på kommunernas ekonomiska möjlighet att se till våra barns bästa. Därav Sunkens ’trixande’ nödlösningar.

  4. Trustor

    Kommunen har väl ägt en matta som rullades ut i ishallen förut? Fast de sista åren som den fanns i kommunens ägo, innan mattan såldes, så blev den väl aldrig utrullad ens.

    Varför sålde man då denna?

  5. Mikael Sundling

    Svar till Trustor (2010-08-22 14:45)
    Den såldes för den var farlig! Med andra ord den var ej anpassad för fotbollsspel. Brännskador och vrikade fötter blev resultatet. Därför ville ingen träna på den, så mattan blev ett föremål som bara låg och skräpade därför såldes den i stället.

  6. Magnus Sigvardsson

    Att en konstgräsplan skulle kosta kommunen 7-8 miljoner är helt felaktig. Både SISU och Västerbottensfotbollsförbund står bara och väntar på att vi ska ta ett positivt beslut i frågan för vi kommer att kunna få nästan halva kostnaden i bidrag. Sen när det gäller uppvärming så behövs det faktiskt inte Mikael!!!! En konstgräsplan som skottas förskiktigt när det blir lite varmare gör att man kan börja träna minst 3 veckor tidigare, att man sen även slipper spela på en dålig grusplan i 3 veckor gör alltså 6! veckors tidigare spel. Var finns fina grusplaner i mars!april undrar jag????
    Mvh MagnusS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.