Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Svensk ekonomi och den ekonomiska politiken

– Svensk ekonomi står stark och framstår som en tydlig ljuspunkt i Europa där många länder har stora problem, säger finansminister Anders Borg.

Om ni tittar på tabellerna här in under så ser ni tydligt att Sverige är bland de bästa i klassen. Alla bör veta att den globala ekonomiska krisen drabbat i princip alla länder. I Sverige försvann bla. Arbetstillfällen fort, men som det nu ser ut kommer de relativt  fort igen. Detta mina vänner är regeringens förtjänst. Regeringen meddelade igår att kommunsektorn tillförs ett tillfälligt statsbidrag på 3 miljarder kronor 2011. Det är resurser som ska gå till att värna kommunala kärnverksamheter, som sjukvård, omsorg och utbildning. Detta kommer att innebära att vår kommun slipper dra i svångremmen ännu mera.

Det är snart val mina vänner låt oss fortsätta med det vinnande konceptet för alla Svenskars skull.

 
 

Länk till presentation: Svensk ekonomi och den ekonomiska politiken

/Sunken

 

 

Etiketter: , , , ,

8 kommentarer

  1. Vi unga saknar jobb

    Det är inte sagt att 3 miljarder kronor skulle vara tillräckligt. Till exempel stiger de höga kostnaderna för socialbidragen pga att utslagningen ökat i samhället efter de senaste årens press på arbetslösa.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Vi unga saknar jobb (2010-07-09 12:32)
    Men 3miljarder är ändå ett välkommet tillskott för många kommuner som har det tufft.

    Att de unga har svårt att få jobb är tråkigt men tyvärr blir det så när många har sagt upp i den ekonomiskakrisen vi nu genomgår. (LAS reglerna gör inte saken bättre)

    Socialdemokraterna vill avskaffa nedsättning av arbetsgivaravgifter för unga detta skulle ge en besparing för staten på tio miljarder kronor. En sådan sak gör inte situatioen ett dugg bättre för er tyvärr. Vi får hålla tummarna att krisens spår ej blir för långa så att arbetesmarknaden kommer igång på högvarv igen.

  3. Alejandro Caviedes

    Sen är det bra att du Mikael visar moderaternas rätta ansikte: oficiellt ställer ni upp för LAS, men när ni ska visa era personliga åsikter, så låter det som du sa nedan: las är ett problem. Ett tips: Var tydlig med väljarna, gå inte med dubbla budskap vad gäller vad ni tycker om LAS.

  4. Maria

    Det är bra att du tar upp arbetsgivaravgiften, Mikael. Den har sänkts för arbetsgivare för att få dem att anlita ungdomar. Har ungdomsarbetslösheten blivit mindre för det? Nä! Arbetsgivare har därför gjort ett jätteklipp på det.

  5. En riktig sosse

    Du skriver ” I Sverige försvann bla. Arbetstillfällen fort, men som det nu ser ut kommer de relativt fort igen. Detta mina vänner är regeringens förtjänst. ”

    Hur menar du att regeringen har bidragit till detta? De har inte gjort ett skit. På bl.a Cranab och Indexator har man själv fått lösa lågkonjunkturen, och nu när kunderna ute i världen börjar handla igen så återanställer man. Inte har regeringen gjort nått för detta.

    Däremot har man sett till att jävulskt många har lämnat A-kassan samt försämrat villkoren för dem som är med i den har försämrats!! Byt regering!

  6. En riktig sosse igen...

    Sen skriver du oxå ”(LAS reglerna gör inte saken bättre)

    ” Hur tänker du här?

    LAS reglerna har inget med ålder att göra utan har med anställningstid att göra. Vidare finns väldigt klara regler kring undantag gällande kompetens. När en arbetsgivare anställer kan han fritt välja att anställa unga, så hur kan du blanda in LAS?

    Mikael, det märks att du har liten erfarenhet av LAS och arbetsmarknadspolitik!

    Du kanske skulle gå med i facket, du är ju trots allt anställd – då kanske du får ett bredare perspektiv!

  7. Frippe

    Maria! Du skrivet att arbetsgivare ett jätteklipp på nedsatt arbetsgivareavgift för unga.I vilken värld lever du? Om de har gjort ett jätteklipp måste det ju innebära att de anställt många unga eller hur? Där av en anledning till att inte ta bort nedsänkningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.