Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Vill vi ha Kyrkans barntimmar!

Under dagen har vi arbetsutskott i UFN. Ett flertal punkter finns med på dagordningen.

En punkt som nog flera redan läst om är att en anmälan har inkommit till skolinspektionen från en förälder till ett barn i en förskola i Vindeln. Anmälaren ifrågasätter där lämpligheten i att Svenska kyrkan bedriver kyrkans barntimmar för förskolebarnen i anslutning till förskoleverksamheten. 

Problemet sägs vara att de barn som blir kvar, när de andra hämtas till kyrkans barntimme, blir diskriminerade eftersom de då inte har så många kompisar att leka med.







En sak som är viktig i detta sammanhang, är att ingen ändring i bemanningen sker under tid som kyrkans barntimmar bedrivs, vilket innebär att kvarvarande barn får mer vuxentid i pedagogisk verksamhet.

Blir intressant att höra hur förvaltningen resonerar. Jag har i denna fråga en bestämd uppfattning men jag väntar med att presentera den tills efter mötet.

 


/Sunken

PS: Ha en bra dag!

 

 


Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  1. Tommy

    Om nu orsaken till anmälan är en fråga om diskriminering av de kvarvarande barnen undrar åtminstone jag hur den föräldern tänker eller var det bara otur.

    Att gruppen blir splittrad under en period måste bara ses som positivt, mera tid med lärare som kanske då engagerar sig xtra mycket i de kvarvarande o jag blir inte överraskad om det skulle visa sig att en del barn verkligen behöver o mår bra av denna mertid m lärarna.

    Diskriminering, kränkning o jämlikhet är företelser som helt tagit över folks liv o i många fall så är det helt sanslösa fall som tas upp i våra medier. Tänk efter före.

  2. Mikael Sundling

    Svar till Tommy (2010-06-04 12:10)
    Håller med dig i allt du skriver. Det som är viktigt är att föräldrarna själva bestämmer om barnen ska gå till svenska kyrkans aktiviteter. Vill man inte behöver man inte. Och precis som du skriver så anser jag att inte de kvarlämnade barnen blir diskriminerade.

  3. Urban

    Klokt skrivet Tommy. Det behövs folk som tänker klart för att väga upp mot de som inte verkar göra just det.

  4. Sven

    Helt övertygad om ett det är en tidsfråga till man drar ner bemanningen om ett gäng försvinner till kyrkans barntimmar. Dbubbel omsorg är inte ek. försvarbart.
    När ungarna kommer tillaka ska resten prackas på alla budskap om fiktioner som Gud etc. Hoppas alla är lika positiva till koranskola och muslimska barntimmar. Det är ju samma s.k. Gud vi talar om förvisso olika profeter. Sändebud från Gud med Guds ord och budskap. Verkligen intressant utveckling med parallell indoktrinering från barnsben. Sverige påminner alltmer om sekten USA. Det är föräldrarna som väljer. Ingen annan.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Sven (2010-06-07 17:24)
    Ditt resonemang ger mig kalla kårar!

    Det SKA vara föräldrarna som väljer åt sina egna barn. Ingen annan! (Så länge det håller sig inom de lagar vi har i Sverige)Har inte tänkt ge mig in i debatten olika trosuppfattningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.