Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Funderar om man inte är Socialdemokrat!?

Var en kort stund på helgens vårmarknad och representerade mitt parti. Tyvärr var det inget kanonväder då jag var där så folktillströmningen var inte den bästa. Men jag han med att prata med rätt så många ändå.

Hann även gå igenom området lite snabbt. Gled förbi Kommunals tillhåll och där bjöds det  på köttsoppa. Hade inte tänkt äta men innan jag ens tänkt tanken så fick jag en syrlig kommentar: Inga Moderater får köttsoppa hos Kommunal sa denne. Jag frågade om man inte fick vara medlem i kommunal fast man är Moderat. Fick inte ett direkt svar men tillslut sa han -jo visst får man vara det (Såg ut som det var jobbigt att erkänna det). -Men du är företagare så då får du ingen köttsoppa. Jag frågade om jag inte skulle få det om jag hade hängavtal med kommunal. Då gick det bra. Upplysningsvis har vi inget hängavtal med kommunal, då vi ej tillhör den yrkesgruppen, så det bidde ingen köttsoppa.
 
Måste tilläggas att det var lite humor bakom när vi munhöggs, då den jag gjorde det med är en vän sen många år tillbakas. Och vi brukar hamna i diskussioner som vi inte alls är överrens i. Men trots det är vi vänner ändå anser jag.
Men en fundering har jag trots allt. Kan det vara så att de som inte tillhör Socialdemokraterna ej är välkomna av alla inom den fackliga rörelsen?
 
Jag har hört flera personer som inte törs säga att de tillhör borgerligheten pågrund av rädsla för trakasserier. Är fallet så måste jag ställa följande fråga. Har ni missat att vi lever i ett demokratiskt samhälle där var och en får tycka vad de vill?
 
Sen så tycker jag att man inte ska hålla på att sprida politisk propaganda på arbetsplatser (oavsett parti). De som vill sprida sin propaganda kan göra det via posten, via medlemsutskick, via mail eller möten på offentliga platser eller andra sätt.
 
De finns faktiskt de som inte alls är intresserade av massa politisk propaganda under arbetstid och det tycker jag att man ska accepttera.
 
Ger mig där.
 
/ Sunken 
 
Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

  1. Paul Redstig

    Kommunal förbereder tydligen väljarna på vad som blir vanligt om Socialisterna vinner valet hemska tanke.

    Då lär soppköken behövas för Mona Sahlin ger bort skattepengarna till storfinansen i USA vid första möjliga tillfälle.

  2. Andreas Eriksson

    Först och främst, alla som jobbar inom Kommunals avtalsområde är välkommna som medlemmar oavsett partitillhörighet. Vi bjuder till och med moderater som dig på köttsoppa. Soppan symboliserar att många har fått det sämre i Sverige med er politik och därför behöver vi återinföra soppköken. Vad gäller direkta svar vill jag minnas att det fick du av mig. Till slut vill jag gratulera till bloggen där du får uttrycka dig efter långa tankestunder och genomgångar. För jag vill minnas att du inte var riktigt lika rapp när vi pratade politik på marknaden… 😉

  3. fredrik g

    hm ja stod ute på byn och uppmärksammade att det inte va nån som stannade å åt soppa kanske vi inte fått det sämre som en del vill påstå….

  4. Mikael Sundling

    Svar till Andreas Eriksson (2010-06-02 16:52)
    Bra att du är tydlig där. Men frågan är om du tar det bästa från vad de olika partierna erbjuder så att dina medlemmar kan få det ännu bättre. Eller är det bara Socialdemkraterna som dikterar hur ni ska jobba?

    Återigen måste jag vara tydlig med att FACKEN verkligen behövs, men jag vill för allas bästa att enpartiinriktningen slängs i soptunnan.

    Tack för gratuationerna! Måste ha varit rapp i mina tankar med tanke på de svar jag fick från dig=)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.