Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Ingen rolig läsning!

Sorsele klättrar, Vindeln rasar och Dorotea ligger bäst till på Svenskt Näringslivs rankinglista över företagsklimatet i Västerbotten. (Klicka)

Dags för borgerligheten att ta över Vindeln nu! Vi kan inte fortsätta att låta Socialdemokratin vara med och bestämma. Vi måste främja företagande inte motverka.

/Sunken

Etiketter: , , , ,

13 kommentarer

  1. Kalle

    Ska det ske genom att lägga ut hela kommunen på entreprenad eller räcker det om kommunens hemtjänst inte får utföra service- och städuppgifter nu när LOV ska införas? Har ni förresten rakryggat talat om för hemtjänstpersonalen i Vindeln att ni yrkade på det i fullmäktige? Allt för att stöta företagen, den egen personalen är inte mycket värd. Tack och lov sitter S i makten så det blev så att kommunens egen hemtjänst fick fortsätta att utföra service- och städuppgifter trots införandet av LOV.

  2. IF Metall

    Borergheten?

    Kommunen styrs delvis av (C) som är riktigt borgeliga. Så ni har tänkte styra med (C) efter valet? Skull inte de är intresserade. Ni reserverar ju era mot deras beslut hela tiden.

    Sen är väl du inte så naiv att du tror blockpolitik är bra för en kommun?

    I Vindeln har vi de politiker som är mest lämpliga att styra kommunen och dessa kommer från (C) och (S).

  3. Företagare

    Hej..brukar läsa din blogg lite då och då, alltid intressant framåtanda:D Men jag undrar fortfarande vad Vindeln skulle behöva göra för att främja företagandet? Har du några idéer?

  4. Mikael Sundling

    Svar till Företagare (2010-05-05 17:24)
    DEL1

    Att främja företagandet kan göras på många sätt. Några saker som vi Moderater talat om kan sak jag nämna.

    Att släppa in privata entreprenörer i de kommunala verksamheterna är ett. Detta genom att de får lämna in anbud på verksamheter som kommunen sett som sin egna. Och att pågående kommunala upphandlingar tydligt kommer ut till alla företag så att alla kan vara med & räkna.

    Försöka se till att infrastrukturen blir bättre. Genom att lobba mot berörda myndigheter och politiker i ännu högre utsträckning än nu. En upprustning av 363an och att E12 får tenstatus är viktiga frågor.

  5. Mikael Sundling

    Svar till Företagare (2010-05-05 17:24)
    Del2
    Vi ska ha effektiva kommunala myndigheter som snabbt och flexibelt ställer upp och tittar på de ansökningar och förfrågningar företagen kommer med.

    Vi tycker att vi ska ha en till näringslivsfunktion som enbart riktar sig till de små företagen. Inte som nu till både stora och små. Finns mycket man kan göra men jag stannar där. Ger mig där Återkommer med mer framöver.

  6. Mikael Sundling

    Del3
    Allt detta och mycket mer ska vi försöka göra om vi får chansen. Men jag ser ett orosmoln i horisonten nämligen en rödgrönröra som kommer att ställa till det rejält för inlandsföretagen. En sak är Kilometerskatten den kommer direkt att drabba alla företag i regionen. Transporterna blir dyrare, detta innebär att varorna företagen säljer ökar i pris. Så min oro är att nystartade företag med en rödgrön regering viid makten kommer att bli mycket sällsynta i inlandet tyvärr.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Brunte (2010-05-05 16:36)
    Lär aldrig ske att jag sitter bakom avgasröret på en sådan, om de inte tills dess kommit med en som är allergivänlig dvs. Tror jag tar elbilen istället!

  8. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-05-05 07:37)
    Del1
    Vi löser inte allt med det Kalle! Men visst är det så att om privata företag kan visa att de utför delar av kommunens verksamheter som de nu driver med högre kvalitet och till ett bättre pris så tvekar vi inte en sekund på att låta de med en annan driftsform ta hand om det.

    Du frågar: Om vi rakryggat talat om för hemtjänstpersonalen i Vindeln att vi yrkat på att inte de ska få hålla på med servicetjänster.

    Mitt svar: Jag har informerat om detta i bloggen bla. Sen har jag talat med en kompis som jobbar inom hemtjänsten och förklarat hur vi tänker. Vill du veta vad denne tyckte?

  9. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-05-05 07:37)
    Del 2
    Er taktik som går ut på att försöka få folka att tro att vi Moderater har något emot de kommunalanställda är i mina ögon ett mycket lågt och rent ut sagt omoget sätt att hålla på. Vi har inte ett dugg emot vår egen personal. Vi får inte glömma bort att vi är en liten kommun och vi har nog nästan alla någon kompis eller någon man känner som jobbar åt kommunen. Och visst kan det vara så att en del tycker vi är taskiga som säger att andra än kommunen ska få möjligt att kanske driva den verksamhet de arbetar i. Men jag vädjar till dessa att inte ta det personligt.

  10. Mikael Sundling

    Svar till Kalle (2010-05-05 07:37)
    Del 3
    Men vi anser att om andra driftsformer kan driva delar av vår verksamhet billigare med lika eller bättre kvalitet så ska de få chansen att göra det. Och de som jobbar åt kommunen har all möjlighet i världen att börja arbeta hos dessa eller rent utav starta ett eget företag och ta hand om det som de är bäst på.

  11. Mikael Sundling

    Svar till IF Metall (2010-05-05 11:41)
    Del 2 Men det min vän är kommunism och det är det sista jag vill vara med om. Jag har förstått på en del ungsossar att de gärna ser kommunen som den enväldige härskaren. Men jag är personligen för en öppen demokrati där vi har rätt att tänka olika.

    Jag är nog naiv i dina ögon! Men inte i mina egna!
    För jag tror att ett rent borgeligtblock skulle ge vår kommun den vitamininjektion den behöver för att komma igång igen. Att som ni inom socialdemokratin gå och tro att allt ska vara som det alltid har varit vill jag påstå är naivt så det räcker och blir över.

  12. Mikael Sundling

    Svar till IF Metall (2010-05-05 11:41)
    Del 1
    Visst har vi reserverat oss mot majoritetens förslag. Men de är oftast de förslag som vi känner är ren vänsterpolitik. Och just den politiken anser vi inte är bra för vår kommun, så därför säger vi ifrån genom att reservera oss. Vi är trots allt olika partier och då bör man rimligtvis tycka olika. Skulle alla resonera som dig så skulle Vindelns kommun ha ett parti som ingen går emot oavsett vad de tycker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.