Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Partiernas skattepolitik

Hade under några dagar tänkt redovisa vad våra olika Riksdagspartier har tänkt göra med skattefrågorna.
 
Jobbskatteavdraget
Har införts i fyra steg och har inneburit en skattesänkning på totalt 71miljarder, varav 10miljarder för det fjärde steget.
 
Socialdemokraterna: Jobbskatteavdraget ska inte byggas ut. Egen kommentar: De vill med andra ord ej ta bort det. Det går bra att leva om men de har nog insett att det är bra för Sverige. Bra att alliansen fått Socialdemokraterna att inse att det svenska skattetrycket ej är bra för Sverige!
 
Miljöpartiet: Jobbskatteavdraget ska inte byggas ut. Föräldralediga ska få möjlighet till samma jobbskatteavdrag som de som arbetar. Egen kommentar: Samma som ovan

Vänsterpartiet: Avvisar jobbskatteavdraget helt! Egen kommentar: Hur ska de lyckas få en regering att fungerar med dessa!
 
Moderaterna: Om ekonomin tillåter fortsätta sänka skatten för dem som arbetar, med fokus på låg och medelinkomsttagare. Egen kommentar: Den bästa lönehöjningen för vi som arbetar är detta. Vi får mer pengar över att konsumera och konsumtion skapar arbeten.
 
Folkpartiet: Vill i närtiden prioritera pensionärerna framför fler jobbskatteavdrag. Framtida skattesänkningar måste vara finansierade. Egen kommentar: Regeringen har i dagarna tillför 5Miljarder till pensionärerna så på den punkten är FP i hamn.

Kristdemokraterna: De ska ha ungefär nuvarande storlek. Prioriterar inte ytterligare jobbskatteavdrag, utan snarare ytterligare stag för sänkt skatt för pensionärerna. Egen kommentar: Samma som ovan.
 
Centerpartiet: Vill gå vidare med ytterligare skatteavdrag för låg och medelinkomsttagare. Egen kommentar: På "riksdagsplanet" gör Centern ett bra jobb!
 
Källa: DI
 
/Sunken

 

Etiketter: , , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Jag noterade att du tycker att på riksdagsplanet gör centern ett bra jobb.
    Men på det lokala planet då.Du är så märkvärdigt tyst.

  2. Jonas E

    Hur ska man få ständigt sänkt skatt och bibehållen välfärd att gå ihop, om man fortsätter i denna stil så kommer vi att sluta som Grekand.
    Tänk om man skulle driva sin privatekonomi som Alliansens driver Svenska staten:
    Sänka sin egen inkomst(jobbbskatteavdragen, mm), utan att sänka sina egna utgifter(bibehållen välfärd), låna för att gå ihop(budgetunderskottet), sälja sina tillgånar till underpris(Alliansens utförsäljningarav statens tillgångar): man skulle ha ett lokalkontor för kronofogden här hemma om man skulle driva sin egen ekonomi som Alliansen.
    Dags för lite vett – Regeringsskifte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.