Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Tapp!

Ingen rolig läsning! (Klicka) Frågan är hur vi ska komma runt problemet. Ska vi som sossarna vill höja skatten eller som de prövade lägga ner byaskolor? Eller ska Vindelborna ta sig an en ny politik med nya visioner?

Anser att det sistnämnda är den enda lösningen, en ny politik som kommer med nya ideer istället för gammal skåpmat som inte främjar inflyttning och inte kapar onödiga kostnader.

Angående skatten! Kommer vi att ligga flera tusen kronor per år i högre skatt än Umeå hur ska vi då locka hit folk? Vi måste ha en skatt som är liknade den i Umeå så är det bara. (Vi ligger 30öre över nu!)

Vi måste få till ett mycket större samarbete med kringliggande kommuner för att på så sätt minska kostnaderna. Mer kommer ska till lillsyrran som fyller år idag.

/Sunken

Etiketter: , , ,

8 kommentarer

  1. Fred Genom Överlägsen Vapenmakt

    en ny politik med nya visioner…
    det låter väldigt intressant det, är den något i stil med opositionens budget för 2009 🙂 eller?

    Jag är väldigt nyfiken på vad ni har för revolutionerande ideér för att rädda kommunen och öka inflyttningen

    men dum är den som inte är öppen för förändring,,

    berätta gärna mer om era ideér och tankar..
    MEN skippa gärna ”drag under galoscherna attityden”
    och håll ideérna på en realistisk och greppbar nivå.

  2. Magnus Sigvardsson

    Är själv inflyttad från Umeå 2001 och då jag och min familj bestämde oss att flytta till Vindeln så kollade vi då aldrig i vilken skattetabell Vindeln låg. Ena orsaken varför vi flyttade var självklart att det är betydligt billigare att äga ett hus här, en annan orsak var att skolan är bra och det finns bra med fritidsintressen för barnen. Jag skulle gärna betala högre skatt om dessa pengar vore öronmärkta för skola,vård samt barnens fritid. Tänker givetvis på en konstgräsplan vid Fritidscentrum i samarbete med skola och kommunens föreningar. Då tror iaf jag att fler skulle vilja flytta hit.

  3. Mikael Sundling

    Svar till Magnus Sigvardsson (2010-02-18 11:53)
    Vi är alla olika Magnus! HUsen är billigare det stämmer, men du glömmer bort att bankerna ej ger oss samma vilkor som de i Umeå. Vi får oftast ett topplån som kostar mycket med pengar, medans de flesta i Umeå får allt på bottenlån. Jämför du sedan vad en familj i Umeå betalr i månaden med vi som har något billigare hus skiljer det inte så mycket. Att vi dessutom har bland de dyraste avgifterna för vatten och avlopp mm måste också räknas in.

  4. Mikael Sundling

    Svar till Magnus Sigvardsson (2010-02-18 11:53)
    Skattesats Vindeln!
    Inkl kyrka:35.102 Ej kyrka:34.062 Kommunal:22.90 Landsting:10.50 Svenska kyrkan1.04 Begravningsavgift0.662

    Detta innebär för mig som är med i kyrkan att jag betalar 35,102kr/skatt för varje hundring jag tjänar.

    Tycker det är ganska mycket pengar. För dessa anser jag att vi ska få en bra ”effektiv” service.

    I Umeå har de följande skattesats: Inkl kyrka:34.25 Ej kyrka:33.24 Kommunal:22.60 Landsting:10.50 Svenska kyrkan: 1.01 Begravningsavgift:0.14

  5. Magnus Sigvardsson

    Det är väl klart att vi alla är olika, och tur är väl det.
    Håller med dig om att vi får sämre villkor från banken, MEN då du skriver att det inte skiljer så mycket mellan tex fam Sigvardsson och min svåger som har ett hus i Umeå i måndadskostnad skulle jag vilja veta vad du menar med citat: ”Jämför du sedan vad en familj i Umeå betalr i månaden med vi som har något billigare hus skiljer det inte så mycket” Dom 4000:- det skiljer är iaf för oss ganska mycke pengar som jag hellre lägger på familjen. Är det lite skillnad för dig så säger jag bara: GRATTIS

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.