Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Denna simhall igen

Publicerar en blogg jag skrev 2008-08-18 21:40 på nytt, då snacket om att det är vårt förslag som kommer att kosta 50mkr, vilket det inte är utan vi fick inte vårt förslag utrett. Här kommer bloggen:

Vi skattebetalare i Vindelns kommun kommer att inse att vi kastat pengarna i sjön när det gäller att renovera den gamla hallen. Men nu är det så här majoriteten vill ha det och jag-vi kan inget annat göra än att beklaga ’ert’ beslut.

Andreas Eriksson (kommunals ordförande)stör sig rätt ofta på att vi inte kan presentera ett förslag till hur vi ska få pengar till ett eventuellt nybygge. Vi kan inte presentera nåt förslag till finansiering när vi inte vet vad ett nybygge som vi vill ha det kommer att kosta.

För som jag tidigare sagt så är det majoritetens förslag till nybygge som presenterats. Och enligt deras utredning kommer deras förslag att kosta 57,5miljoner att bygga.
Vi ville ge Vibo i uppdrag att göra en ny utredning men där körde ni i majoriteten över oss rejält!

Sen om det mot förmodan skulle bli så att ett nybygge skulle bli av så anser jag att vi måste helt enkelt låna pengarna till detta när ekonomin ljusnar vill säga.

Vi måste också satsa för fortsatt överlevnad!
Om vi vill ha positiva befolkningssiffror är det just satsa vi måste göra och inget annat.

Nu monterar ni i majoriteten sakta men säkert ner vår äldreomsorg, fritidsutbud mm.
Tur att vi fortfarande kan erbjuda en bra skola men jag är rädd att snart kommer osthyveln dit också. Tycker att det är bra att vi tillsammans med majoriteten tog beslutet om att bygga det nya hyreshuset.
Men vi får inte glömma bort att dessa personer också ska ha nåt på fritiden att göra. Och dom blir säkert gamla nån dag och kanske behöver omsorg och då kan det ju vara roligt att veta om det finns personal som kan ta hand om dem.

/ Sunken

PS: Röd-grön röra

 

Etiketter: , ,

13 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Äntligen kom Sundling ner på jorden.

    Kapitalkostnaden för en 60 miljonerinvestering är: Avskrivning 2-3 mkr per år (20-30 år) och 5% kalkylränta 3 mkr per år. Totalt 5-6 mkr per år.

    Dessa pengar måste tas in någon annanstans!

    Eftersom befolkningsprognoserna visar att Vindeln kommer att minska ytterligare och antalet barn/ungdomar minskar från ca 100-120 per åldersgrupp till 50-60 per åldersgrupp. Fler kommer att dö än födas. Det är kalla fakta. Endast en stor industri eller gruva i Vindeln skulle kunna förändra detta!

    Och badarna ska betala ökar priset från 30-50 kr till nära 200 kr/bad.

  2. Läsare

    Vet inte om jag är trög, men det står tydligt att Moderaternas förslag ej fått utredas ännu och de säger att deras blir billigare. Ett tips till dig Po som tydligen tagit som din livsuppgift att smutskasta M i Vindeln läs inläggen innan du skiver kommentarer. Eller så fortsätter du på inslagen bana så vi alla kan ignorera dig totalt.

  3. Per-Ola Moström

    Moderaterna är i minoritet i fullmäktige. Deras förslag har röstats ner i demokratisk ordning. Dom är ju ”världsmästare” att kräva utredningar – som kostar stora pengar!

    It-enheten, hela organisationen, badhus, bro över älven mm.
    Allt sånt kostar. Man bör nog visa vart man vill ta pengarna ifrån – först!

    Majoriteten i Vindeln är duktiga, noggranna och ansvarstagande!

    Kanske får det min livsuppgift att klä av moderaterna…

    Tack för tipset!

  4. Men snälla

    Moström skriver att moderaterna är i minoritet vilket gör att det inte blir några Utredningar om inte socialisterna går med på dessa.
    Så utredningarna är beslutade av majoriteten inget annat.
    Vissa vill få det se ut som moderaterna styrt kommunen men det sker först efter valet

    Tur kommunen nu har ekonomer som förstår hur majoritet opposition fungerar och även har koll på länkarna

  5. Man blir bara så trött på Isak Moström

    Isak Moström.Det är inte svårt att se livsuppgiften för denna människa.Att med elakheter och förtal försöka ondgöra Moderaterna i Vindeln.
    Det känns skönt att denna människa bor på andra sidan kommungränsen och framför allt Moderatbloggare tag ingen notis till denna ensamma Isak Moström.
    Vi är många som vet hur hans räkneegenskaper har fungerat så andas lungt.Det enda som oroar är framtiden för Granö golf.Puu vad vi svettas!

  6. Per-Ola Moström

    Jag förstår att jag tröttar ut Vindelnmoderaterna.

    Det går så när man ger sig ut på ”svagisen”.

    Personangreppen istället för argumentationen om simhallen fortsätter – konstaterar jag!

    Typiskt unkna Vindelnmoderata sätt att jobba!

  7. Mikael Sundling

    Svar till Per-Ola Moström (2010-02-10 10:11)
    Kan till viss del förstå varför du är sur och arg P-O. Svaret på varför det är enkelt!: Vi kritiserade öppet ekonomikontoret för att ordningen där var under all kritik. Vi fick siffror presenterade för oss som inte stämmde mm mm.

    Men vi anser att om det finns brister i en orgnanisation så ska man som politiker kunna slå näven i bordet och säga att nu får det vara nog. Man kan inte behaga alla så enkelt är det!

    Och åter igen jag rår inte på de som lämnar anonyma kommentarer, det kan vara vem som helst! Kanske en granne du rykt ihop med, eller nån helt annan.

  8. gamla siffror som vanligt moström

    Snacka går ju men som vanligt gamla protokoll eller felaktiga fakta vi är inte förvånade men glada vi nu har bättre underlag
    senaste protokollet är från KF 2008 02 11 och där är nybyggnad kostnaden 57,5 miljoner enligt majoritetens uträkning
    och att lappa den gamla skulle kosta 22,5

  9. Per-Ola Moström

    Sunding kommenterar mitt inlägg 10/2. Vilket jävla skitsnack från din sida om ”ordningen på ekonomikontoret”.

    Det finns inte EN ENDA protokollsanteckning om detta!!!

    När jag sa upp mig vädjade ledningen till mig att fortsätta!

    Revisorerna har till och med skrivit ett år att de prognoser som presenterats har varit av HÖG kvalitet. Jag fick mycket beröm från politiker och tjänstemän när jag införde den nya prognosmodellen (som fortsätter än idag).

    Den tas fram av verksamheterna och presenteras politikerna. Att sen inte vissa moderater förstod siffrorna.

    Din TJÄNSTEMANNAJAKT är patetisk!!!

  10. Självkänsla av sällan skådat slag

    Moström tycker tydligen att hans arbete i Vindeln har fungerat utomordentligt.
    Det är en självkänsla av sällan skådat slag,och jag tycker Moström skall få stå med flaggan i topp om han själv känner så.
    Njut av din pension och koppla av.
    Men sluta spela Allan för det kan finnas en risk att du blir genomskådad.Ex vis dina simhallsresonemang visar en sida som är störande,att visa på simhallsbyggen runt om i Svea Rike är enbart löjeväckande.
    Självgoda människor glömmer lätt att man alltid har en överman,i detta fall de som kan ta fram smarta lösningar som är anpassade för det lokala behovet.

  11. Moströms tjänstemannajakt

    Moström försöker framstå som oersättlig.
    Vid ett av kommunledningens senaste möten lär samtliga ordföranden tagit ordet och förklarat vilken skillnad det nu är på siffrorna.
    Inget utav dessa utalanden står heller i protokoll.

    Sen är det förvånande att med en sån påstådd utbildning använder sig utav ett sådant språk. Ovårdat med svordommar men kanske något att förvänta sig av yttersta vänstern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.