Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Prestige kostar pengar!

i Västebottensnytt kan man se följande klipp: 

 

Vi hade som vallöfte att försöka få till en utredning och sedan ett eventuellt nybygge av en simhall. Vi fick inte göra utredningen och ett nybygge ser säkert alla att det inte blivit. (Brevid fritidscentrum skulle det bli)  Enligt de experter vi hade vidtalat så var alla nästan rörande överrens om att renovera en så pass gammal simhall skulle kosta otroligt mycke pengar och ge mindra än om vi skulle bygga en ny totalt handikappanpassad och energisnål hall.
 
Nu har Sossarnas och resterande majoritet ytterligare en gång kostat oss skattebetalare en massa pengar. Vi ville bygga nytt majoriteten sågade och började med ett lappa och laga projekt. Kan bara känna mig besviken på en majoritet (S+c) som i stället för att lyssna och kompromissa köra sitt eget race för att de inte kommer med förslagen själva. Återkommer med mer om detta senare, ska på UFNau nu.
 
/Sunken

 

Etiketter: , ,

31 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Ett nybygge på 50 miljoner kostar ca 150 kronor extra per bad?

    Vad vill moderaterna ta bort istället?

    Eller ska det betalas av de som ska bada?

    Kanske ändå billigare att bjuda på buss till annat badhus?

    Nytt badhus i all ära om inte pengarna finns…
    Kommunen behöver inte mer lån är min erfarenhet!

    Lån kostar ränta och amorteringar och de resurserna måste istället tas från annan lagstadgad verksamhet!

    Var står moderaterna? Låna 50 miljoner till?
    (Det är bara en tidsfråga innan räntorna drar iväg.)

  2. robban

    Jag tror inte vi behöver spara så mycket mer vi har ju sparat en del när nån har gått i pension. 🙂
    Moström byt ut alla badhus och skriv in lastbil.

  3. Per-Ola Moström

    Och Enköpings kommun beräknar en nybyggnation idag till 200 miljoner för en 25 meters bassäng….

    http://www.sr.se/cgi-bin/uppland/program/amnessida.asp?programID=3719&Nyheter=&grupp=9754&artikel=3197365

    I en sammanställning från Bofsport skriver man:

    ”Bara under de närmaste åren 2005-2007 är det 37 kommuner som påbörjar någon form av byggnation. Kostnaden för moderniseringen hamnar ofta över 50 mkr och i flera fall över 100 mkr. ”

    Källa: http://www.bofsport.se/dokument/inomhusbad.pdf

    Sen har priserna ökat ytterligare!

    Så: Tänk efter – före!

    Tycker f.d. anställd chefsekonom

  4. Man blir bara så trött på vissa överspända

    Märker tydligt att Moström är i gasen,Moderaterna ville ta fram en utredning vad ett nybygge vid fritidscentrum skulle kosta och vilken energibesparingen ett samköre med ishallen skulle innebära.Detta skulle ske före fullmäktige skulle ta ställning till nybygge vid fritidscentrum eller renovering av nuvarande anläggning.Det är enbart löjeväckande att se Moströms försök att ta fram dyra lösningar i Svea Rike.
    Vi har ingen tilltro till en person utanför vår kommun vars enda syfte är att jävlas med oss Vindelbor.I det här ärendet berörs inte bara Moderater utan alla Vindelbor.

  5. Man kan bara sucka och tycka synd om karln

    P-O.M är han rätte mannen att tänka efter -före.
    Finns bara ett ord: lastbilsekonomen.
    Säger allt.

  6. Simmare

    Trots att jag är borgerlig så funderar jag vad Centerns Ewa-Maj dillar om i detta reportage. En privat aktör som driftar det, de må väl för tusan va kommunen som måste kosta på anläggingen först innan en privat tar över. Det blir samma slantar.
    Svälj stoltheten och gå på Moderaternas förslah och bygg nytt och erbjud sedan en privat aktör att ta över det måste vara det klokaste! Har förståt att Center är pase och ett nytänkade saknar de helt. Från och med nu kommer ni Moderater få min och min frus röst det lovar jag. Ni har visoner och tycks dessutom ha bägge fötterna på mattan.

  7. Mikael Sundling

    Svar till Simmare (2010-02-08 21:08)
    Tack för den! Håller med dig i allt du skriver. Det är som med en bil! Den kommer till ett stadium där den blir för dyr att underhålla, då kan man välja att lägga tusentals kronor på reparationer eller köpa sig en bättre som inte kostar lika mycket i underhåll.

  8. Per-Ola Moström

    Det har ju tagits fram utredningsunderlag tidigare. Och på de grunderna har beslut om stegvis renovering tagits. Och kostar ca 20 mkr.

    Moderaterna tror tydligen att simhallar är billiga. Men investeringskostnader måste alltid betalas av något annat. Något annat måste stå tillbaka.

    Men där är moderaterna tyst som vanligt. De gnäller bara! Snacka om ”kvartalspolitik”.

    Bemöt argument istället för att komma med sunkna personangrepp!

    Eller är Ni för feg att ta en offentlig debatt? Varför i tusan skriver då Sunken om detta om han inte vågar debattera ????

    Feghet?? Brist på argument??
    Val 19/9!

  9. Per-Ola Moström

    Sunken skriver: ”Nu har Sossarnas och resterande majoritet ytterligare en gång kostat oss skattebetalare en massa pengar”.

    Håll dig till fakta. Det är investerat 3,5 mkr i energisparande som har en pay-off tid på ca 7 år! Som sänkt driftskostnaderna! En mycket god investering!

    Det är att göra något effektivt och billigare!

    Vad får Sunken alla illvilliga och felaktiga saker ifrån???

    Eller förstår han sig inte på ekonomi???

    Och han tänker sig bli riksdagsman……

    Puh….

  10. Per-Ola Moström

    Sunken skriver: ”Nu har Sossarnas och resterande majoritet ytterligare en gång kostat oss skattebetalare en massa pengar”.

    Håll dig till fakta. Det är investerat 3,5 mkr i energisparande som har en pay-off tid på ca 7 år! Som sänkt driftskostnaderna! En mycket god investering!

    Det är att göra något effektivt och billigare!

    Vad får Sunken alla illvilliga och felaktiga saker ifrån???

    Eller förstår han sig inte på ekonomi???

    Och han tänker sig bli riksdagsman……

    Puh….

  11. Mikael Holmlund

    Trovärdighet ?

    Det är med förvåning jag se att Moström hanvisat till ett företag med 0 anställda och en omsättning som mer tyder på en hobbyverksamhen en ett seriöst företag. Låt oss göra en seriös utredning och med hjälp av den bestämma hur vi ska agera.

  12. Isak

    Enligt Sunken så är Vindelns kommun konkursmässig och har
    krävt utredning för ett samgånde med annan kommun. Märkligt
    att man inte i sitt valmanifest kräver omröstning i höstens
    val för ett uppgående i annan kommun. Inför kickoffmötet
    för moderaterna i Vindeln så hade man inte informerats om
    att Redstig hade suttit i kommunstyrelsen och beslutat utan
    vetskap från dom andra moderaterna om att en ytterliggare
    ekonom skulle anställas för minst 500.000 kr. Det låter
    som den ene inte vet vad den andre gör, eller är det en kamp mellan dom nya och gamla moderaterna?

  13. Leif Byggare

    PO skriver: Det är investerat 3,5 mkr i energisparande som har en pay-off tid på ca 7 år! Som sänkt driftskostnaderna! En mycket god investering!

    Personalen mår illa huset håller på att falla ihop hur tusan kan man då få igen 3,5miljoner? Räkna ”kanske” du kan men inte hur hus ska underhållas. Sen en annan sak har du inte förtsått att Sunken inte vill debattera med en som ägnar sig är rena personangrepp? Sunken gör ett bra jobb trots att du försöker sänka honom med en massa skitsnack om dittan och dattan!

  14. Per-Ola Moström

    Jag påstår att jag vet mer om ekonomi än Sundling. Han vill mer än han kan.

    Att inte investeringen har gått vidare beror på – penningbrist! Men beslutet kvarstår vad jag förstår.

    Sunken må gömma sig i ett högerhörn om han vill. Men han kandiderar till riksdagen och vill ha röster! Jag är också en röstande! Glöm aldrig det!

    Efter 6 år i Vindelns kommun och nära 20 år i kommunal verksamhet så har jag kännedom om väldigt mycket om kommunal verksamhet.

    Istället för att liera sig med de som har kunskap så tar Vindelnmoderaterna strid! Och kommunalpolitik handlar om att samarbeta!

  15. Man blir bara så trött på Isak Moström

    Isak Moström har inte förstått eller vill inte förstå att politik är att partierna skall tala om sina förslag,och faller förslag från oppositionen ihop med majoritetens så är det bingo.Men det mest förödande för samhällsutveckling är om inte det finns konkurrens inom politiken.Då stagnerar utvecklingen.
    Det är därför privat verksamhet har haft en sån enorm utveckling under åren,det kan vara svårt att förstå för många som levt i en bubbla med trygghet och stagnation.Det har för vissa blivit så att kommunal verksamhet är det enda saliga,och inga alternativ finns som är bättre.Vad säger 20 år?

  16. Bredd och innovation är mer än 20 år

    Man kommer till ett vägskäl när en renovering kan vara rena Ebberöds bank.
    Man bör vara särskilt vaken när det gäller simhallar och andra offentliga byggen med stort slitage och där nya energisnåla lösningar kommit fram.30-40 år är en lång tid för en simhall.Räddningen i Vindeln kan vara pennigbrist som bromsar upp och ger utrymme till eftertanke och nya val.
    Dessutom kan man lugna Isak Moström med att Moderaterna har en utomordentlig kontaktkedja med både kunskap och kompetens.För många i denna kedja är 6 år som ekonom som en fis i rymden.

  17. Per-Ola Moström

    Den ”kompetens” som Vindelnmoderaterna hänvisar till stod upp i fullmäktige och påstod sig bygga en NY simhall för 30 miljoner! Han hade tydligen gjort en egen kalkyl hemma i sovrummet!

    Var det specialisten?

    Skrattretande att stå upp i fullmäktige att påstå att det går att bygga en simhall för 30 mkr!

    VAR HAR NI FÖR UNDERLAG FÖR DETTA?
    Upp till bevis!

    Det behövs bara en fis för att avslöja detta omöjliga moderattrick!

  18. Mikael Sundling

    Svar till Per-Ola Moström (2010-02-10 10:15)
    Vårt interna partiarbete avslöjar jag inte för dig! Mig veterligen så är du en töcken där ekonom, eller har du byggnadingenjörsutbildning också! Om inte zipit. De vi rådfrågar kan byggnadskonsten, du kan väl inte gå och tro att vi frågar en ekonom vad det tycker om kakelplattsättningen, fukt/värmeproblem i vår simhall?

  19. Mikael Sundling

    Svar till Bredd och innovation är mer än 20 år (2010-02-09 23:27)
    Håller med dig! Tror inte de som kan det här med byggnationer ljuger oss rakt upp i ansiktet när de säger att det kommer att bli samma kostnad att renovera ett ruckel som att bygga en ny!

  20. Mikael Sundling

    Svar till Per-Ola Moström (2010-02-09 12:03)
    Det råkar vara så här att vi har en handfull ekonomer inom partiet och de kan sin sak.

    Du skriver: Istället för att liera sig med de som har kunskap så tar Vindelnmoderaterna strid!

    Vilket idiotiskt resonemang! Vi tänker olika så enkelt är det!Om alla skulle tänkte lika så blir de en form av kommunism och jag förstår att det är din högsta önskan. Men partier måste tänka olika för att en demokrati ska fungera fullt ut. Vårt parti har medlemmar som alla andra och de har bestämmt att simhallen är viktig fråga för kommunen! Och vi Moderater tycker inte om när kommunalamedel slösas bort!

  21. Per-Ola Moström

    Och så lite mer fakta:
    Ett av de senare familjebad som byggts i Sverige är Husbybadet i Stockholm, till en
    byggkostnad av ca 98 Mkr. Badet som har en total våningsyta på ca 5 000 m2 innehåller
    en 25-metersbassäng med djupdel, undervisningsbassäng, barnpool, hopptorn 3 meter,
    liten äventyrsdel, gymlokal, motionslokal, rehab/relaxavdelning och servering.
    Källa: http://www5.goteborg.se/prod/ioff/dalis2.nsf/vyFilArkiv/hallrapport.pdf/$file/hallrapport.pdf

  22. Man blir bara så trött på Isak Moström

    Isak Moström skryter med 20 år i kommunal verksamhet,han måste ha sovit mesta tiden eller varit så självupptagen att han missat vad politik är.Politiken skall komma med visioner och ideer.
    Politiker utan ideer och visioner kan lika gärna kliva åt sidan för a och o är jobba framåt för att skapa ett bättre samhälle.
    Att då få se att en 63-åring trakassera en ungdom på det vis som Isak Moström håller på i bloggen visar på en typisk JANTE.
    Men Mikael låt inte karln trötta ut dig utan läs mellan raderna att här ”skramlar det” så högt att hundarna skäller i Spöland.

  23. Han tigger om att få mothugg så var så god

    Isak Moström skall ha klart för sig att det finns till skillnad från honom begåvningar som både kan räkna och bygga smart och lokalt anpassat.
    Det är rent löjeväckande att se hans exempel, tyder ochså på att karln saknar helt egna ideer och visioner.
    Man förstår nu att han högg första lastbil utan att kunna tänka sig att det kunnat finnas något bättre på marknaden om han låtit göra en riktig upphandling.
    Lägg märke till läsare, att karln tycker sig vara världsmästare på det mesta här i livet.Det är märkligt att ett sådant geni tog sin ”mats ur skolan”
    Avslöjande så det smäller.

  24. Per-Ola Moström

    Vilken löjlig kommentar som inte ens vågar skriva ut vem som skrivit den! Snacka om moderat TJÄNSTEMANNAJAKT och JANTELAG! ”Du ska inte tro att du är någonting”….

    Jag ska återkomma till lastbilen längre fram. Det var ingenjörerna på tekniska kontoret som äskade, upphandlade, handlade, inköpte den! Det jag gjort är att försvara dom!

    När jag sa upp mig så vädjade ledningen att jag skulle fortsätta jobba. Men jag sa redan när jag började i Vindeln för snart 7 år sedan att jag skulle gå!

    Jag har god kännedom om kommunal verksamhet och har bara valt att bemöta Sundlings missnöjesskriverier!

  25. Vi följer Netiketten 2010-02-04 framöver

    Isak Moström är genomskådad.
    Utsänd av garderobspartiet att göra livet surt för Moderaterna.
    Socialdemokratin kunde inte funnit bättre megafor.Grinig,elak,avundsjuk och självgod.
    Jag hoppas läsarna märker stilen,när man är nog elak så måste Moström använda svordomar.
    Moderater! Håll en låg profil mot denne man och låt han avslöja sig och sina uppdragsgivare.
    Läs på netiketten 2010-02-04.Vi försöker följa den även vi kommentatorer i fortsättningen.
    Moderater nu kör vi inför valet på bred front!!!!

  26. Torsten

    Jag har med intresse följt bloggarna i VK/vindeln. Ni gör ett bra jobb som orkar men kom ihåg att vara ödmjuk, sträck ut din hand men låt aldrig någon ta den handen sen hela armen för att sen äga hela kroppen och slänga den där de själva hör hemma, i skiten!
    Tyvärr så finns det sådana människor överallt och kommer tyvärr alltid att finnas. Alla har rätt att säga vad de tycker, skriva vad de känner. Men de växer bara om de får den uppmärksamhet de vill ha, så ge dem aldrig den!
    Avundsjukan kan te sig på olika sätt.Men ett är säkert! Sådana som tex Moström får inte många röster i ett val

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.