Mikael Sundling (M) Tvärålund

Tillsammans utvecklar vi Vindeln

Partiledardebatt!

Hörde debatten igår på radion. De rödgröna med Mona i spetsen gnällde i vanlig ordning och de lyckades inte presentera hur de rödgröna ska finasera allt de lovar och på direkta frågor lämnade de sällan svar!  Dessutom så skyllde de den rådande ekonomiska världskrisen på Sverige. Som att det var vi som rår för den! (Hade inte förväntat mig något annat heller). Vi får inte glömma bort att Sverige är ett av de länder i världen som klarat krisen bäst, att det är så är vår nuvarande regerings förtjänst ingen annans. Vi hade troligen haft större arbetslöshet och större statsskuld mm om skattehöjarvännerna hade styrt!

Jag hoppas att alla som lyssnade känner som jag nämligen: Vill vi ha fortsatt trygghet och utveckling i vårt land så bör vi rösta på alliansen även i detta val.

Fredrik skötte sig som vanligt mycket bra, och Jan björklund fullkomligt pulveriserade sitt motstånd. Alla vet säkert att elen är dyr och om de rödgröna får ta över så lär priset bli ännu högre. Och mina vänner i inlandet! BRÄNSLET till våra bilar som vi behöver för att ta oss till och frän arbete, fritid vänner mm kommer att bli dyrt "MYCKET DYRT" om de rödgröna tar över rodret efter nästa val. Låt oss slippa att vrida tillbaka klockan utan rösta på en politik som är nytänkade och klart bäst för vi svenskar!

TA EN BORGERLIG VALSEDEL TILL HÖSTEN VETJA! 

Här kan ni lyssna om ni missade debatten!

/Sunken

Etiketter: , , , , , , , , ,

21 kommentarer

  1. Lyssnare

    Man undrar om Sundling verkligen lyssnade på debatten. Han påstår att oppositionen skyllde världskrisen på regeringen! Snacka om att föra fram felaktiga uppgifter!

    Vad oppositionen sa var att regeringen gjort för lite för att bekämpa krisens effekter! Det är en helt annan sak!

    Vi ser därför nu vad som händer i kommun och landstingssektorn: Avskedanden i massor pga. att regeringen lämnat kommunerna i sticket.

    Men för lånade pengar har man sänkt skatten för de rika!
    Det är dax att avsluta högerexperimentet i höst och föra landet åter till en solidarisk politik.
    Vägen tillbaka blir tung!

  2. Per-Ola Moström

    Fredrik Reinfeldt har hittat ett nytt sätt att angripa de Rödgröna. Hans anklagelser går ut på att de vill skicka ”bärande delar” av nya förslag ”till utredningar”. Han kallar därför dessa för ”fusköverenskommelser”.

    Själv har han under de senaste 3 ½ åren suttit som ledare för en regering som har ”fuskat” fram nya regler och lagar på löpande band – helt utan att utreda eller ta hänsyn till någon kritik från remissinstanser eller synpunkter från experter eller andra sakkunniga.

    I flera fall har dessa Reinfeldtska ”fusköverenskommelser” slutat i kaos, ånger och pinsamma reträtter.

  3. Per-Ola Moström

    Citat:
    ”Att på ett rationellt och humant sätt nedmontera den generella välfärdspolitiken…. Arbetet kommer att kantas av misstag, bakslag och besvikelser, precis på samma sätt som det mödosamma arbetet med att bygga upp modellen, men det måste ske.”

    (citat ur Anders Borgs bok ”Generell välfärdspolitik – bara magiska ord” 1992)

    Citat 2:
    ”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras.”

    (citat ur Reinfeldts bok Det sovande folket, 1993)

    Den gamla högern talar idag i ny dräkt som ”nya”. Nyliberalism är och var Reagans ideologi!

  4. Mr Cool

    Moström verkar gilla citat så då skall även jag komma med ett. Första maj 2000 lät det så här när en socialistisk påläggskalv och f.d. ekonomiminister höjde rösten, P Nuder: ”Vi socialdemokrater VILL INTE och TÄNKER INTE samarbeta med några kommunister i det nya seklet.”

    Eftersom Moström även visat stort intresse för brott och straff så vill jag även citera Mikaela Persson, språkrör för Grön Ungdom Skåne ”vi ska inte utvisa dömda våldtäktsmän även om vi har möjlighet till det.

    Motiveringen?

    Problemen skickas bara vidare till något annat land”

    Kommentar från den ”oberoende”????

  5. Man kan bara sucka och tycka synd om karln

    Mikael! Det är fortsatt jobbigt att se att Moström sitter och bevakar din blogg för att försöka slå undan benen på en yngling som bryr och engagerar sig i dagens samhälle och dess framtid.
    Det är tjusigt av dig att inte klippa av denne bråkstakare.Det visar att du är ett framtida ämne för vårt parti.
    Man måste betänka att den före detta ekonomen inte har annat för sig än att försöka svärta ner moderater.
    Han verkar vara totalt förblindad och på gränsen rasande,ja man kan bara sucka och tycka synd om dessa ensamma människor.
    Förresten känner du att det inspererar att få mothugg.Bra!!

  6. Per-Ola Moström

    Sunken gömmer sig i skamvrån som vanligt. Att han inte svarar på frågan om sin syn på dödsstraffet är anmärkningsvärt.

    Till Cool: Vare sig VP eller Ohly säger sig vara kommunist idag. Läser du inte pressen? Det är väl snart bara moderaterna och centern som hoppas att Kinakommunsterna tar över Volvo???

    Jag har en gång i livet gjort ett stort misstag. Röstat på högern! Det var mitt första val för över 40 år sedan. Jag var inte medveten då om vad högern stod för så det är väl förlåtet! Fler har tid att ändra sig!

    Jag bevakar borgerliga bloggar regelbundet. De sprider ju så mycket tokigheter!

  7. Per-Ola Moström

    Till ”suckaren”: Lever vi inte i ett land med yttrandefrihet? Är det inte bra att det blir en offentlig debatt?

    ”Suckarens” åsikter liknar kineskommunisternas inställning till kritik!

    Ni verkar ha närmat Er varandra!

    Jag är inte rädd att YTTRA MIG i fullmäktige eller på nätet! Inte hellre behöver jag krypa under signatur!

    Och Sundling vill att man ska rösta på honom till riksdagen!

    Patetiskt!

  8. Hårt arbetande

    Moström. 92, 93 årtalen du refererade till, var stod VP och Lars Ohly då? Var stod Ohly som partisekreterare för VP mellan åren 1994-2000. Hur mycket fifflades det med siffror på kommunens ekonomiavdelning tidigare?

  9. Mikael Sundling

    Svar till Mr Cool (2010-01-21 13:06)
    Skulle vara roligt att veta om karln aldrig gjort ett fel under sin ungdoms eller kom dessa endast på äldre kan man undra. Jag tror och tycks veta att experimentet med S,VP,MP skulle kunna bli en katastrof får Sverige. Men förhoppningsvis så vill svenska folket slippa bråk i en regering så vi kommer att sitta säkert.

  10. Vilket uttömmande svar

    Mikaels svar på vad han tycker om Maud Olofsson är verkligt uttömmande. Men vad tycker Du om Vindeln-centern som är ett av två partier som styrt Vindelns kommun de senaste åren? Du har inte varit blyg att skriva vad Du tycker och tänker på Din blogg. Men den senaste tiden har kritiken enbart riktats mot S i Vindeln. Visst vet Du att det är c och s som styr i Vindeln. Eller har Du blivit tillsagd att avstå från att kritisera centern i Vindeln?

  11. Man kan bara sucka och tycka synd om karln

    Att man kan bli så förblindad att man inte ser skillnad på M idag och någon gammhöger för 50 år sedan.
    Nej allt bottnar i att vissa män endast är ute för att bråka och visa sig på styva linan,det är helt enkelt bedrövligt och på gränsen sjukligt.
    Men du Mikael stå på dig och låt inte dessa vilsna och ensamma människor påverka dig.Undertecknad kommer aldrig att avslöja sig för det skulle få det att lukta dåligt i vissa herrars byxor.
    Än en gång Mikael det finns dom inom kommunal förvaltning som står på din sida.
    2010 är året vi aldrig kommer att glömma!!

  12. Mikael ! Kungen som orkar med dessa kommentarer

    När man ser vissa kommentarer på Mikaels blogg så är man glad att vissa ekonomer hoppade av.
    Med en sån inställning till politik och samhällsutveckling så hade han blivit avklädd på sikt. Det är skönt att ekonomiavd i Vindeln idag har hårt arbetande kvinnor som vet hur ekonomi skall fungera och framför allt skiljer på politik och tjänstemannarollen.
    Män som tycker att Talibaner skall få härja fritt är inget annat än ”män som hatar kvinnor”.Jag skriver detta så du skall förstå vilken modell det är på vissa herrar som kommenterar dig.Dom borde skämmes tamme fan!Men vi tror på Mikael så det så!

  13. Observer

    En märklig moderatkommentar säger så här (se nedan)

    ”Hur mycket fifflades det med siffror på kommunens ekonomiavdelning tidigare?”

    Snacka om bredsida mot kommunens revisorer! De har godkänt redovisningarna ALLA ÅR! Och revisionens ordförande är MODERAT! Rune Johansson – en redig karl – liksom kommunens tjänstemän!

    Så lågt har moderaterna nu gått att man angriper varandra!

    Resultat av den desperation man ser av att högerregeringen är på väg ut till historiens skräphög???

  14. Vissa människor vaknar aldrig, Tyvärr!!

    Till Observer. Moderaterna i Vindeln behöver du inte oroa dig för.Vi håller ihop och har fötroende för varandra även för Rune J.
    Vad är det för svammel om fiffel? Däremot fanns det en tjänsteman som inte kunde skilja på rollen som tjänsteman och politiken.Tog egna beslut om inköp före budgetåret inträtt utan politiskt beslut om förtida köp.
    Denne man tog sin Mats ur skolan och det var inte en dag för tidigt.Att han dessutom skall försöka hämnas på dom som helt rätt har kritiserat honom visar vilken modell det är på karln.Han trodde han agerade på Kuba men tyvärr för honom han var i Vindeln.

  15. Mikael Sundling

    Svar till Vilket uttömmande svar (2010-01-23 09:45)
    Solklart riktas min kritik mor Socialdemokraterna! De är det största partiet. Med andra ord de är de som bestämmer. Att Vindeln har hamnat där vi är nu är S fel ingen annans.

  16. Win(S)ton

    Till ”Vissa människor…”.

    Aldrig har så många (skattebetalare) haft så få (Moström) att tacka för så mycket (röd lastbil).

  17. lf

    Nu får du nog förklara dig.Centern har kommunalrådsposten.
    Menar du att de inte styrt politiken i Vindeln?
    Nu är det nog dags att Ewa-Maj,Rune Sjöström m.fl kryper ut och förklarar.
    Jag ser fram emot kommentarer till till din kommentar.
    Socialdemokraterna har alltså styrt de senaste mandatperioderna i Vindeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.